Orbán ne fenyegesse a vendéglátósokat, hanem segítsen nekik végre! - Nem az üzengetés fogja megmenteni a vállalkozókat

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában beszélt a kormány döntéséről, mellyel meghosszabbították a korlátozásokat március 1-ig, egyben üzent a vendéglátósoknak is. Mint mondta: egy járványról van szó, ezért emberek halhatnak meg azért, mert "nem bírtuk ki még néhány hétig." Azt is közölte, hogy tisztában van a vendéglátós vállalkozók nehéz helyzetével, de "amelyik hely a tiltás ellenére ki mer nyitni, azt fél évre bezárják" - fogalmazott.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a pánikkormányt és a miniszterelnököt: üzengetés és fenyegetőzés helyett adják oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak. Attól, hogy a miniszterelnök szankciókat harsog, az operatív törzs türelmet kér, a többi kormánytag pedig sugárban hazudik, nem fognak megmenekülni és túlélni ezek a vállalkozók, akik nem csak a saját családjaikért, hanem az alkalmazottaikért és azok családjáért is felelősek.

Míg a pánikkormány fosztogatja a közpénzt, oligarchamentőcsomagot hoz létre, hogy mentőkötelet dobjanak a saját kitartott vállalkozóiknak, míg a Gazdaságvédelmi Alapot kiürítve szőnyeget vesznek Kövér Lászlónak, festményt és szobrot Matolcsy Györgynek, vadászati világkiállítást Semjén Zsoltnak, addig különösen aljas a kiszolgáltatott, kilátástalan helyzetbe került vállalkozókat a rádión keresztül fenyegetni.

Varju László

A Költségvetési Bizottság elnöke, a DK alelnöke

Kiadó: Demokratikus Koalíció