Belföld

Eredmények megjelenítése 5541-től 5560-ig 5717 találatból.

Augusztus 20-i budapesti rendezvények

Belföld - 2006-08-21

Szent István ünnepét Budapest számos helyszínén, a többi között a Városligetben, a Duna partján, valamint a Budai Várban rendezvények sokasága teszi emlékezetessé. A Vajdahunyadvár környékén megrendezett Kenyérfesztivál az államalapítás ünnepén délután színes programokkal várta az érdeklődőket.

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor

Belföld - 2006-08-21

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor főpolgármester vasárnap, aki az augusztus 20-i ünnepen azt hangsúlyozta, hogy Budapest az egész nemzet fővárosa. Demszky Gábor szerint sokan, köztük politikusok is, egyáltalán nem örülnek a külföldieknek.

Gyurcsány: a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával

Belföld - 2006-08-19

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával, s a határ menti régiók kapcsolatainak javításával is hozzájárulni a magyarság identitásának megőrzéséhez. Erről a miniszterelnök a Népszabadságnak adott, szombati interjúban beszélt.

A kormány idén is segíti az iskolakezdésben a rászoruló tanulók családjait

Belföld - 2006-08-19

A kormány idén is számos olyan támogatást nyújt a családoknak, amellyel az iskolakezdés terheit enyhíti. A tanévkezdés kapcsán fontos törekvés a hátrányos helyzetű tanulók és családjaik megkülönböztetett támogatása.

A Malév egyelőre nem tervez újabb belföldi járatot

Belföld - 2006-08-18

A Malév nem fontolgatja, hogy újabb belföldi járatokat indítson - mondta Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője az MTI-nek, cáfolva az egyik országos napilap értesüléseit.

Csökkent a keleti határforgalom

Belföld - 2006-08-18

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határátkelőhelyein az esztendő első hét hónapjában 4.199.300 személyt és 2.061.109 járművet ellenőriztek és léptettek át az útlevélkezelők. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva a személyforgalomban 33,7%-os, a járműforgalomban 42,6%-os csökkenés tapasztalható.

Debrecen fontosabb Kósa Lajos számára, mint a pártelnökség

Belföld - 2006-08-18

Debrecen polgármestere nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésére válaszul visszavonnák a Gyurcsány-csomagot. Ezzel együtt úgy véli, a kormány csődbe vitte az országot. A Fidesz egyik "szimbólumaként" sem vágyik a pártelnöki székbe.

Elfogytak a jegyek a hétvégi debreceni IC-vonatokra

Belföld - 2006-08-17

A hétvégén erős utasforgalomra számít a vasúttársaság – ezt mutatják a helyjegyfogyások is. Főként a debreceni virágkarneválra, illetve a budapesti rendezvényekre utaznak sokan, a vasúttársaság ezért valamennyi tartalék személykocsiját forgalomba állítja, s mentesítő vonatokat is indít.

Bene: a fotós hibázott

Belföld - 2006-08-17

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak a Népszava újságírójával szemben - mondja az országos rendőrfőkapitány.

Új útlevél augusztus végétől

Belföld - 2006-08-17

Az EU jelzését is tartalmazó, mikrocsippel ellátott vörös színű útlevelet bocsátanak ki augusztus 29-től. A korábbi okmányok érvényességük lejártáig használhatók.

Csökkent az államháztartási hiány

Belföld - 2006-08-17

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes, szezonálisan kiigazított adata szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye  a második negyedévben az időszak GDP-jének 8,2 %-a - közölte a jegybank

Az ’56-os forradalom 50. évfordulójáról egyeztetett a köztársasági elnök és a miniszterelnök

Belföld - 2006-08-17

Sólyom László köztársasági elnök ma hivatalában fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő és a köztársasági elnök közötti rendszeres egyeztetések sorába illeszkedő megbeszélésen az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünnepléséről, a hivatalos állami ünnepségsorozat előkészítéséről esett szó.

Fidesz: csak porhintés Gyurcsány bejelentése a gazdasági egyensúlyról

Belföld - 2006-08-16

A Fidesz szerint a miniszterelnök és az SZDSZ-frakció egyeztetése a konvergenciaprogramról csupán arra szolgált, hogy eltereljék a figyelmet a jelenlegi problémákról - hangsúlyozta Cser-Palkovics András helyettes szóvivő, aki jelezte azt is, hogy a Fidesz a parlamentben vitázna a programról.

Gyurcsány: 2008 és 2010 között helyreáll az egyensúly

Belföld - 2006-08-16

Gyurcsány Ferenc szerint 2008 és 2010 között helyreáll a gazdasági egyensúly, az eurót ehhez képest plusz két éven belül lehet bevezetni. A miniszterelnök erről azután tájékoztatta a sajtót Kuncze Gáborral közösen, hogy az SZDSZ frakciójával a konvergenciaprogramról egyeztetett kedden Budapesten.

Soron kívüli fejlesztés a tűzoltóknál

Belföld - 2006-08-15

Csaknem 180 forint értékű azonnali technikai fejlesztésre számíthat a tűzoltóság a fővárosi közgyűlés illetékes bizottságának tegnapi döntése értelmében. A múlt heti tragédia miatt a tűzoltóság kezdeményezte a Műegyetem épületének biztonsági felülvizsgálatát.

Megszűnt a kézipoggyász-tilalom Ferihegyen

Belföld - 2006-08-15

Keddtől már nem csak a brit fővárosba tartó, hanem az átszálló utasok is vihetnek fel egy darab kézipoggyászt a londoni járatokra. A módosítás szerint azonban csak egy laptop méretű kézitáskát lehet a gépek utasterébe felvinni.

Gyurcsány: az egészségügy átalakításával újrarendezzük a felelősség kérdését

Belföld - 2006-08-15

Az egészségügyi rendszer átalakításával újrarendezzük az egyén és a köz felelősségének a kérdését - hangoztatta a miniszterelnök a Magyar Rádióban sugárzott interjújában. A kormányfő szerint, ha az embert a cselekedeteinek következménye "nem nagyon" érinti, akkor kevésbé lesz körültekintő.

Visszavonulás közben saját csapdájukba estek a Műegyetemen a tűzoltók

Belföld - 2006-08-15

Visszavonulás közben a saját csapdájukba estek a Műegyetem alagsorában a tűzoltók - mondta Kiss László a Nap-keltében; a tűzoltási csoportvezető közvetlen közelről élte át azt a drámát, ami bajtársai halálához vezetett, s a mentés során maga is füstmérgezést szenvedett.

Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója

Belföld - 2006-08-14

Szombaton Kolozsvárott megkezdődött a Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója. „Kezünk munkáját tedd maradandóvá"- ezt a mondatot választották a rendezvény fő üzenetévé. Az eseménysorozat augusztus 22-én Debrecenben zárul.

Sok a kábítószerrel való visszaélés a Sziget fesztiválon

Belföld - 2006-08-14

Sok a kábítószerrel való visszaélés az idei Sziget fesztivál félidejében; a 15 gyanúsított mellett más bűncselekmények miatt még 11 ember ellen indított eljárást a rendőrség - közölte  Óbuda rendőrkapitánya. Vasárnap délelőttig összesen 26 ember ellen indult valamilyen szabálysértési eljárás.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza