Jobbik: a Fidesz megszállja az agráriumot

A kereskedelem és az ipar mellett az agráriumban dolgozókat is felhívta a sztrájkokhoz, tüntetésekhez csatlakozásra keddi budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, mondván: a Fidesz teljes mértékben megszállja a vidéket, az agráriumot, kiszolgáltatva a külföldi, multinacionális cégeknek a szektorban tevékenykedőket.

Az ellenzéki politikus szerint az utóbbi évek intézkedéseinek végeredménye "az agrárium teljes lenyúlása".

Hangsúlyozta, zömében fideszes funkcionáriusok tevékenykednek az agrárkamarában, amely már az adóhatóságnál, az államnál, de akár a saját családjánál is többet tud a vállalkozóról, és szinte csak saját hatalma bebetonozásán dolgozik

Szerinte ezt a rendszert szolgálja az is, hogy a társas vállalkozásokat is beengednék a földpiacra.

Magyar Zoltán kifogásolta az osztatlan közös földtulajdonok felszámolásának módját, szerinte az őstermelőkre vonatkozó szabályok újraírása ezen emberek kiszorítását hozhatja, miközben "Magyarországon szövetkezni ma gyakorlatilag értelmetlen".

A Sneider Tamás Jobbik-elnök előző nap nyilvánosságra került esküvői videójával kapcsolatos kérdésre Magyar Zoltán rendkívül aljas dolognak nevezte a mások magánéletében kutakodást. Arról, hogy ez téma volt-e a párt elnökségének ülésén, azt válaszolta: nem tagja a testületnek, így erről nincs tudomása.

MTI