EU-csúcs - Liberálisok: Orbánt becsapták, nem volt napirenden a bevándorlás

- A Liberálisok szerint Orbán Viktort becsapták a munkatársai, hiszen az EU-csúcs napirendjén nem szerepelt a bevándorlás kérdése - mondta Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta: ugyan Orbán Viktor miniszterelnök az EU-csúcs előtt úgy nyilatkozott, hogy megy megvédeni Magyarország bevándorláspolitikáját, azonban becsapták munkatársai, hiszen a menekültügy és a bevándorlás semmilyen módon nem szerepelt a találkozó napirendjén.

"Arra gondolni sem merek, hogy a magyar miniszterelnök esetleg szerette volna megtéveszteni a magyar közvéleményt" - jegyezte meg Szent-Iványi István.

A liberális politikus üdvözölte, hogy a Szkripal-ügyben az EU-csúcs egységes volt és egyértelműen kimondta, hogy elfogadhatatlan Oroszország beavatkozása az EU területén bármilyen ügyben. Hozzátette: elterjedt a csúcstalálkozón, hogy Magyarország gátolni próbálta a nyilatkozatot, de a magyar fél ezt cáfolta. Remélhetőleg ez így is volt, nagy hiba lett volna ha gátolta volna - fogalmazott.

Fontosnak tartotta, hogy az Egyesült Államokkal való kereskedelmi kapcsolat és a brexit ügyében is egységes volt az Európai Unió.

Szent-Iványi István pozitívnak minősítette, hogy a hírek szerint a magyar miniszterelnök és a környezete konstruktívan, nem akadályozó módon vett részt a csúcstalálkozón, vagyis "végre nem a fekete bárány szerepében tetszelgett Orbán Viktor"

MTI

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza