Újabb álellenzékit vetett be Rogán propagandagépezete

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit. Az LMP társelnökének nyilatkozata szerint nem tudott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom történelmünk legkorruptabb rendszerének leváltásához támogatást kapott az amerikai magyaroktól.

Ez egyrészt rendkívül furcsa egy aktív pártvezető részéről, hiszen a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022. márciusában is. Másrészt a Fidesz korábbi vádjaival szemben megerősíti, hogy külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz.

Érdekes, hogy Ungár Péter ugyanúgy nem kritizálta az Ökotárs nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, ahogy a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatását sem. Most mégis "dermesztő amerikai pénzekről" beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben.

Külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz

Négy éve még százmilliós adósságot vett fel a pártja, amit az állami támogatásokból törleszt azóta is – most viszont éppen az MMM-nek köszönhetően egy milliárdos kampányhoz alig tízmilliós hozzájárulásával, hitelfelvétel és bármiféle tömegtámogatás és érdemi munka nélkül került be a parlamentbe. Ő ül ott és nem én, ő veszi fel az állami támogatásokat és nem az MMM.

Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

MTI/OS