EU

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1390 találatból.

Eurostat: több középiskolás tanul két idegen nyelvet az unióban, a magyarok a legkevésbé

EU - 2017-02-23

A középfokú oktatás alsó tagozataiban tanuló uniós diákok mintegy 60 százaléka, az előző évhez képest 1,1 százalékkal többen választottak legalább két idegen nyelvet 2015-ben. Magyarországon az adott korcsoportban több mint egy idegen nyelvet tanuló középiskolások aránya csökkent az előző évhez képest - közölte az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala csütörtökön.

Gyorsuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak az euróövezetben és az EU-ban januárban

EU - 2017-02-22

Gyorsuló ütemben emelkedtek az éves összevetésű fogyasztói árak az euróövezetben és az Európai Unióban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán közölt adatok szerint a 19 országot tömörítő eurózónában, az elemzői várakozásokkal összhangban, 1,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak tavaly januárhoz képest, ami 2013 januárja óta a legerősebb ütem. Tavaly decemberben 1,1 százalékot, januárban pedig még csak 0,3 százalékot tett ki az éves szintű áremelkedés.

A 28 tagú unióban 1,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak januárban az egy évvel korábbihoz képest. Tavaly decemberben 1,2, januárban pedig 0,3 százalékot tett ki az éves összevetésű áremelkedés.

Új terrorellenes szabályokat fogadott el az Európai Parlament

EU - 2017-02-16

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Az Európai Parlament új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására - közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az Irakból és Szíriából visszaérkező külföldi harcosok és az önálló támadásokra készülő terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében olyan új terrorellenes szabályokat fogadott el, amelyek már az előkészületeket is büntetnék.

Két kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság

EU - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen szerdán a kiskereskedelmi, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, áruk szabad mozgásának biztosítása érdekében, valamint azért, hogy fogadjon el intézkedéseket a környezeti zajok csökkentésére.

Az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárások februári határozatait részletező jelentésében arról tájékoztatott, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi forgalmazása miatt kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország és Románia ellen.

A döntés értelmében felszólítást küld a két országnak, mert e termékek kiskereskedelmére vonatkozó nemzeti jogszabályaik ellentétesek az uniós joggal.

Szabadkereskedelmi tárgyalások - Az Európai Parlament jóváhagyta a Kanadával kötött megállapodást

EU - 2017-02-15

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (CETA) az Európai Parlament, az egyezményt 408 igen szavazattal, 254 ellenében, 33 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a testület szerdai strasbourgi plenáris ülésén.

A szavazást megelőző vitán Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos hangsúlyozta, az "óriási gazdasági és geopolitikai lehetőséget" jelentő szerződéssel új korszak kezdődik az EU és Kanada kapcsolataiban. "Falak helyett hidakat építünk, s ez lehetővé teszi, hogy együttesen lépjünk fel a társadalmainkat érő kihívásokkal szemben" - mondta.

Brexit - Egyre nehezebben találnak külföldi EU-munkavállalót a brit cégek

EU - 2017-02-13

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a brit gazdaság azon szektoraiban, amelyek jelentős részben függnek a külföldi EU-munkavállalóktól, és ennek elsődleges oka valószínűleg az, hogy a Brexit-népszavazás óta folyamatosan csökken az uniós társállamokból munkavállalási céllal érkezők száma - áll a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetségének hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában.

A minimálbérekben is nagyok a különbségek az EU-ban, Magyarország hátulról a hatodik

EU - 2017-02-10

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- Óriási, mintegy kilencszeres különbség mutatkozik az Európai Unió tagállamai között a minimálbér összegét illetően; a legmagasabb kötelező minimálbért Luxemburgban fizetik, Magyarország a sereghajtók közé tartozik - derült ki az EU statisztikai hivatalának (Eurostat) friss adataiból.

Uniós főtanácsnok: humanitárius vízumot kell kiadni, ha annak megtagadása a kérelmező kínzásához vezethet

EU - 2017-02-07

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

- Az uniós tagállamok kötelesek humanitárius vízumot kiadni az EU-n kívüli országok nemzetközi védelemre váró állampolgárainak, amennyiben indokoltan vélelmezhető, hogy annak megtagadása esetén kínzásnak vagy embertelen bánásmódnak teszik ki őket - foglalt állást kedden az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka.

Az ügy előzménye, hogy a belga hatóságok októberben elutasították annak a szíriai családnak a vízumkérelmét, amelynek tagjai legális úton szeretnének eljutni Aleppóból Belgiumba, hogy ott menedékkérelmet nyújthassanak be. A szírek egy namuri családnál laknának, amely már jelezte, hogy fogadnák őket.Egy belga bíróság később úgy döntött, hogy az illetékes szerveknek meg kell adniuk a kérelmezett vízumot, az államnak pedig a további késedelem minden egyes napja után 4000 eurót kell kifizetnie a négytagú családnak

Megerősített együttműködési eljárással hozhatják létre az európai ügyészséget

EU - 2017-02-07

cheap jerseys

cheap nfl jerseys

wholesale nfl jerseys

cheap jerseys free shipping

cheap jerseys from china

Nincsen teljes körű egyetértés az uniós tagállamok között az európai ügyészség létrehozását illetően, és ha továbbra sem sikerül konszenzusra jutni, akkor megnyílhat az út az úgynevezett megerősített együttműködési eljárás előtt - közölte kedden a tagországi kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

A vonatkozó szabályok értelmében amennyiben a tanácsban nincs egyhangúság, legalább kilenc tagállam kérheti, hogy az európai ügyészi hivatal létrehozásáról szóló rendelettervezetet terjesszék az uniós állam- és kormányfők elé.

Illegális bevándorlás - Az Európai Unió Tanácsa a belső határellenőrzés meghosszabbítását javasolja

EU - 2017-02-07

Az Európai Unió tagországainak uniós ügyekkel foglalkozó miniszterei keddi brüsszeli találkozójukon az Európai Bizottság ajánlása alapján a schengeni övezeten belüli, néhány uniós tagállam által ideiglenesen bevezetett határellenőrzés további három hónappal való meghosszabbítását javasolták.

Az unió általános ügyekért felelős tanácsaként az illetékes kormánytagok engedélyezték a tagállamok számára az egyes ausztriai, németországi, dániai, svédországi és norvégiai - a schengeni övezeten belül érvényben lévő - ideiglenes határellenőrzés fenntartását további három hónapig.

Brüsszel: Magyarországon kihívást jelent az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása

EU - 2017-02-06

Magyarország erőfeszítéseket tesz gazdag természeti örökségének megőrzése és környezetvédelmi teljesítményének javítása érdekében, az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása azonban még mindig kihívást jelent - írta hétfőn közzétett jelentésében az Európai Bizottság (EB).

Illegális bevándorlás - Az EU eurómilliókkal támogatja a görög és bolgár migrációs kiadásokat

EU - 2017-02-06

- A bevándorlók görögországi befogadási feltételeinek javítására 3,9 millió eurót, Bulgária migrációval kapcsolatos kiadásaira 6,1 millió eurós sürgősségi segélyt biztosít az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az uniós támogatás a görög szigeteken létesített befogadó központok körülményeinek javítására, a bevándorlók szállításának, valamint a sürgősségi elhelyezési lehetőségek - beleértve hajókon történő ideiglenes elhelyezések - költségeinek fedezését szolgálja.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az Európai Szolidaritási Testület továbbfejlesztéséről

EU - 2017-02-06

- Nyilvános konzultációt indított hétfőn az Európai Szolidaritási Testület továbbfejlesztéséről az Európai Bizottság.

A két hónapos konzultáció célja, hogy az Európai Bizottság képet kapjon arról, hogyan vélekednek a fiatalok, a tanárok, a kezdeményezés iránt érdeklődő szervezetek, a munkavállalók és más érdekeltek a nemrég életre hívott Európai Szolidaritási Testület elsődleges feladatairól és a testület tervezett megerősítéséről.

Orbán: komoly előrelépés lehet, ha változik az olasz álláspont a migrációról

EU - 2017-02-03

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy ha megváltozik Olaszország álláspontja a bevándorlás kezelésével kapcsolatban, akkor komoly előrelépést lehet elérni, sikerülhet ugyanis az Európai Unió határain kívül megállítani a migránsáradatot.

