EU

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1418 találatból.

Brexit - Verhofstadt: a brit kormány nem kezdhet kereskedelmi tárgyalásokat a kilépés előtt

EU - 2017-03-29

Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget, és ezek egyike, hogy London addig nem kezd kereskedelmi tárgyalásokba harmadik országokkal, amíg le nem zárult a kiválási folyamat - figyelmeztetett szerdán Guy Verhofstadt, az EP Brexit-ügyi főtárgyalója.

Ukrán válság - EU-bíróság: érvényesek az orosz Rosznyefty ellen elrendelt uniós korlátozások

EU - 2017-03-28

Érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként - mondta ki keddi ítéletében az Európai Bíróság.

Merkel elutasítja a pénzügyi szankciókat a közös döntésekkel vagy a jogállamisággal szembeforduló tagállamok ellen

EU - 2017-03-26

- Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A német kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából az ARD országos köztelevízióban vasárnap sugárzott interjúban beszélt.

EU-csúcs - Merkel, Hollande: "Európa a jövőnk"

EU - 2017-03-26

Az Európai Unión belüli integráció folytatását látják az unió jövőjét alakító legjobb megoldásnak Franciaország és Németország vezetői. A szombati római csúcstalálkozó után nyilatkozva más kormányfők is azt mondták, hogy az EU hatvanéves történetének eredményeire építve folytatni kell a közös Európa építését.

EU-csúcs - A szélsőséges tüntetők és a terroristák akcióitól tartanak az olasz hatóságok

EU - 2017-03-23

Harci drónokkal és vízágyúkkal felszerelt páncélozott járművekkel készülnek az olasz hatóságok a március 25-i római EU-csúcsot kísérő demonstrációkra, amelyeken a szélsőséges tüntetők akciói teret adhatnak a terroristáknak is - hangzott el az olasz terrorizmus ellenes bizottság csütörtöki ülésén.

EU-csúcs - Szydlo: Varsó nem írja alá a római nyilatkozatot, ha nem tartalmazza a legfontosabb kikötéseit

EU - 2017-03-23

- Lengyelország nem írja alá a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett EU-csúcstalálkozón elfogadandó nyilatkozatot, amennyiben nem tartalmazza a számára legfontosabb kikötéseket - erősítette meg csütörtökön Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Szydlo a TVN24 kereskedelmi hírtelevíziónak adott interjúban elmondta: a lengyel kormánynak négy prioritása van, amelyeket a nyilatkozatnak "tartalmaznia kell, hogy értelme legyen, ne váljon puszta irattá, mely szépen hangzik ugyan, de semmilyen hatással nem lesz az Európai Unió politikájára".

Uniós bíróság: ellentétes az uniós joggal a magyar szankcionálás az úthasználati díj megfizetésének elmulasztása miatt

EU - 2017-03-22

- Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.

EU-csúcs - Olasz sajtó: az lesz a legnagyobb eredmény, ha mindannyian aláírják a zárónyilatkozatot

EU - 2017-03-22

- A március 25-i ünnepi európai uniós csúcstalálkozónak az lesz a legnagyobb eredménye, ha a résztvevők mindegyike aláírja a zárónyilatkozatot - írta a La Stampa című olasz napilap szerdán.

A cikíró emlékeztetett, hogy a római szerződések tíz évvel ezelőtti, Berlinben tartott ünnepi találkozóján a tagállamok közötti ellentétek miatt csak az európai intézmények vezetői írták alá az ülést záró nyilatkozatot.

Az Európai Bizottság ismét közel 800 millió euróra büntette a kartellező légitársaságokat

EU - 2017-03-17

Kartellezés miatt közel 800 millió eurós pénzbírsággal sújtott az Európai Bizottság pénteken tizenegy légitársaságot. Ugyanezen ügyben a testület már 2010-ben büntetést szabott ki az érintett vállalatokra, az uniós bíróság azonban az akkori döntést később érvénytelenítette.

Brexit - Törvényerőre emelkedett a brit kormánynak adott parlamenti felhatalmazás

EU - 2017-03-16

- Törvényerőre emelkedett csütörtökön az a felhatalmazás, amelyet a héten a londoni parlament adott a brit kormánynak a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat elindítására.

A Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválására törvényi felhatalmazást kérő kormányindítvány többhetes parlamenti vitája hétfőn zárult le, és a felhatalmazásról elfogadott törvényt II. Erzsébet királynő csütörtökön hirdette ki hivatalosan.

Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválása hivatalosan elindítja - a kilépési folyamatot, kétévi időtávlatot meghatározva a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokra.

Illegális bevándorlás - Az EU elvárja Törökországtól, hogy teljesítse vállalásait

EU - 2017-03-16

- Az Európai Unió elvárja Törökországtól, hogy teljesítse a kölcsönös bizalmon alapuló migrációs megállapodásban vállalat kötelességeit - jelentette ki MargarítiszSzkínász, az Európai Bizottság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva brüsszeli sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A szóvivő közölte, hogy az Európai Unió elkötelezett a Törökországgal kötött migrációs megállapodás fenntartása és megvalósítása mellett.

Martin Schulz: új globális világrendet kell építeni

EU - 2017-03-13

Szembe kell nézni a globalizáció hibáival, és fel kell építeni egy új, igazságos, élhető világrendet - hangsúlyozta Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje hétfőn Berlinben a Progresszív Szövetség nevű baloldali világszervezet konferenciáján.

A több mint 130 szociáldemokrata pártot összefogó szövetség tanácskozásán az SPD kormányfőjelöltje Timothy Garton Ash brit történész szavait idézve kiemelte, hogy elkezdődött az "ellenforradalom a liberalizmus terjedésével szemben". Világszerte erősödik a nacionalizmus és a tekintélyelvűség, amelynek képviselői nem megoldást keresnek a globalizáció gondjaira, hanem csak bűnbakokat, és "politikájuk üzleti modellje" a bezárkózásból, és abból áll, hogy a különbségekből ellentéteket kreálnak.

Brexit - FT: az EU elképzelhetőnek tartja a kilépési folyamat jövő heti elkezdését

EU - 2017-03-12
led corn bulb b22 led corn bulb e14 led corn bulb 100w

Az Európai Unió illetékesei arra készülnek, hogy Theresa May brit miniszterelnök a jövő héten, akár már kedden bejelentheti a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását - írta brit kormányforrásokat idézve a szombati Financial Times.

Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválásának bejelentése hivatalosan el is indítja - Nagy-Britannia távozási folyamatát az EU-ból, kétévi tárgyalási időtávlatot engedélyezve a kilépési feltételekről.

A teljes egyetértés hiányában huszonhét tagország által támogatott zárónyilatkozatot fogadtak el

EU - 2017-03-10
led corn bulb b22 led corn bulb e14 led corn bulb 100w

A teljes egyetértés hiányában huszonhét tagország által támogatott zárónyilatkozatot fogadtak el az Európai Unió állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójuk első, csütörtöki tárgyalási napjának végén, miután BeataSzydlo lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy nem fogja aláírni e nyilatkozatot, sőt az ülés egyetlen dokumentumát sem fogja elfogadni - tudatta Twitter-üzenetébenPrebenAamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője csütörtök éjjel.

A tanács honlapján is olvasható tájékoztatás szerint az Európai Tanács elnökének a huszonhét uniós tagállam támogatásával elfogadott zárónyilatkozata konszenzus hiányában nem tekinthető az Európai Tanács, mint intézmény hivatalos dokumentumának.

EU-csúcs - Donald Tusk marad az Európai Tanács elnöke a következő két és fél évben

EU - 2017-03-09
led corn lamp e40 led corn lamp e27 led corn bulb e27

A lengyel kormány tiltakozása ellenére Donald Tusk marad az uniós tagállamok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakban - jelentették be csütörtökön Brüsszelben, röviddel az állam- és kormányfők tanácskozásának megkezdése után. Az elemzők szinte biztosra vették Tusk újraválasztását annak ellenére is, hogy a lengyel kormány nemrégiben váratlanul bejelentette, Jacek Saryusz-Wolski európai parlamenti képviselő személyében ellenjelöltet indít az Európai Tanács élére.

Emberi jogi biztos: Európa kötelessége, hogy elkerülje a migránsok őrizetbe vételét

EU - 2017-03-09
cheap led corn bulbs led corn light manufacturers led corn lamp e40

Európa kötelessége, hogy elkerülje a migránsok őrizetbe vételét, ezért aggodalomra ad okot az Európai Bizottságnak a bevándorlók fogva tartását támogató ajánlása, amely az emberi jogok megsértéséhez vezet anélkül, hogy előmozdítana olyan más célokat, mint a menedékjog iránti kérelmek folyamatának megkönnyítése, vagy a visszatérítési mechanizmus felgyorsítása - jelentette ki Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtökön.

EU-csúcs - Merkel: meg kell őrizni az EU nyitottságát

EU - 2017-03-09
led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

Európa soha nem zárkózhat be, meg kell őriznie nyitottságát akkor is, ha erősödik a nacionalizmus és a protekcionizmus - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli uniós csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Lengyel külügyminiszter: a többsebességes Európa az Európai Unió végét jelentené

EU - 2017-03-08

A többsebességes Európa az Európai Unió végét jelentené - jelentette ki szerdán Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, aki óvott egy unión belüli "kemény mag" intézményesítésétől.

Az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozva Waszczykowski a német, francia, olasz és spanyol állam-, illetve kormányfők hétfői versailles-i találkozójára reagált, melyen a többsebességes Európa beindítását szorgalmazták, és ahol Francois Hollande francia elnök kijelentette: "az egység nem jelent egyöntetűséget".

EU-bíróság: a tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni a menekültstátust igénylőknek

EU - 2017-03-07

Az uniós tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni az EU-n kívüli országok azon állampolgárainak, akik azért szeretnének a területükre belépni, hogy ott menekültstátust kérjenek, a nemzeti jog alapján azonban ezt szabadon megtehetik - mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Folyamatosak a tárgyalások az EU jövőjéről

EU - 2017-03-05

Jelenleg is folyamatosak a tárgyalások az Európai Unió jövőjét illetően, különböző koncepciók vannak az Egyesült Királyság unióból való kilépéséről és az az utáni folytatásról is - erről beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a Századvég Alapítvány kutatója.

Pócza István elmondta: vannak politikusok, akik a mai napig nem tartják lezártnak Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválásának ügyét, s újra kiíratnák a népszavazást. Az elemző szerint jelenleg a "kemény" Brexit látszik megvalósulni, amely szerint az Egyesült Királyság elhagyja az uniós belső piacot. Ennek politikai és gazdasági vetülete az is, hogy mi lesz a Nagy-Britanniában élő és dolgozó munkavállalókkal.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza