Vélemény

Eredmények megjelenítése 2121-től 2140-ig 2203 találatból.

Ne a benzinkutak és a hipermarketek, hanem csak a patikák mentesüljenek az adófizetés alól!

Vélemény - 2007-01-02
  Az idei évi költségvetés rendkívül nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat. A büdzsé megszavazásával ugyanis a kormánypárti képviselők jelentős forrásokat vontak el a helyhatóságoktól, így a bezárás szélére sodorták az iskolák, kórházak, szociális és kulturális intézmények egy jelentős részét.

Közigazgatási hivatalok: alaptalan Fidesz-vádak

Vélemény - 2007-01-01

Okos ember tanul más hibájából, Répássy Róbert viszont a sajátjából sem. A Fidesz frakcióvezető-helyettesének december 30-i sajtótájékoztatója azt bizonyítja, hogy ha a parlamentben munka helyett inkább demonstratív kivonulásokkal foglalkoznak az ellenzéki képviselők, akkor előbb-utóbb azt sem tudják, mi történik a saját munkahelyükön

Kegyeletsértés Nyíregyházán?

Vélemény - 2006-12-30

A Magyarországi Munkáspárt 2006 alelnöke intézkedést kér Petrétei Jószef minisztertől, a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt által elkövetett kegyeletsértés ügyében.

Rendkívüli országgyűlési bizottságot kezdeményez a Fidesz

Vélemény - 2006-12-29

A meghirdetett álláshelyek száma Magyarországon 38 ezer, míg a munkanélküleiké megközelíti a 390 ezret. Minden állásra tízen jelentkeznek átlagosan. A kormány eközben megnyitja a munkaerőpiacot.

Előnyt élveznek a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek a közbeszerzési eljárásoknál

Vélemény - 2006-12-27

Előnnyel indulhatnak majd a közbeszerzési eljárásokon azok a cégek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket. A kormány legutóbbi ülésén döntött az úgynevezett védett műhely kategória létrehozásáról, amellyel mintegy 30 ezer ember foglalkoztatásának biztonsága növekedhet.

Kuncze Gábor évzáró értékelése

Vélemény - 2006-12-24

A sikeres 2006-os évet maga mögött hagyó SZDSZ jövőre megújulással készül a 2010-es sikeres szereplésre - mondta Kuncze Gábor évértékelő sajtótájékoztatóján. A pártelnök szerint az év végére a szocialisták és konzervatívok is kezdik felismerni, hogy párbeszéd nélkül nem lehet valódi megoldásokat találni.

A Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumvezetőjének levele a Civil Jogász Bizottságnak

Vélemény - 2006-12-22

Dr. Völgyesi Miklós Úrnak

A Bizottság társelnöke

 

Dr. Morvai Krisztina asszonynak

A Bizottság társelnöke

 

Tisztelt Civil Jogász Bizottság!

 Egy verekedés apropóján

Vélemény - 2006-12-21

Megverte az autósokat az elsodort gyermek apja. Szerencsére csak könnyebben sérült meg az a 13 éves gyermek, akit egy autós lökött fel, miközben ő apjával kerékpározott Sükösd és Nemesnádudvar között. A feldühödött szülő a baleset után rátámadt az autósra és utasára.

Gyurcsány és Orbán bukását jósolja a Financial Times

Vélemény - 2006-12-20

Gyurcsány Ferencről és Orbán Viktorról, illetve a magyarországi belpolitikai helyzetről közölt elemzést Magyarország-mellékletében a Financial Times tekintélyes brit napilap. Az újság szerint mindketten túlzottan megosztóvá váltak ahhoz, hogy politikailag túléljék a következő három évet.

Akar pénzt keresni munka nélkül?

Vélemény - 2006-12-19

Két eset lehetséges: vagy az ember dolgozik a pénzéért, vagy a pénz(e) dolgozik az emberé(é)rt! Mindenki maga választja ki, melyik úton akar járni!.Akik a második utat választják, olvassák el az alábbi cikket:

Különleges döntések a debreceni közgyűlésen

Vélemény - 2006-12-18

A debreceni önkormányzat december 14-i ülésén "szokatlan" dolgok történtek. Egy szocialista képviselő elfogadta az interpellációjára adott polgármesteri választ. Mi már csak ilyenek is tudunk lenni. Egy másik szocialista képviselő nem fogadta el, a Fidesz frakció viszont - szokás szerint gondolkodás nélkül - igen. Ekkor történt a még szokatlanabb dolog.

Magyar Rektori Konferencia: tárgyalják újra az oktatók kizárásának ügyét!

Vélemény - 2006-12-15

A Magyar Rektori Konferencia Elnöksége elítéli, hogy a három tannyelvű kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen az oktatói testületből kizárták Hantz Péter és Kovács Lehel adjunktusokat azzal az indokkal, hogy magyar nyelvű feliratokat helyeztek el az egyetem épületében - áll a Magyar Rektori Konferencia közleményében.

A debreceni parkolási díjak emelése indokolatlan, mértéke brutális

Vélemény - 2006-12-14

Csedrik Katalin és Szathmári Károly, az MSZP önkormányzati képviselői, december 13-i sajtótájékoztatójukon ismertették az MSZP véleményét a debreceni önkormányzati ülés előterjesztéseiről.

MDF: egyre kisebb állami támogatást kap a fogyasztóvédelem

Vélemény - 2006-12-13

 A Magyar Demokrata Fórum szerint az Európai Unió és a közel félmilliárd európai fogyasztó joggal várja el a magyar kormánytól, hogy saját országa területén tartassa be a szigorú európai élelmiszer-egészségügyi, forgalmazási, tárolási és kereskedelmi szabályokat.

Kofi Annan élesen bírálja a Bush-kormányt búcsúbeszédében

Vélemény - 2006-12-12

Kofi Annan leköszönő ENSZ-főtitkár szerint a Bush-kormány az általa meghirdetett terrorellenes harc során erőszakkal kényszeríti akaratát más államokra, megsérti az emberi jogokat és széles körű nemzetközi támogatás nélkül indít katonai akciókat.

A magyar GDP bővülése elmarad az új tagországokétól 2007-ben

Vélemény - 2006-12-11

Magyarország bruttó hazai termékének növekedése 2007-ben jelentősen el fog maradni a többi újonnan csatlakozott ország GDP-bővülésétől,  de biztató, hogy Magyarország elkötelezte magát az államháztartás rendbetételére - mondta Siegfried Steinlein, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának vezető munkatársa Budapesten.

Arab szélsőségesek állhatnak a banki adathalászat mögött  

Vélemény - 2006-12-09

Egy neves magyar fordítóiroda fordította azt a levelet, amelyben ismeretlenek személyes adataik mellett banki azonosítóik és titkos kódjaik megadására kérik az ügyfeleket. A magyarországi Erste Bank doménnevét egy szaúdi férfi, Bashar Asad regisztráltatta Szaúd-Arábiában. A Népszabadság információi szerint az oldal címét elektronikus levélben küldték szét csütörtök délelőtt magyar e-mail címekre, nem csak az Erste ügyfeleinek.

Gyurcsány Ferenc: magyar modell szükséges a globalizálódó Európában

Vélemény - 2006-12-08

A miniszterelnök szerint egységes európai modell hiányában Magyarországnak saját válaszokat kell adnia a globalizációval és a posztmodernizációval összefüggő kérdésekre. Gyurcsány Ferenc erről csütörtökön beszélt a Demos Magyarország Alapítvány „Progresszív politika a 21. században” című rendezvényén, Budapesten.

MSZP-tisztújítás: már érkezett jelölés Gyurcsány Ferencre

Vélemény - 2006-12-07

Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt már jelölte az MSZP egyik alapszervezete a pártelnöki posztra. Erről Oláh Lajos, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke beszélt Budapesten újságíróknak. Az MSZP készül a február végi tisztújításra.

A kukoricaintervenció eltörlése elfogadhatatlan Magyarországnak

Vélemény - 2006-12-06

Magyarország számára elfogadhatatlan az Európai Unió Bizottságának azon javaslata, miszerint megszüntetnék a kukorica uniós intervenciós felvásárlását - mondta az MTI-nek Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára. A minisztériumi vezető az elképzelést durva, egyoldalú lépésként értékelte, amely mindenféle uniós alapelvet sért.