EU-bíróság: Magyarország megsértette a letelepedés szabadságának elvét a közjegyzői hivatás állampolgársági feltételhez kötésével

EU - 2017-02-01

- Magyarország megsértette az Európai Unió működéséről szóló szerződésnek a letelepedés szabadságára vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a közjegyzői hivatás gyakorlását állampolgársági feltételhez kötötte - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.

A luxembourgi székhelyű bíróság megállapította: mivel a magyarországi közjegyzőknek az uniós bíróság által vizsgált tevékenységei nem járnak együtt a közhatalom gyakorlásával, a magyar jog által szabályozott közjegyzői hivatás gyakorlásához nem követelhető meg a magyar állampolgárság.

Az indoklásban a bírák arra emlékeztettek, hogy az uniós jog értelmében a tagállamok - a letelepedési szabadság elvének alkalmazása alóli kivételként - saját állampolgáraiknak tarthatják fenn azon tevékenységek gyakorlását, amelyek - akár csak időlegesen is - részt vesznek a közhatalom gyakorlásában.

Brexit - Megkezdődött a folyamat elindításához szükséges parlamenti határozattervezet vitája

EU - 2017-01-31

Megkezdődött kedden a londoni parlament alsóházában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság döntése alapján szükséges a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához.

Az alsóház elé terjesztett rövid, mindössze két bekezdésből álló tervezet szövege szerint Theresa May miniszterelnök a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelye alapján értesítést küldhet Brüsszelnek arról, hogy az Egyesült Királyság ki akar lépni az Európai Unióból.

Madárinfluenza - Magyarország kéri az Európai Bizottság válságtámogatását

EU - 2017-01-23

A madárinfluenza járvány gazdasági hatásainak enyhítésére Magyarország hivatalosan is kéri az Európai Bizottság válságtámogatását - közölte hétfőn a Földművelésügyi Minisztérium..

A szaktárca tájékoztatása szerint az Európai Unió szabályozása lehetőséget teremt arra, hogy egészségügyi vagy járványügyi szempontból indokolt esetekben be lehessen avatkozni a belső piac működésébe és különleges, egyedi válságintézkedéseket hozhasson az Európai Bizottság.

Juncker: tévednek, akik azt hiszik, eljött az Európai Unió lebontásának ideje

EU - 2017-01-18

Teljesen tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy eljött az Európai Unió lebontásának és darabokra szedésének ideje - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Juncker hangsúlyozta, a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) folytatott tárgyalások alatt arra törekszik majd, hogy jó eredményeket hozó megállapodást tudjanak kötni a szigetországgal.

Brexit - Brit miniszter: "rengeteg ország" akar szabadkereskedelmi megállapodást Londonnal

EU - 2017-01-18

"Rengeteg ország" törekszik szabadkereskedelmi megállapodásra Nagy-Britanniával - mondta szerdán David Davis, a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős brit miniszter. Ugyanezt írta szerdán megjelent cikkében Boris Johnson brit külügyminiszter.

Davis a BBC rádió közéleti 4-es csatornájának hírműsorában kijelentette: az Európai Unión kívüli országok "hatalmas számban" jelezték, hogy "nagyon szívesen" kötnének szabadkereskedelmi megállapodást Londonnal.

Verhofstadt visszalépett, a liberálisok is a néppárti jelöltet támogatják az EP élére

EU - 2017-01-17

Szövetségre lépett az Európai Parlament (EP) néppárti (EPP) és liberális (ALDE) frakciója, amelyek képviselői egyaránt az EPP jelöltjét, Antonio Tajanit fogják támogatni az uniós képviselő-testület elnökválasztásán - tudatta keddi közleményében a két képviselőcsoport.

"Az EPP mindig is olyan megközelítést szeretett volna, amely a partnerségen alapul, és továbbra is hűek maradunk ehhez az elvhez. Közösen akarunk fellépni annak érdekében, hogy eredményeket érjünk el az európai állampolgárok számára és garantáljuk Európa stabilitását" - jelentette ki Manfred Weber néppárti frakcióvezető.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.