EU

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 1390 találatból.

Az Európai Bizottság ismét közel 800 millió euróra büntette a kartellező légitársaságokat

EU - 2017-03-17

Kartellezés miatt közel 800 millió eurós pénzbírsággal sújtott az Európai Bizottság pénteken tizenegy légitársaságot. Ugyanezen ügyben a testület már 2010-ben büntetést szabott ki az érintett vállalatokra, az uniós bíróság azonban az akkori döntést később érvénytelenítette.

Brexit - Törvényerőre emelkedett a brit kormánynak adott parlamenti felhatalmazás

EU - 2017-03-16

- Törvényerőre emelkedett csütörtökön az a felhatalmazás, amelyet a héten a londoni parlament adott a brit kormánynak a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat elindítására.

A Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválására törvényi felhatalmazást kérő kormányindítvány többhetes parlamenti vitája hétfőn zárult le, és a felhatalmazásról elfogadott törvényt II. Erzsébet királynő csütörtökön hirdette ki hivatalosan.

Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválása hivatalosan elindítja - a kilépési folyamatot, kétévi időtávlatot meghatározva a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokra.

Illegális bevándorlás - Az EU elvárja Törökországtól, hogy teljesítse vállalásait

EU - 2017-03-16

- Az Európai Unió elvárja Törökországtól, hogy teljesítse a kölcsönös bizalmon alapuló migrációs megállapodásban vállalat kötelességeit - jelentette ki MargarítiszSzkínász, az Európai Bizottság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva brüsszeli sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A szóvivő közölte, hogy az Európai Unió elkötelezett a Törökországgal kötött migrációs megállapodás fenntartása és megvalósítása mellett.

Martin Schulz: új globális világrendet kell építeni

EU - 2017-03-13

Szembe kell nézni a globalizáció hibáival, és fel kell építeni egy új, igazságos, élhető világrendet - hangsúlyozta Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje hétfőn Berlinben a Progresszív Szövetség nevű baloldali világszervezet konferenciáján.

A több mint 130 szociáldemokrata pártot összefogó szövetség tanácskozásán az SPD kormányfőjelöltje Timothy Garton Ash brit történész szavait idézve kiemelte, hogy elkezdődött az "ellenforradalom a liberalizmus terjedésével szemben". Világszerte erősödik a nacionalizmus és a tekintélyelvűség, amelynek képviselői nem megoldást keresnek a globalizáció gondjaira, hanem csak bűnbakokat, és "politikájuk üzleti modellje" a bezárkózásból, és abból áll, hogy a különbségekből ellentéteket kreálnak.

Brexit - FT: az EU elképzelhetőnek tartja a kilépési folyamat jövő heti elkezdését

EU - 2017-03-12
led corn bulb b22 led corn bulb e14 led corn bulb 100w

Az Európai Unió illetékesei arra készülnek, hogy Theresa May brit miniszterelnök a jövő héten, akár már kedden bejelentheti a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását - írta brit kormányforrásokat idézve a szombati Financial Times.

Az 50. cikkely szabályozza - és aktiválásának bejelentése hivatalosan el is indítja - Nagy-Britannia távozási folyamatát az EU-ból, kétévi tárgyalási időtávlatot engedélyezve a kilépési feltételekről.

A teljes egyetértés hiányában huszonhét tagország által támogatott zárónyilatkozatot fogadtak el

EU - 2017-03-10
led corn bulb b22 led corn bulb e14 led corn bulb 100w

A teljes egyetértés hiányában huszonhét tagország által támogatott zárónyilatkozatot fogadtak el az Európai Unió állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójuk első, csütörtöki tárgyalási napjának végén, miután BeataSzydlo lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy nem fogja aláírni e nyilatkozatot, sőt az ülés egyetlen dokumentumát sem fogja elfogadni - tudatta Twitter-üzenetébenPrebenAamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője csütörtök éjjel.

