Műszaki és természettudományos ösztöndíjprogram

Tudomány - 2006-08-10

Informatika, elektronika, méréstechnika, földmérés, kísérleti műszerezés, gyártástechnológia, logisztika, anyagtudomány, vegyészet, alkalmazott fizika és matematika - ezeket a területeket érinti az Európai Nukleáris Kutatóközpont pályázata.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal A genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatóközpont (CERN) ösztöndíjprogramot és szakmai gyakorlatot hirdet. A pályázat műszaki és természettudományos graduális, illetőleg posztgraduális képzésben részt vevő egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint diplomások számára szól - tájékoztatta az EduPresst a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal.

 

A program az alábbi területekre szól: informatika, elektronika, méréstechnika, földmérés, kísérleti műszerezés, gyártástechnológia, logisztika, anyagtudomány, vegyészet, alkalmazott fizika és matematika. A felhívás keretében különböző időtartamú programokra lehet pályázni. A jelentkezés határideje, ameddig a teljes pályázati dokumentációnak - beleértve az önéletrajzot és elektronikus ajánlásokat - be kell érkeznie: szeptember 8.

 

Részletesebben érdeklődni a cerninfo@nkth.gov.hu címen vagy a 484 2520-as telefonszámon lehet. A programokról bővebb leírás a CERN honlapon www.cern.ch vagy www.humanresources.web.cern.ch vagy az NKTH honlapján ( www.nkth.gov.hu ) található. (www.edupress.hu)