Vélemény

Eredmények megjelenítése 2161-től 2180-ig 2199 találatból.

Amerika bizalmi válságáról ír a The Washington Post

Vélemény - 2006-11-08

Amerika bizalmi válságáról írt a The Washington Post kedden annak kapcsán, hogy nagyon alacsony a közvéleménynek a kongresszusba és a végrehajtó hatalomba vetett bizalma. Az újság által közölt felmérés során arról kérdezték az amerikaiakat, hogy mennyire bíznak a társadalom különböző területeinek vezetésében.

Rice: jobb, ha a Hamász a kormányban van, és nem az utcákon

Vélemény - 2006-11-07

Valószínűleg jobb az, hogy a Hamász mozgalom választással kormányra került, mint az, hogy ha a hatalmi rendszeren kívül maradva terrorista akciókat hajtana végre - jelentette ki az amerikai külügyminiszter hétfőn.

Több mint tízezer ember vett részt a vasárnapi közös imádságon

Vélemény - 2006-11-06

    A 2006. november 5-én vasárnap délutánra a Hősök terére hirdetett közös imádságra több mint tízezres közönség érkezett a Kárpát-medence minden tájáról és a diaszpórából.

Lopott jelképek, átvert fiatalok

Vélemény - 2006-11-04

A konzervatív fiatalokat tömörítő szervezet legújabb akciója ismét bebizonyította: a Fideszhez hasonlóan ők sincsenek tekintettel semmire és senkire, amikor politikai fellépéseiket szervezik. Mi, fiatal liberálisok visszautasítjuk, hogy a magyar demokráciát diktatúrákkal mossák össze.

Bajnai: nő az uniós pályázatok elbírálásának átláthatósága

Vélemény - 2006-11-03

A kormány már jövő év januárjában ki szeretné írni a II. Nemzeti Fejlesztési Tervhez kötődő új uniós pályázatokat, amelyek elbírálása és végrehajtása során növelni fogják az átláthatóságot - mondta Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos csütörtökön Budapesten.

Ügyvédje szerint Szaddám Husszeint vagy halálra ítélik, vagy újra elnök lesz

Vélemény - 2006-11-02

Szaddám Huszeint vagy halálra ítélik emberiesség ellen elkövetett bűnei miatt, vagy ismét elnök lesz belőle - jelentette ki a megbuktatott iraki diktátor egyik védőügyvédje.

A nyugdíjreform két emberöltőre szól

Vélemény - 2006-10-31

A nyugdíjrendszer tervezett változtatásai két emberöltőre "berendezi a körülményeket" Magyarországon - jelentette ki Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter egy hétfői szakszervezeti konferencián, Budapesten. A miniszter szerint a nyugdíjrendszer átalakítását nem szabad addig halogatni, amikor már csak gyors és drasztikus beavatkozásokkal lehet annak hosszú távú fenntartását biztosítani.

Elvi egyetértés

Vélemény - 2006-10-30

Felszállt a köd. Orbán Viktor, az ellenzék vezére nem tett egyebet, minthogy azt mondta Strasbourgban, hogy "az Európai Uniónak világossá kell tennie, nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak”.

The Washington Post: A magyar demokrácia nem egészséges

Vélemény - 2006-10-29

A magyarországi demokrácia "távolról sem egészséges", a többi egykori közép-európai kommunista országgal összevetve mégis "egész jónak tűnik" - írta a The Washington Post.

A vezető amerikai országos lapok közé tartozó újság szerkesztőségi cikkében úgy foglalt állást: az egész térségben nehéz idők járnak a demokráciára, populista, autoriter, sőt rasszista erők kerültek előtérbe.

Eörsi Mátyás sajtóközleménye Orbán Viktor strasbourgi beszédéről

Vélemény - 2006-10-28

 Áder János (Fidesz) egy péntek reggeli kereskedelmi TV-ben adott interjújában azt állította, hogy Eörsi Mátyás és más kormánypárti politikusok ismét alaptalan vádat, alaptalan rágalmat fogalmaztak meg Orbán Viktorral szemben”, hiszen Orbán Viktor strasbourgi szavai - nem szabad segédkezet nyújtani - semmiképpen sem érthető úgy, hogy Orbán Viktor a támogatások visszavonására szólította volna fel az Európai Uniót.

Kuncze Gábor nyílt levele  

Vélemény - 2006-10-27

 Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke az alábbi nyílt levelet juttatta el Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének.

Liberális vélemény a közgyűlési előterjesztésekről

Vélemény - 2006-10-26

Az Önkormányzat tulajdonában álló 169 millió Ft névértékű AKSD Kft-ben meglévő üzletrész értékesítésére kiírt zártkörű pályázat értékelése.

Az MSZP Debrecen városi szervezetének sajtónyilatkozata

Vélemény - 2006-10-24

Mi szocialisták Debrecenben a város demokratikus társadalmi és politikai szereplőivel együtt közös ünneplésre készültünk október 23-án. A nemzeti ünnep azt jelenti számunkra, hogy együtt idézzük fel a forradalom eseményeit és céljait, együtt keressük és fogalmazzuk meg mának szóló üzenetét: a közöset, az összekötőt, és kerüljük az elválasztót, a megosztót.

Debreczeni József: A király esztelen

Vélemény - 2006-10-22

Orbán Viktor cikke (Az igazság szabaddá tesz, Magyar Nemzet, 2006. 10. 14.) minden korábbinál világosabban mutatja, hogy a magyar jobboldal vezére kilépett a keretek közül.

Sólyom László objektív képet szeretne 1956-ról

Vélemény - 2006-10-21

A köztársasági elnök azt várja a történészektől, hogy objektív és elfogulatlan képet alkossanak az 1956-os forradalom történetéről. Sólyom László a Magyar Tudományos Akadémián, az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi tudományos ülésen beszélt pénteken.

Igazságosabb a gyógyszergazdaságossági törvény

Vélemény - 2006-10-18

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodájának közleménye

 A gyógyszergyártók, a terjesztők, a gyógyszert rendelő orvosok, a betegek és az állam közös felelősségének új és a mainál igazságosabb rendszerét teremti meg a Gyógyszergazdaságossági törvény

Hazugságok köztársasága

Vélemény - 2006-10-15

Gyurcsány Ferenc hazudott. Fogadjuk el ezt kiindulópontnak, legyen ez a kályha, ahonnan elindulunk. De aztán ne sértődjön meg senki! Mert ha innen indulunk, akkor először is odajutunk, hogy (akarja vagy sem) hazudik mindenki, aki azt mondja: a politika az igazmondás mestersége.

Értelmiségiek nyilatkozata

Vélemény - 2006-10-14

Az elmúlt napokban éles bírálatok érték Sólyom László köztársasági elnököt azért, mert állást foglalt, véleményt formált a közerkölcsöt, ezen keresztül az államszervezet demokratikus működését fenyegető veszélyekkel kapcsolatban. Magyarországon az elnöki intézmény jellegéből következik, hogy az azt betöltő személy morális tekintély. Elvárjuk, hogy az első közjogi méltóság foglaljon állást válságos helyzetekben, a demokrácia védelmében.

Szekeres: az MSZP-nek hosszú távon az SZDSZ-szel kell kormányoznia

Vélemény - 2006-10-13

Szekeres Imre elnökhelyettes szerint, ha a szocialista párt 2010-ben meg szeretné nyerni az országggyűlési választásokat, illetve kormányozni kíván, vélhetően akkor is az SZDSZ-szel kell koalíciót kötnie. A szocialista politikus erről a Kossuth Rádió Háttér című műsorában beszélt csütörtök este.

Kubis: Gyurcsány elszalasztotta az alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére

Vélemény - 2006-10-12

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök elszalasztott egy alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére azzal, hogy a visegrádi országok visegrádi csúcstalálkozóján nem volt hajlandó a kétoldalú találkozóra szlovák kollégájával, Robert Ficóval - jelentette ki Ján Kubis szlovák külügyminiszter.