MDF: Ha kell, egyedül képviseljük a felelős, nemzetépítő jobboldalt

 A Magyar Demokrata Fórum szerint a Magyar Köztársaság Országgyűlése nem működhet ellenzék nélkül, és az ellenzéknek vitáznia kell a kormánnyal, ellenőriznie kell a kormányt ahelyett, hogy az embereket utcára hívva ultimátumokat intéz hozzá.

Az MDF elégedettséggel fogadta azt a bejelentést, hogy a Fidesz és a KDNP - igaz, kizárólag a köztársasági elnök felszólítására - végül úgy döntött, mégis részt vesz pénteki bizalmi szavazáson.

      A demokrata fórum úgy látja, ezzel újra megnyílt a lehetőség az előtt, hogy a politika visszakerüljön az Országgyűlésbe, ahol egy normális demokráciában a helye van.

A szavazás ténye, a sajtóközlemények és a sajtótájékoztatók azonban nem elegendők ahhoz, hogy a választók megismerjék: a politikusok milyen megoldást kínálnak a jelenlegi áldatlan állapotok felszámolására, miben látják a kiutat.

       Ezért is kezdeményeztünk nyílt, televíziós, ötpárti vitát. Úgy gondoljuk, a jelenlegi helyzetben egy, az országos televíziós csatornán, főműsoridőben sugárzott vita juttathatja el a választókhoz a kívánt részletességgel a pártok által kínált megoldásokat.

      Sajnáljuk, hogy kezdeményezésünk irányába csupán a két kormánypárt mutatott nyitottságot, hiszen egy ilyen vita pontosan a Fidesznek és a kereszténydemokratáknak kínálna menekülő útvonalat abból a helyzetből, ahova az elmúlt napokban sodródtak. Az érvek ütköztetése, a megoldások ismertetése segítené Orbán Viktort és Semjén Zsoltot elmozdulni az utcai politizálástól, és a választók előtt az ellenzék együtt bizonyíthatná be: két éves vétkes tétlensége miatt nem Gyurcsány Ferenc az alkalmas személy arra, hogy az országot kivezesse a jelenlegi válsághelyzetből.

      Arra kérjük a Fidesz és a KDNP vezetését, hogy vizsgálja felül elutasító álláspontját a vitával kapcsolatban, és felelős ellenzékiként ne hátráljanak meg a felkérés elől!

      A Magyar Demokrata Fórum, a nemzetépítő jobboldal képviselőjeként nem hátrál meg egy ilyen vitától sem. Mi ott leszünk pénteken a Parlamentben, és ott leszünk a televíziós vitán is, és ha kell, egyedül képviseljük a felelős ellenzéket, a felelős magyar jobboldalt. Dávid Ibolya, elnök, MDF

 

    Kiadó: Magyar Demokrata Fórum