Mi történik a Debreceni Egyetemen?-Varga Zoltán közleménye

A Debreceni Egyetem alig egy éve vásárolta meg azt a céget, amely az egyetem őrzését végzi.

Információim szerint az UD Human Service Kft. a napokban veszi át a Kenézy kórház és rendelőintézetek őrzését, amelyet eddig 38 személy- és vagyonőr végzett, foglalkoztatotti munkaviszonyban.

Az egyetemi cég vezetői azonban az összehívott állománygyűlésen,- felrúgva minden emberség mellett a jogot is, - bejelentették, hogy a dolgozókat a továbbiakban alvállalkozóként, valójában színlelt szerződéssel létrejövő bújtatott munkaviszonyban, és mélyen az 1920 forintos bérminimum alatt, alig 800 forintos óradíjért kívánják a továbbiakban foglalkoztatni!

A tudomásomra jutott információk alapján talán joggal feltételezhető, hogy a cég jelenlegi dolgozói is hasonló jogviszonyban dolgozhatnak.

wholesale inkjet photo paper wholesale inkjet paper cheap inkjet paper

Ezért felszólítom a Debreceni Egyetem Putyin-barát rektorát, MEG NE PRÓBÁLJA! Meg ne próbálja tönkretenni 38 debreceni család életét. Becsapni, félrevezetni, kihasználni a munkanélküliségtől való rettegésüket, rákényszeríteni őket olyan, számukra előnytelen szerződés megkötésére, amely nem csak embertelen, de minden ízében törvénytelen is!

Felszólítom a Debreceni Egyetem rektorát, haladéktalanul kezdeményezzen belső vizsgálatot az UD Human Service Kft.-nél. Amennyiben a vizsgálat is megerősíti a színlelt szerződések és bújtatott munkaviszonyok létét, és a mélyen a törvényi előírás alatti béreket, úgy kártalanítsák, kárpótolják a jelenlegi munkavállalóikat, és azonnal szüntessék meg a fennálló jogtalanságot.

Kérem, hogy a vizsgálatról, annak eredményeiről, és az azt követő intézkedésekről legkésőbb január 15-ig tájékoztasson.

Egyben felhívom a Debreceni Egyetem rektorának figyelmét, hogy amennyiben a kért tájékoztatást nem kapom meg, úgy a becsapott, megfélemlített, kiszolgáltatott dolgozók érdekében munkaügyi vizsgálatot kezdeményezek az egyetemmel szemben!

Varga Zoltán

a Demokratikus Koalíció

önkormányzati képviselője