Tajani: Európa a közös értékeket jelenti

- Európa nem pusztán a közös pénzt, a közös piacot, hanem elsősorban a közös értékeket jelenti - hangsúlyozta Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az úgynevezett Európa-nap alkalmából közzétett videoüzenetében kedden.

Kiemelte, hogy Európa alapját a polgári és emberi jogok, a jogállamiság, a szabadság, az egyenlőség és a demokrácia jelentik.

"Ezek az alapelvek irányítják az Európai Unió minden cselekvését a béke, a biztonság, az igazság megteremtése és megőrzése érdekében itt Európában és a világon mindenütt" - fogalmazott.

Kijelentette: az európai projektet számos krízis állította és állítja kihívás elé, ezért itt az ideje a cselekvésnek, "itt az ideje, hogy az értékeket konkrét cselekedetekre váltsuk".

A Római Szerződések márciusi évfordulóját követően új fejezet kezdődött Európa számára - mondta. A polgárok jobban számítanak az unióra, és arra, hogy ígéretét betartva értük, a környezetért, a következő generációkért cselekedjen. Az unió és polgárai közösen egy jobb és erősebb Európát képesek építeni - húzta alá az uniós parlament elnöke.

Az Európa-napon az Európai Unió tagországaiban arra a napra emlékeznek, amelyen 1950-ben Robert Schuman francia külügyminiszter első ízben ismertette a Saar-vidék közös francia-német igazgatás alá helyezéséről szóló elképzelést, vagyis a majdani integrált Európa magvát.

MTI

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza