Vélemény

Eredmények megjelenítése 2041-től 2060-ig 2201 találatból.

Herényi Károly: Kósa Lajos Magyarország legbunkóbb politikusa

Vélemény - 2007-04-04

Az MDF "faragatlan és  neveletlen" megnyilvánulásnak tekinti Kósa Lajosnak, Debrecen  fideszes polgármesterének a Dávid Ibolyára, a demokrata fórum  elnökére vonatkozó kijelentését, amely a Playboy áprilisi számában  jelent meg - jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.

Lendvai: két-három hét múlva már lehet szóvivője a kormánynak

Vélemény - 2007-04-03

Lendvai Ildikó szerint két-három hét múlva újra lehet szóvivője a kormánynak; az MSZP frakcióvezetője erről kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorban beszélt. "Lesz (kormányszóvivő), egy kis türelmet, két-három hét türelmet kérünk" - fogalmazott Lendvai Ildikó újságírói kérdésekre válaszolva.

Katona Kálmán: a kormány lépjen fel az osztrák környezetszennyezés ellen

Vélemény - 2007-04-02

Katona Kálmán : az MDF választmánya felszólítja a kormányt: az eddigieknél határozottabban lépjen fel a Szentgotthárdnál osztrák oldalról érkező környezetszennyezés megszüntetése és újabb környezetszennyező beruházás létesítésének megakadályozása érdekében.

KDNP: Az SZDSZ-ben a rosszabbik forgatókönyv nyert

Vélemény - 2007-04-01

Fodor Gábor elnökké választása lett volna az SZDSZ utolsó esélye, hogy azt a tradicionális szabadelvűséget képviselve, amely a XIX. században nagyban hozzájárult a modern Magyarország megteremtéséhez, pozitívan befolyásolja a magyar politikai életben zajló folyamatokat.

Kuncze: az SZDSZ nélkül más lenne az ország

Vélemény - 2007-03-31
A szabad demokratáknak meghatározó szerepük volt mindabban, amit Magyarország az elmúlt 17 évben elért, az SZDSZ nélkül más lenne ez az ország, és semmiképpen sem jobb - mondta Kuncze Gábor leköszönő pártelnök beszámolójában, a liberális párt tisztújító küldöttgyűlésén pénteken.

Környezetvédelemmel a hosszútávú versenyképességért

Vélemény - 2007-03-30

A környezetvédelem aktuális kérdéseinek napirendre tűzését kérte levelében dr. Oláh Lajos, szocialista országgyűlési képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja, Dr. Török Ádámtól, a Magyarország hosszú távú versenyképességével foglalkozó Nemzeti Kerekasztal elnökétől.

Szonda-Ipsos: a liberális közönség inkább Fodor felé hajlik

Vélemény - 2007-03-29
A liberális választóközönség megosztott az SZDSZ elnöki posztjáért induló két jelölt vonatkozásában, de Fodor Gábor nagyobb rokonszenvet élvez Kóka Jánosnál, többen látnák szívesen a szabad demokraták elnöki székében - olvasható a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég MTI-hez eljuttatott felmérésében.

 A HÖOK is támogatja a PDSZ aláírásgyűjtő akcióját

Vélemény - 2007-03-27

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) aláírásgyűjtő akcióját a kötelező óraszámok emelése ellen - közölte Miskolczi Norbert a HÖOK elnökségi ülését követően az MTI-vel.

 Orbán: soha nem volt ilyen rossz Magyarország uniós megítélése

Vélemény - 2007-03-26

Orbán Viktor szerint soha nem volt ilyen rossz Magyarország uniós megítélése a belpolitikai események és az "oroszokkal való kétes játékok" miatt. A Fidesz-elnök Lánchíd Rádiónak adott nyilatkozatát a Hír TV internetes oldala és a Magyar Nemzet Online közölte vasárnap.

 Nyitrai Zsoltot jelöli alelnöknek a Fidelitas hevesi szervezete

Vélemény - 2007-03-25

Újra Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt jelöli a Fidelitas országos alelnöki posztjára a Fidelitas heves megyei szervezete - tájékoztatta vasárnap az MTI-t a szervezet elnöke. A tisztújító kongresszust áprilisban Székesfehérváron tartják - közölte Oroján Sándor a jobboldali ifjúsági szervezet Heves megyei választmányi ülését követően.

