Tovább szépül a kamalduli remeteség.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 39 műemlék – 20 kastély és 19 vár – újul meg, nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.

Az oroszlány–majkpusztai Esterházy-kastély és kamalduli remeteség ennek a nagyszabású fejlesztési programnak a keretében születik újjá. Az épületegyüttes "A majki kamalduli remeteség turisztikai célú fejlesztése II." ütem című projekt (GINOP-7.1.1.-15-2015-00002) keretében 1,5 milliárd forint Európai Uniós forrásból újul meg, amely 1 299 268 278 millió forintos hazai támogatással egészül ki.

A hétfői ünnepélyes alapkőletételen, mellyel kezdetét vette az infrastrukturális és turisztikai fejlesztés, Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos mutatta be a remetéséget érintő terveket. Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője pedig a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól beszélt.

A remeteség egyedi jellegére és történeti hagyományaira épülve a fejlesztés fő célja a szerzetesi élet és a remeteség gazdálkodásának megelevenítése, bemutatása. Az újonnan épülő fogadóépület helyet biztosít többek között az információs pontnak, a jegypénztárnak, az ajándékboltnak, az étteremnek és a kávézónak. Az épületben a remeteség történetéhez kapcsolódó rövid animációs filmek is segítik a látogatókat a kiállítás megtekintése előtt a ráhangolódásra. A fogadóépület külső terében pihenőpark létesül játszótéri elemekkel, sétányokkal.

Kiadó: Miniszterelnökség

OS

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza