Több mint tízezer ember vett részt a vasárnapi közös imádságon

Vélemény - 2006-11-06

    A 2006. november 5-én vasárnap délutánra a Hősök terére hirdetett közös imádságra több mint tízezres közönség érkezett a Kárpát-medence minden tájáról és a diaszpórából.

Együttlétünk célja beteljesült. Látványos bizonyítékát adtuk annak, hogy a békés demonstráció még ebben az izgatott, túlpolitizált országban is lehetséges. A kétórás lelki együttlét a maga méltóságával, a közreműködők és a résztvevők közös imádságával nagy erővel hirdette, hogy a magyarság csakis a szeretet és az egymás iránti tisztelet jegyében lesz képes változtatni a sorsán, de azt is, hogy ennek a képességének a birtokában van. Tudjuk, hogy az összefogás erejével visszafordítható és a helyes irányba mozdítható a Kárpát-haza sorsa.

 

Tisztelet és köszönet mindazoknak, akik közös együttlétünk megszervezésében magukat és családjukat sem kímélve szerepet vállaltak. Köszönet a résztvevőknek: azoknak, akik a Dunántúlról, az Alföldről és az ország más vidékéről ideutaztak, köszönet a budapestieknek és az országhatáron túlról érkezett magyaroknak, mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték közösségünket, a Magyar Nemzetet.

 

Isten áldása legyen mindnyájunkon!

 

Dr. Papp Lajos főszervező,

Jelenczki István főrendező

Új Magyarország Kulturális Egyesület

 

(OS)