Szélsőséges csoportok mintegy 2000 propagandaanyagát leplezte le az Europol az interneten

Szélsőséges csoportok mintegy 2000, internetes felületeken terjesztett illegális propagandaanyagát azonosították be az európai uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet, az Europol irányításával lefolytatott 48 órás művelet során - közölte az Europol kedden.

A görög, lengyel, portugál, amerikai és belga hatóságok bevonásával végzett - elsősorban az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenységére fókuszáló - művelet keretében azt is megállapították, hogy a terroristacsoportok olyan online felületeket is létrehoztak, amelyeket nem csak propagandaanyagait terjesztésére használnak, hanem tevékenységük finanszírozására is.

A közlemény szerint a szélsőséges csoportok rendszerint egyszerre több közösségi médiafelületet is használnak tartalmaik megjelenítésére és arra, hogy eljuttassák azokat támogatóikhoz, szimpatizánsaikhoz. Az azonosított 52 platform között főként olyan felületek találhatók, amelyek nem igénylik a felhasználók kilétének azonosítását.

Az említett tartalmak eltávolítása az érintett szolgáltatók felelőssége saját felhasználói feltételeiknek megfelelően - közölte a rendőri szervezet.

MTI

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza