Vélemény

Eredmények megjelenítése 2081-től 2100-ig 2259 találatból.

Dávid Ibolya: idén megszűnhet a vízumkötelezettség

Vélemény - 2007-04-22

Az idén megszűnhet a vízumkötelezettség Magyarország és az Egyesült Államok között - mondta Dávid Ibolya az MTI-nek vasárnap. Az MDF elnöke tíznapos egyesült államokbeli útjáról hazatérve elmondta: Bush elnök már korábban kiállt Magyarország vízummentessége mellett, de ez egy hosszabb folyamat.

A Fidesz öt feltétellel támogatja az új egészségügyi minisztert

Vélemény - 2007-04-21

A Fidesz öt feltétel teljesülése esetén támogatja Horváth Ágnes új egészségügyi minisztert - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján

Gyurcsány: folyik a harc a piacokért

Vélemény - 2007-04-20

Az unió a verseny terepe, a harc a piacokért folyik és ennek feltételei 2013 után lényegesen megváltoznak majd - hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mezőgazdaság helyzetének várható változására pénteken Budapesten a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) közgyűlésén.

Simor: 5-7 fős Monetáris Tanács lenne optimális

Vélemény - 2007-04-19

Egy Magyarország méretű országban a Monetáris Tanács (MT) optimális létszáma 5-7 tagú - áll Simor András jegybankelnök téziseiben, amelyet a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki konferenciáján adtak át a sajtónak.

Lenkovics: a GKM függessze fel a vasúti mellékvonalak megszüntetését

Vélemény - 2007-04-18

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa azt indítványozza az illetékes minisztereknek és a kormánynak, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) függessze fel a vasúti mellékvonalak megszüntetését, illetve a szolgáltatások színvonalának csökkentését.

A debreceni „új arisztokrácia” diszkrét(?) bája

Vélemény - 2007-04-18

Városunk polgármestere Kósa Lajos, és frissen létrehozott PR-csapata úgy döntött, meghódítja a bulvár világát, ezzel kívánva megtalálni a Kósa-csomag miatt egyre apadó szavazói réteghez vezető utat.

Az elképzelést tett követte, így a Playboy, a nyuszis havilapot kinyitva vágta mellbe a gyanútlan debrecenit a felismerés! Polgármesterünk Debrecen művészeti galériájába motorral jár!

Eörsi Mátyás bemutatkozó frakcióvezetői beszéde

Vélemény - 2007-04-16

Eörsi Mátyás, az SZDSZ újonnan megválasztott frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Magyarországon széthullóban van a politikai közösség. Eörsi szerint a magyar politikának is szüksége van azokra az alapokra, amelyekben mindenki egyetért, s a liberálisok nevében azt javasolta a politikai erőknek, hogy legalább a halottak kölcsönös tisztelete kösse össze őket.

Triplázott a Loki

Vélemény - 2007-04-15

Szombat délután kezdődött a Borsodi liga 24. fordulójának DVSC Teva – MTK összecsapása. A hazai csapat teltházas csarnokban akasztott be három gólt is Végh kapujába, így 5 pontra növelte előnyét a legfőbb riválissal szemben.

Fidesz: a kormány alkotmányellenesen akadályozza a népszavazást

Vélemény - 2007-04-14
A Fidesz úgy látja, hogy a kormány alkotmányellenes módon, azzal akarja megakadályozni a vizitdíjról szóló népszavazás kiírását, hogy törvénymódosításban a költségvetés részévé teszi a díjat - mondta Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Herényi: az MDF támogatja a reformfolyamatot

Vélemény - 2007-04-13

Az MDF minden probléma ellenére támogatja a reformfolyamatokat, mert nagy szükség van azokra - jelentette ki az MDF frakcióvezetője a Nap-Keltében. Herényi Károly azt is kifejtette, hogy az egészségügyi reform megvalósításához prioritásokat kellett volna kitűzni.

Ingatagnak látja a magyar belpolitikai helyzetet Paul Lendvai

Vélemény - 2007-04-12
Ingatagnak látja a magyar belpolitikai helyzetet a március 15-e utáni viszonylagos stabilizálódás ellenére Paul Lendvai, a magyar származású neves osztrák publicista a Der Standard című liberális osztrák napilapban megjelent szokásos heti kommentárjában.

Az ORTT szerint alkotmányossági aggályok vannak a digitális átállás kapcsán

Vélemény - 2007-04-11

"Két igen súlyos alkotmányossági aggályt" vet fel a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvénytervezetet a médiahatóság szerint - derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tájékoztató anyagából.

Göncz Kinga: a magyarigazolványok rendszere jól működik

Vélemény - 2007-04-10

A magyarigazolványok rendszere jól működik, ezért felesleges az igazolványokat ötévenként megújítani - jelentette ki a külügyminiszter a köztelevízió kedd reggeli műsorában. "A magyarigazolványok érvényességi idejének meghatározását az indokolhatta, hogy kezdetben nem tudta senki, ez a rendszer miként fog működni, és mekkora lesz az igénylések száma" - mondta Göncz Kinga a Nap-keltében.

A pápa szerint "égető szükség" van az evangelizációra

Vélemény - 2007-04-09

XVI. Benedek pápa felszólította híveit, hogy "ne féljenek" elvinni hitüket "a világ legtávolabbi zugaiba is", mert "égető szükség" van az evangelizációra, arra, hogy "napjaink embere is megismerkedjen és találkozzon" Krisztussal.

Szili Katalin a közösségek fontosságáról mondott beszédet

Vélemény - 2007-04-08

A közösségi lét és a közösségi tér fontosságáról beszélt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke húsvét vasárnap a pellérdi református templomban, amely nemrég készült el. Véleménye szerint a közösségeknek nagyon nagy szerepük van, mert az emberek egyre jobban elmagányosodnak.

Die Presse: küzdelem a magyar kormánykoalícióban az egészségügyi reformért

Vélemény - 2007-04-07

Az egészségügyi reform ügyében a magyar szocialisták és liberálisok között fennálló nézeteltérésekről írt szombati számában a Die Presse, úgy értékelve, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondása után küzedelem zajlik az egészségügyi reformért a magyar kormánykoalícióban.

Szili: új kiegyezésre lenne szükség Magyarországon

Vélemény - 2007-04-06

Új kiegyezésre lenne szükség Magyarországon - hangoztatta csütörtökön Szombathelyen Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke egy civil szervezet által rendezett közéleti konferencián tartott előadásában.

Az SZDSZ sajnálja Molnár lemondását, Fidesz: megbukott a kormány egészségügyi politikája

Vélemény - 2007-04-05

Az SZDSZ továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform iránt, felelősséget vállal a szaktárca tevékenységéért, ugyanakkor sajnálja, hogy Molnár Lajos lemondott a minisztérium vezetéséről - közölte a liberális párt elnöke.

Herényi Károly: Kósa Lajos Magyarország legbunkóbb politikusa

Vélemény - 2007-04-04

Az MDF "faragatlan és  neveletlen" megnyilvánulásnak tekinti Kósa Lajosnak, Debrecen  fideszes polgármesterének a Dávid Ibolyára, a demokrata fórum  elnökére vonatkozó kijelentését, amely a Playboy áprilisi számában  jelent meg - jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.

Lendvai: két-három hét múlva már lehet szóvivője a kormánynak

Vélemény - 2007-04-03

Lendvai Ildikó szerint két-három hét múlva újra lehet szóvivője a kormánynak; az MSZP frakcióvezetője erről kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorban beszélt. "Lesz (kormányszóvivő), egy kis türelmet, két-három hét türelmet kérünk" - fogalmazott Lendvai Ildikó újságírói kérdésekre válaszolva.