FELHÍVÁS A MAGYAR JOBBOLDALHOZ, A FIDESZ, A KDNP ÉS AZ MDF FRAKCIÓVEZETŐJÉHEZ  

 Tisztelt Frakcióvezető Urak!

A Magyar Demokrata Fórum egyetért a köztársasági elnök úrral abban, hogy a magyar demokratikus politika a rendszerváltás óta nem látott mély válságba került. Mély bizalmi válság van.

A morális és bizalmi válság kiváltó oka Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, két évig tartó félrevezető politikája. Az ezzel szemben érzett elégedetlenség utcai megmozdulásokat szült. A megmozdulásokon részt vevők többsége békés módon akarta kifejezni kiábrándultságát azzal a kormánnyal szemben, amely szemérmetlenül becsapta őket.

Tisztelt Uraim!

A magyar jobboldalra, ebben a helyzetben óriási felelősség hárul. Mi nem csaphatjuk be kiábrándult és elégedetlenségüknek békés módon hangot adni kívánó polgártársainkat. Nem mondhatjuk nekik, hogy október elsejétől más világ lesz, más kormánnyal, mert tudjuk, hogy ez nem az önkormányzati választások eredményétől függ.

Nem mondhatjuk azt sem, hogy az utcai politizálás felválthatja a parlamenti munkát. És nem keverhetjük őket olyan helyzetbe, hogy a nevükben szélsőjobboldali és anarchista csoportok megszállják nemzeti intézményeinket, emberi életeket veszélyeztessenek, és békés polgárok hétköznapjait dúlják fel. Nem nézhetjük tétlenül, hogy dolgukat végző rendőrök százai szenvednek súlyos, néha életveszélyes sérüléseket. A középosztály békét, nyugalmat és dolgos hétköznapokat akar. A magyar jobboldal pedig nem az utca, hanem a középosztály politikai képviselete.

 

Tisztelt Uraim!

Hétfőn, a magyar ellenzék egyik parlamenti frakcióvezetője órákon keresztül bujkált a Magyar Televízió székházában az utcai tüntetők elől. Kedden, ugyanezek a csoportok összecsaptak a Magyar Rádiót védő rendőrökkel, valamint megtámadták és szétverték a Magyar Demokrata Fórum központi választási helyszínét. Mire várunk még? Meddig hisszük el, hogy vissza tudjuk tartani a tüntetőket? Mikor jön el a pillanat, amikor már az egész magyar jobboldalnak menekülnie kell?

 

    Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

(OS)