Dr. Oláh Lajos levele Rácz Róbertnek

Az alábbiakban szó szerint közöljük azt a levelet, amelyet szeptember 4-én küldött dr. Oláh Lajos, az MSZP megyei elnöke Rácz Róbertnek, a FIDESZ-MPSZ regionális igazgatójának.

Tisztelt Igazgató Úr!

 

 

2006. augusztus 30-án kezdeményeztem a debreceni polgármester jelöltet állító szervezetek vezetői részére egy egyeztetést, melyre válaszát köszönettel megkaptam.

           

Sajnálom, hogy a Fidesz által vezetett városi önkormányzat, sem az országgyűlési választások előtt, sem most nem érezte annak fontosságát, hogy ilyen egyeztetést kezdeményezzen. Sajnáljuk, hogy a kampánnyal kapcsolatos egyeztetési javaslatainkat is végig lesöpörték a választások alatt.

Örülünk, hogy most már a Fidesz is felismerte, hogy bizonyos kérdésekben fontosabb az egyeztetés elfogadása, mint az ellenállás hangsúlyozása.

Végre megtört a jég, hisz az elmúlt időszakban rengeteg kezdeményezésünk volt arra, hogy Kósa Lajos polgármester úrral találkozzunk, egyeztessünk, sőt talán még emlékszik rá, hogy nyilvános vitát is kezdeményeztünk, amitől Kósa Lajos és a Fidesz folyamatosan elzárkózott.

Most örömmel vesszük, hogy Önök elfogadták a felkérésünket és először az elmúlt időszak történetében hajlandóak egyeztetni.

A válaszában foglaltakat, - mely szerint a zártkörű egyeztetés helyett sajtó nyilvános egyeztetésen hajlandóak részt venni -, elfogadjuk.

Különös aktualitását adja a sajtó nyilvános egyeztetésnek az a helyzet, hogy információink szerint a debreceni médiák, az általuk is ismert polgármester jelölti egyeztetést megelőzően 1 nappal, azaz ma, a jelölő szervezetek képviselői nélkül, azok álláspontjának figyelmen kívül hagyásával kívánják meghatározni többek között a polgármester jelöltek vitájával kapcsolatos megjelenési lehetőségeket.

Mindezek értelmében, levelében foglaltakat megköszönve, 2006. szeptember 5-én, kedden, 14.00 órakor tisztelettel várjuk szervezetük képviselőit.

Tájékoztatásul közlöm, hogy az egyeztetésre visszajelzett és személyes jelenlétét bejelentette Gondola Zsolt Zoárd, Kovács László és Kozlok László urak. Az MSZP részéről Dr. Bazsa György polgármester jelölt úr is jelen lesz.

 

Debrecen, 2006. szeptember 4.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Oláh Lajos

megyei elnök

Ui.: Jelen levelemet, mivel az összefüggésben van a 2006. augusztus 30-i nyílt levéllel, a címzetten kívül megkapják a polgármester jelöltet állító szervezetek vezetői, valamint a debreceni médiák, annak érdekében, hogy az egyeztetés sajtónyilvánosságát biztosíthassuk.