Vélemény

Eredmények megjelenítése 2101-től 2120-ig 2203 találatból.

 Gyurcsány Ferenc: "Magyarország veszélyes útra tévedt"

Vélemény - 2007-01-26

A reformok folytatása mellett foglalt állást Gyurcsány Ferenc abban az MSZP kongresszusa előtt készült, mintegy 30 oldalas, az MTI birtokába került elemzésében, melynek bevezetésében írja: "Magyarország veszélyes útra tévedt".

Sólyom László köztársasági elnök válaszlevelet küldött Lendvai Ildikónak, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének.

Vélemény - 2007-01-25

Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz, amelyben az államfő és a házelnök állásfoglalását kéri politikusok családi otthona elé hirdetett demonstrációkkal kapcsolatban. A köztársasági elnök az alábbi válaszlevelet jutatta el frakcióvezető asszony részére:

Az MDF azonnali intézkedést sürget az illegálisan Magyarországra került hulladékkal kapcsolatban

Vélemény - 2007-01-24

 Katona Kálmán, az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottságának MDF-es elnöke levélben kérte Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert, hogy a tűzesetek megelőzése érdekében haladéktalanul intézkedjen az illegálisan hazánkba került, nagy mennyiségű hulladék biztonságos tárolásáról.

Lendvai: a magánélethez való jogot nem szabad elvitatni a politikusoktól sem

Vélemény - 2007-01-23

Sólyom László köztársasági elnök és Szili Katalin az Országgyűlés elnöke állásfoglalását kéri Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a napokban politikusok háza elé hirdettek tüntetéssorozatot. A kormánypárti politikus a két közjogi méltóságnak címzett nyílt levelét hétfőn juttatták el az MTI-nek.

 Horn Gyula szerint vissza kellene vonni a vizitdíjat

Vélemény - 2007-01-22

Horn Gyula szerint nem kellene bevezetni a vizitdíjat, mert elfogadhatatlan a "népnevelési célú pénzbeszedés"; erről a volt miniszterelnök a Vasárnapi Híreknek adott interjúban beszélt.

Standard and Poor′s: Magyarország a konszolidáció útján

Vélemény - 2007-01-20

Magyarország számára - főleg a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatása óta - most már "nincs visszaút" a költségvetési konszolidációtól, és a meghirdetett "figyelemreméltó" kiigazítási program "legalább a következő két évre" valószínűsíti is a kitűzött hiánycélok teljesítését.

 Gyurcsány: az egészségipar és az ellátás ellentéteit a biztosítás oldhatja fel

Vélemény - 2007-01-19

A biztosítás oldhatja föl a hagyományos egészségügyi ellátórendszer és a rendkívül gyorsan fejlődő egészségipar között kialakuló ellentéteket - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Szegeden.

Fodor Gábor SZDSZ-elnöki jelölését támogatja a Heves megyei elnökség

Vélemény - 2007-01-18

Egyöntetűen javasolja Fodor Gábor ügyvivőt az SZDSZ országos elnöki posztjára a Heves megyei szövetség elnöksége. Ezt maga az érintett - aki egyben a Heves megyei szövetség elnöke is - jelentette be Egerben szerdán, a megyei évadnyitó elnökségi ülést követően.

Cui prodest? - Kinek az érdeke.?

Vélemény - 2007-01-17

A Magyar Nemzetben január 15-én, hétfőn "Horváth Zsolt" tollából "Schmidt Mária ante portas" címmel jelent meg írás, a kialakuló sajtópolémia kapcsán pedig különböző összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra. "Horváth Zsolt" cikkének megfejtése azonban leginkább azon kérdés alapján képzelhető el, hogy cui prodest? - kinek is az érdeke?

 

A Külügyminisztérium reagálása Majtényi László nyílt levelére

Vélemény - 2007-01-16

A Külügyminisztérium december 30-án szóvivője útján kommentálta Szaddam Husszein kivégzésének hírét.

 

Akkor, éppúgy, mint a volt iraki diktátor perében hozott ítélet kapcsán tett korábbi nyilatkozatban, a Külügyminisztérium annak a véleményének adott hangot, hogy a perben és az ítélethozatalban egyaránt az Iraki köztársaság törvényei szerint jártak el.

Lendvai Ildikó az MSZP népszerűségvesztéséről

Vélemény - 2007-01-15

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető szerint nem volt váratlan az MSZP nagyarányú népszerűségvesztése, amelyet egy január elején végzett közvélemény-kutatás mutatott.

A vidék fejlődése mindannyiunk érdeke

Vélemény - 2007-01-12

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv nem támogatja a magyar mezőgazdaság struktúraváltását, nem javítja a vidék életképességét a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének álláspontja szerint.

Kőkemény kritika: Magyarország élősködik a NATO-n

Vélemény - 2007-01-10

Az ellenzéki brit Konzervatív Párt tervei szerint NATO-tagságuk felfüggesztésével lennének kénytelenek szembenézni azok a tagországok, amelyek keveset költenek védelmi kiadásokra; az elképzelést előterjesztő tory tisztviselő hangsúlyosan említette Magyarországot

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak vezetésének, oktatóinak és vendégoktatóinak nyilatkozata Morvai Krisztina kijelentései ügyében.

Vélemény - 2007-01-09

Alulírottak a leghatározottabban elítéljük azt a szemléletet, amelynek dr. Morvai Krisztina, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének docense adott hangot a Népszava december 21-i számában megjelentetett felszólalásában.

Rögtönzés és hiteltelenség - az FVM vidékfejlesztési hálózatairól

Vélemény - 2007-01-08

Az FVM újra hiteltelen kísérletet tesz arra, hogy az általuk szétvert magyar agráriumot és az azt segítő intézményhálózatot hogyan kellene talpraállítani. 2004 óta látjuk, hogy folyamatos rögtönzéssel, hatásaiban nem belátható átszervezéssel sikerül tönkretenni azt a mezőgazdaságot segítő hálózatot,amely hatékonyan szolgálta a gazdálkodókat.

 Az Őrségi Nemzeti Park megmentéséért

Vélemény - 2007-01-08

A Kerekerdő Alapítvány kezdeményezésére 80 civil szervezet tiltakozik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának megszüntetése ellen, erről szóló levelüket a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, a kormány tagjainak, és valamennyi országgyűlési képviselőnek elküldték.

Az Egészségügyi bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi a Fidesz

Vélemény - 2007-01-05

Mára beigazolódott, hogy amit egészségügyi reformnak neveznek, az nem más, mint káosz. A Fidesz az Egészségügyi bizottság rendkívüli összehívását, valamint rendszeres ülésezését kezdeményezi.

2007. január elsejével nagyon sok változás kezdődött az egészségügyben. Mára beigazolódott, hogy amit egészségügyi reformnak neveznek, az nem más, mint káosz, ez pedig nagyon sok veszélyt hordoz magában - fogalmazott sajtótájékoztatóján Mikola István.

A Kormányszóvivői Iroda reakciója Szijjártó Péter állításaira

Vélemény - 2007-01-04

Szijjártó Péter nem ismeri az európai uniós fejlesztési források felhasználásának brüsszeli szabályait, ráadásul a Fidesz szóvivője több esetben is valótlanságokat állít az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel kapcsolatban.

Király Gáborról lemondott a Crystal Palace

Vélemény - 2007-01-04

A másodosztályú klub menedzsere engedélyt adott a kapusnak, hogy kapuba álljon az Aston Villa FA-kupa meccsén.

Kóka János: 2007-ben cél a közlekedési reform és az energiapiac nyitása

Vélemény - 2007-01-03

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban 2007-ben folytatódnak a reformok. A három legfontosabb feladat a közösségi közlekedés megújítása, az energiapiac liberalizációja és az, hogy a vállalkozások elöl ellapátoljuk a felesleges adminisztrációs akadályokat. Az ország előtt nincs más út, csak a reformoké – emelte ki a tárca vezetője.