Arannyal a daganatok elleni harcban

Tudomány - 2006-08-21

Manapság az aranyat alkalmazzák a homeopátiában és a színterápiában is, fogyasztható porként, tabletta formájában és injekcióban is beadható (pl. reumás izületi gyulladás esetében). Az arany fogalma a gazdagság és jólét képzetével kapcsolódik össze már évszázadok óta.

Szervezetünk számára is aranyat ér

Mindig is az emberek vágyainak középpontjában volt, megszerzéséért bármit megtettek volna. Kezdetben szakrális illetve díszítő funkciót töltött be, később sorsának alakulása összeforrt a pénz történetével. Az arany, mint szín vallásos-misztikus jelentéstartalommal is bír: a napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás és a dicsőség jelképe. Felidézi a transzcendens szférát, így nem meglepő, hogy az összes napistent, a vetés és aratás isteneit szimbolizálja, és ott láthatjuk ikonokon, festményeken a dicsfény színeként is.

 

Az arany gyógyító hatását már az indiánok is felfedezték, és gyógyszereikben hasznosították. Az első, tudományosan is igazolható hatást azonban Robert Koch mutatta ki a század elején. Megállapította, hogy az arany baktériumölő tulajdonsággal bír.

 

Manapság az aranyat alkalmazzák a homeopátiában és a színterápiában is, fogyasztható porként, tabletta formájában és injekcióban is beadható (pl. reumás izületi gyulladás esetében). Az arany egyik vegyületével, az auranofinnal hatékonyan kezelnek például daganatos betegeket és  pikkelysömörrel küszködő embereket is. Bizonyított, hogy az arany fogyasztása jó hatással van idegrendszeri problémákra, lehangoltságra illetve krónikus ízületi gondokra és mozgásszervi betegségekre.

 

A színterápiában alkalmazva az arany színt a narancssárga és a sárga összekeverésével kaphatjuk, így mindkettő tulajdonságait ötvözi. Meleget és ragyogást áraszt, jó fényvisszaverő tulajdonsággal bír. A lépre sugárzott arany energetizálja a testet, jótékony hatású a csontrendszerre, segít felszakítani az ízületi gyulladások okozta lerakódásokat. Gerincre alkalmazva az idegrendszer működését serkenti.

 

A homeopátiában az Aurum metallicum, a porított arany, nagy hatással van az elmére, mert a hirtelen ránktörő életundorral és lehangoltsággal járó depresszió kitűnően gyógyítható vele. Ezzel a szerrel jó eredményeket lehet elérni a prosztata megnagyobbodás kezelésekor is. (forrás: eletforma.hu)