Elemzők: munkaerőpiaci reformra van szükség a foglalkoztatás további bővítéséhez

- A magyar gazdaság elérte a teljes foglalkoztatottság szintjét, a munkanélküliség további csökkentéséhez munkaerőpiaci reformra van szükség - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó szakértők a legfrissebb foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője kommentárjában közölte, a feszített munkaerőpiac miatt idén éves szinten 3,6 százalékos munkanélküliségi rátára számít. A telített munkaerőpiac tovább hajthatja a béremelkedést, valamint a termelékenység javítását célzó vállalati beruházásokat is - tette hozzá az elemző

.Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője hangsúlyozta, a munkaerőpiac egyre inkább beleütközik a foglalkoztatás további bővülésének korlátjába, érdemi változásokhoz szakpolitikai beavatkozásra van szükség.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője szerint a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai továbbra is erős, feszített munkapiacot jeleznek, ami az idén is "megágyazhat" a bérek folytatódó - bár 2018-hoz képest várhatóan lassuló ütemű - emelkedésének.