Továbbra is szinte használhatatlan a Kréta online iskolai felület

Továbbra is szinte használhatatlan a 8 milliárd forint közpénzből fejlesztett és bevezetett Kréta online iskolai felület a digitális oktatás első hetében, bosszúságot okozva ezzel tanároknak, diákoknak, szülőknek egyaránt. Elképesztő, hogy erre sem képes normálisan felkészülni a kormány, pedig tudni lehetett, hogy bekövetkezik ez a kényszerű átállás.

Mit kell még eltűrnie az érintetteknek a túlzott lezárások miatt? Ráadásul ha az egész EU-ban nálunk a legnagyobb az átoltottság, akkor miért most kell a legszigorúbb korlátozás?

Korábban azzal érvelt a kormány, hogy az óvodák-iskolák működésével a szülők munkahelyeit védik, de erre most is szükség lenne. Az egész társadalom egészségi állapota romlik, gazdasági csődbe jutnak sokan, és mentálisan is megterhelő ez az időszak mindenki számára, ami pl. a válások magasabb számában is megmutatkozik. A sportolási lehetőségek korlátozása szintén észszerűtlen, a megbetegedést épphogy elősegíti az immunrendszer gyengesége.

A Mi Hazánk szerint a nem veszélyeztetettek élete is számít: azt képviseljük tehát, hogy azokat védjük, akiknek erre tényleg szüksége van, de az ország működését a lehető legszélesebb körben biztosítsuk!

Dúró Dóra

a Mi Hazánk elnökhelyettese

Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

MTI/OS