Szó szerint idézve

Eredmények megjelenítése 1901-től 1920-ig 2036 találatból.

Felelős hazafiság, felelős külpolitika

A felelős hazafiság felelős külpolitikát is kíván. Ebben a szellemben kezdődött meg a magyar külpolitikai stratégia kidolgozása, ami új perspektívát adhat a magyar külpolitikának. A Magyar Szocialista Párt minden támogatást megad a kormánynak ahhoz, hogy megújítsa a nemzeti érdekérvényesítés kereteit és eszközeit.

MDF: Törvényhozási műhiba - közpénzből

A Magyar Demokrata Fórum gyors és határozott intézkedést vár a kormánytól, hogy azonnal törölje el a rendvédelmi szervek szolgálatteljesítés közben megsérült tagjainak vizit- és kórházi napidíj fizetési kötelezettségét. Továbbá minden parlamenti frakciótól elvárja, hogy - a mielőbbi döntés érdekében - partner legyen az MDF törvénymódosító javaslatának soron kívüli tárgyalásában.

A Független Kisgazdapárt közleménye

A Független Kisgazdapárt a legmesszebb menőkig visszautasítja dr. Túri-Kovács Béla (Kisgazda Polgári Szövetség elnöke) legújabb politikai térnyerési kísérletét az anyapárt rovására.

Radar a Tubesen   

A Pécsett megtartott népszavazás, azt tanúsítja, hogy a választópolgárok döntő többsége szerint nincs akadálya a Magyar Köztársaság légterét és a légiközlekedést biztosító 3D típusú radarállomás megépítésének.

MDF: Vegyük vissza a politikától március 15-ét!

Félelem nélkül, gyermekeinkkel ünnepeljünk! A Magyar Demokrata Fórum felhívása a nemzethez A Magyar Demokrata Fórum arra kéri Magyarország polgárait, hogy március 15-én mindenki vigyen egy szál virágot a lakóhelyén található ’48-as emlékhelyhez, Kossuth-vagy Petőfi-szoborhoz.

Levél a zöld miniszternek környezetvédelemhez nem méltó állásfoglalásáról

Levélben fordult a környezetvédelmi miniszterhez a Levegő Munkacsoport, amelyben arra kéri Persányi Miklóst, magyarázza meg 26 környezetvédelmi miniszterrel szemben kialakított, zöld tárca vezetőjéhez nem méltó véleményét. Megdöbbenéssel értesült a Levegő Munkacsoport arról, hogy Persányi Miklós, az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek szerdai ülésén egyedül maradt álláspontjával.

Magyarország Oroszországhoz fűződő kapcsolatairól

Hazánk jelenlegi külpolitikájának következetes folytatásával hídszerepet tölthet be térségünkben Európa és Oroszország kapcsolataiban. Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportjának álláspontja szerint a magyar-orosz kapcsolatok mindkét ország számára stratégiai jelentőséggel bírnak.

Médiaügyekről egyeztettek az öt parlamenti párt képviselői

A parlamenti pártok szakértői, a Miniszterelnöki Hivatal kezdeményezésére, megállapodtak a médiaügyekkel kapcsolatos legfontosabb jogalkotási feladatokról.

A kapitalizmus kialakult magyarországi rendszere tévút és zsákutca.

    Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata, a Magyar Szociális Fórumban együttműködő szervezetek, a Szociális Kerekasztal, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezete, a Munkavállalók Szabad Szakszervezete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Peyer Károly Társaság 2007. február 17-én szombaton országos vitanapot tartottak Szövetség a társadalomért címmel.

    A szervezők az elhangzottakat az alábbiak szerint összegezik:

Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága közleménye

A Panaszbizottság állampolgári bejelentésre megvizsgálta a Magyar Rádió Zrt. 2007. február 15-én sugárzott "Déli Krónika" c. műsorát. Panaszos szerint a műsorban pontatlanul idéztek egy törvényt, amivel - akár nem szándékosan - egy civil szervezetnek a hír alapjául szolgáló kezdeményezését segítették.

Az MDF képviselőcsoportjának állásfoglalása az Önkormányzat 2007. évi költségvetésével kapcsolatban

Az MDF önkormányzati programjában is, mely Az Otthonos Debrecenért címet viselte, az ember és a család áll a középpontban. Már ősszel hangsúlyoztuk, hogy az önkormányzat dolgozza ki az EU–források lehívásának és elszámolásának hatékony rendszerét.

Üdvözöljük az energetikai szakértői bizottság néhány javaslatát

Társulatunk évek óta sürgeti a nemzeti energiapolitika kidolgozását, amelynek alapjait kidolgozta és ismertette a 7. Energiapolitikai Fórumon, 2006. február 14-én. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy ennek ellenére mindeddig nem került a parlament elé nemzeti energiapolitikai koncepció.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszéde

Tisztelt Házelnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim!

Magyarország a rendszerváltás óta tartó időszak talán legnehezebb hónapjait éli. Az okokat sokan sokféleképpen látják. Saját elemzésemet, értelmezésemet vagy két héttel ezelőtt egy hosszabb írásban magam is közzétettem. Ma nem az okokkal, hanem a tennivalókkal kívánok foglalkozni.

Állásfoglalás a kormányzati negyed létesítéséről

A Baross Gábor Nemzeti Gazdaságpártoló Társaság január 31-én a tervezett kormányzati negyed kialakításáról városépítészeti, történeti, jogi és közgazdasági szakértők bevonásával tartott vitaestet.

Az éhező magyar gyermekekért

A Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetőinek levele a magyar képviselőknek.

 

Tisztelt Képviselő Asszony / Úr!

 

Január 20-án több tucat civil szervezet kezdeményezésére a Szociális Érdekvédelmi Kerekasztal konferenciát szervezett a gyermekszegénységről. A rendezvényt levélben üdvözölte, és egyben védnökséget vállalt Dr.Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Az Empamo nyílt levele a Critical Mass rendezvényéről.

Az EMPAMO nyílt levele a Greenpeace, a Critical Mass, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub, a Zöfi, és a VBB szervezeteknek a 02.11-én szervezendő rendezvényükkel kapcsolatban!

A Kossuth téren jelentősen nőtt a biztonsági kockázat

 A rendőrség illetékesei a nemzetbiztonsági szolgálatokkal közösen végzett kockázatelemzés alapján hozzák meg a Kossuth téri védelmi zónával kapcsolatos szakmai döntéseket. A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok egybehangzó megállapítása szerint 2006. szeptembere óta a biztonsági kockázat a Kossuth téren jelentősen nőtt és állandósult.

Az MSZP Országgyűlési Határozat javaslata

A Magyar Országgyűlés a jogállamiság védelme, az alkotmányos elvek érvényesülése és a parlament tekintélyének megőrzése érdekében az alábbi határozatot hozza:

Reagálás a KDNP  sajtótájékoztatóján elhangzottakra

Több szakmailag megalapozatlan állítás hangzott el a Kereszténydemokrata Néppárt sajtótájékoztatóján, amelyet a napokban kiírt uniós pályázatokkal kapcsolatban tartottak. Az üggyel kapcsolatban fontos tisztázni az alábbiakat.