Pártok-LMP LMP: a kormány nem tud válaszolni az emberek kérdéseire az akkumulátorgyárakról

) - Az LMP szerint a kormány nem képes válaszolni a lakosság akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdéseire.

Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, a gödi Samsung gyár kapacitásának megduplázásáról és a nyíregyházi akkumulátortakaró tartólemezt gyártó létesítmény építéséről tartott előző napi közmeghallgatáson is megnyugtató válaszok nélkül maradt a lakosság. Példaként említette avízellátással, a szennyvíz- és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban felmerült kérdéseket.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a nyíregyházi közmeghallgatáson az emberek nem tudtak részt venni, gyakorlatilag többen álltak az épület előtt, mint ahányan bejutottak.

Bakos Bernadett szerint - szemben a kormánypropaganda állításával - sem munkalehetőséget, sem adóbevételeket nem jelentenek majd az épülő gyárak, hiszen főleg az olcsó külföldi munkaerőt fogja felszívni mindkét beruházás, a multinacionális cégek pedig épphogy 6 százlék adót fizetnek be a költségvetésbe.

Az LMP nemet mond ezekre a beruházásokra, és arra is, hogy Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá váljon - jelentette ki Bakos Bernadett, aki a pártja által szervezett debreceni tüntetésen való részvételre, és az akkumulátorgyárak elleni petíció aláírására buzdított mindenkit.