Gyurcsány: a kormányzás legnehezebb időszakának végéhez közeledünk

Vélemény - 2007-03-24

A kormányzás legnehezebb időszakának végéhez közeledünk - jellemezte a jelenlegi helyzetet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP választmányának szombati ülésén. A szocialista pártelnök öt pontban foglalta össze, hogy állítása szerint ez miért van így.

 Lomnici: a politika tiszteletben tartja a bírói függetlenséget

Vélemény - 2007-03-23

 

A Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke szerint Magyarországon a politika tiszteletben tartja a bírói függetlenséget, semmilyen módon nem szól bele az ítélkezésbe, nem gyakorol nyomást a bíróságokra. Az elmúlt években a politika tartózkodott attól, hogy minősítse a bíróságok döntését - jelentette ki Lomnici Zoltán Kaposváron.

Fodor Gábor: az SZDSZ elnököt és nem vezérigazgatót választ

Vélemény - 2007-03-22

Az SZDSZ-nek elnököt és nem vezérigazgatót kell választania - jelentette ki Fodor Gábor, a párt elnökjelöltje  Debrecenben sajtótájékoztatón. A politikus, mielőtt találkozott az SZDSZ hajdú-bihari küldötteivel, kifejtette, hogy egy párt tevékenységében meggyőződésük miatt és nem fizetésért vesznek részt az emberek, egy pártot az eszmék és az elvek tartanak össze.

Mikor határolódik el Orbán Viktor a frakciójában ülő, hozzá hű, vele szövetséges szélsőségesektől, eszmetársaktól?

Vélemény - 2007-03-21

Március 15. vízválasztó volt – jelentette ki Ujhelyi István. Míg a hangos kevesek törtek-zúztak, telefonfülkéket tettek tönkre, kukákat gyújtottak fel, tojásokat, sőt köveket dobáltak, gyerekszínészeket üvöltöttek le, és október 23.-t követően tönkre tettek egy újabb ünnepet, a csöndes többség a lábával szavazott, s így kényszerűen távol maradt a nemzeti ünneptől. Magyarországnak ebből elege van.

A cseh külügyminiszter hosszú tárgyalásokra számít a rakétavédelmi rendszerről

Vélemény - 2007-03-20

Hosszú, kemény tárgyalások lesznek az Egyesült Államok Kelet-Közép-Európába tervezett rakétavédelmi rendszerének megvalósításáról - mondta el az MTI kérdésére Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter a Budapesten tartott sajtóértekezleten, azt követően, hogy tárgyalt a magyar diplomácia vezetőjével.

 Gyurcsány: a kormánybuktató ellenzéki politika megbukott

Vélemény - 2007-03-19

A kormány megbuktatását célzó ellenzéki politika megbukott - jelentette ki a miniszterelnök napirend előtt a parlamentben hétfőn. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: Magyarország többsége tiszteletben tartja az alkotmányt, nem ad támogatást az ilyen "kalandorpolitikának"; a magyar parlamenti többség erős, és hisz abban, hogy az általa képviselt politika az ország, a nemzet javát szolgálja.

  Orbán Viktor tüntetői, újra

Vélemény - 2007-03-17

Tegnap a szélsőjobboldali jelképekkel felszerelt tömeg gyalázatos módon megakadályozta, hogy méltó módon ünnepelje meg a főváros március 15-ét. Azok dobálták meg tegnap a főpolgármestert, azok fütyültek és ordítoztak, akik 17 évvel ezelőtt csak lapítottak.

A HAZAFISÁG ELSŐ PARANCSA

Vélemény - 2007-03-16

A miniszterelnök a nap folyamán történteket felkavarónak és elgondolkodtatónak nevezte.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az összetartozás fontosságát hangsúlyozta a március 15-ei ünnepi díszelőadáson mondott beszédében, csütörtök este Budapesten, a Művészetek Palotájában.  

 Elutasította a Fidesz az MSZP közös strasbourgi ünneplési ajánlatát

Vélemény - 2007-03-14

Elutasította az Európai Parlament Fidesz-delegációja az MSZP-delegáció azon javaslatát, hogy ünnepeljék közösen március 15-ét Strasbourgban. Ez derül ki Szájer József néppárti delegációvezető leveléből, amelyet a szocialistákat irányító Tabajdi Csabához intézett.