Jobbik: a kormány a felelős az egészségügy állapotáért

A Jobbik a kormányt okolja az egészségügy állapotáért és sokkolónak tartja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megállapításait.Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy nem lehet stadionokban meggyógyulni.

A jelentést idézve közölte: 32 ezer ember halála elkerülhető lenne, ha jól működne az egészségügy. A legszegényebbek harmada találkozik olyan kiadásokkal, amit nem tud megfizetni, továbbra is jelentős területi aránytalanságok vannak és nem jut elég forrás népegészségügyi célokra - sorolta, megjegyezve: szerinte az egészségügy miatt bukik majd meg a kormány.

A politikus arról számolt be, hogy a Jobbik finanszírozási és strukturális reformot készít elő, s céljai között szerepel a népegészségügy újraépítése és a krónikus betegek gyógyszer-támogatási rendszerének átalakítása.

A frakcióvezető-helyettest faggatták a Népszava értesüléséről, miszerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyelőre nem talált olyan számlát a Jobbiknál, amely azt bizonyítaná, hogy a párt fizetett a "Ti dolgoztok...." plakátok kihelyezéséért.

Azt felelte: fenntartja párttársai korábbi állításait, a NAV eljárásával kapcsolatban pedig nem akar találgatásokba belemenni, mert nem veszt részt abban és nincs információja. Jelezte: nem az ő feladata, hogy ezzel foglalkozzon.

Megkérdezték arról is, hogy a Jobbik támogatja-e a külföldi szervezetek átláthatóságáról szóló indítványt. Azt felelte: van pár módosító javaslatuk, amivel elfogadható lenne az, de várhatóan nem fogják megszavazni a törvényt.

MTI

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza