Elhunyt kollégánk, Bene Kornélia

Elveszítettünk egy kiváló kollégát.

Nellit elragadta egy olyan erő, amely fölött nincs hatalma az embernek. Hirtelen, előjel nélkül következett be a tragédia, amely mindegyikünket, a rádióban dolgozó összes kollégát mélyen megrázott. Hiszen Nellit mindenki szerette.

Csendes, szorgalmas és kedves volt. Nagyon tapasztalt rádiós, kiváló szakember. Szeretettel mesélt a hallgatóknak, nagy nyitottsággal és finom figyelemmel készített interjút. Házigazdája volt a Nagy Falon túl című műsorunknak, amelyben a Magyarország és Kína között létező ezerféle köteléket találta meg és dolgozta fel. És ő volt a Klasszasiker szerkesztő-műsorvezetője is, amelyben azokkal készített interjút, akik hazánk sikertörténetei mögött állnak.

​Példa volt. Kezdő műsorkészítőknek kötelező tananyag. Nyugodt és kiegyensúlyozott, megbízható és türelmes. És szeretettel teli.

Példa volt. Kezdő műsorkészítőknek kötelező tananyag. Nyugodt és kiegyensúlyozott, megbízható és türelmes. És szeretettel teli.

Nincs többé. Ez a két szó egy mondatban kérlelhetetlenül végleges és számunkra egyelőre felfoghatatlan. A rádiónk elveszített egy kiváló kollégát, a hallgatók pedig elveszítettek egy nagyszerű mesélőt. Egy embert, akiben olyan erények kovácsolódtak egybe mint az alázat, a türelem, a tolerancia és a kitartás.

A Klasszik Rádió eddigi működése alatt még soha nem kellett örökre búcsút vennünk egyik munkatársunktól sem. Most pedig - felfoghatatlan módon - az egyik legjobbtól búcsúzunk.

Osztozunk a család fájdalmában. Bene Kornéliát saját halottunknak tekintjük.

Ég veled, Nelli!

Király Dávid nekrológja

Forrás:

http://www.klasszikradio.hu