A tanács honlapján is olvasható tájékoztatás szerint az Európai Tanács elnökének a huszonhét uniós tagállam támogatásával elfogadott zárónyilatkozata konszenzus hiányában nem tekinthető az Európai Tanács, mint intézmény hivatalos dokumentumának.

EU-csúcs - Donald Tusk marad az Európai Tanács elnöke a következő két és fél évben

EU - 2017-03-09
led corn lamp e40 led corn lamp e27 led corn bulb e27

A lengyel kormány tiltakozása ellenére Donald Tusk marad az uniós tagállamok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakban - jelentették be csütörtökön Brüsszelben, röviddel az állam- és kormányfők tanácskozásának megkezdése után. Az elemzők szinte biztosra vették Tusk újraválasztását annak ellenére is, hogy a lengyel kormány nemrégiben váratlanul bejelentette, Jacek Saryusz-Wolski európai parlamenti képviselő személyében ellenjelöltet indít az Európai Tanács élére.

Emberi jogi biztos: Európa kötelessége, hogy elkerülje a migránsok őrizetbe vételét

EU - 2017-03-09
cheap led corn bulbs led corn light manufacturers led corn lamp e40

Európa kötelessége, hogy elkerülje a migránsok őrizetbe vételét, ezért aggodalomra ad okot az Európai Bizottságnak a bevándorlók fogva tartását támogató ajánlása, amely az emberi jogok megsértéséhez vezet anélkül, hogy előmozdítana olyan más célokat, mint a menedékjog iránti kérelmek folyamatának megkönnyítése, vagy a visszatérítési mechanizmus felgyorsítása - jelentette ki Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtökön.

EU-csúcs - Merkel: meg kell őrizni az EU nyitottságát

EU - 2017-03-09
led corn bulb 100w 100w led corn lamp 150w led corn lamp

Európa soha nem zárkózhat be, meg kell őriznie nyitottságát akkor is, ha erősödik a nacionalizmus és a protekcionizmus - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli uniós csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Lengyel külügyminiszter: a többsebességes Európa az Európai Unió végét jelentené

EU - 2017-03-08

A többsebességes Európa az Európai Unió végét jelentené - jelentette ki szerdán Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, aki óvott egy unión belüli "kemény mag" intézményesítésétől.

Az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozva Waszczykowski a német, francia, olasz és spanyol állam-, illetve kormányfők hétfői versailles-i találkozójára reagált, melyen a többsebességes Európa beindítását szorgalmazták, és ahol Francois Hollande francia elnök kijelentette: "az egység nem jelent egyöntetűséget".

EU-bíróság: a tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni a menekültstátust igénylőknek

EU - 2017-03-07

Az uniós tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni az EU-n kívüli országok azon állampolgárainak, akik azért szeretnének a területükre belépni, hogy ott menekültstátust kérjenek, a nemzeti jog alapján azonban ezt szabadon megtehetik - mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Folyamatosak a tárgyalások az EU jövőjéről

EU - 2017-03-05

Jelenleg is folyamatosak a tárgyalások az Európai Unió jövőjét illetően, különböző koncepciók vannak az Egyesült Királyság unióból való kilépéséről és az az utáni folytatásról is - erről beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a Századvég Alapítvány kutatója.

Pócza István elmondta: vannak politikusok, akik a mai napig nem tartják lezártnak Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválásának ügyét, s újra kiíratnák a népszavazást. Az elemző szerint jelenleg a "kemény" Brexit látszik megvalósulni, amely szerint az Egyesült Királyság elhagyja az uniós belső piacot. Ennek politikai és gazdasági vetülete az is, hogy mi lesz a Nagy-Britanniában élő és dolgozó munkavállalókkal.

Közel hat éve nem látott sebességgel növekszik az euróövezet gazdasági teljesítménye

EU - 2017-03-03

Közel hatéves csúcsra gyorsult februárban az euróövezet gazdasági teljesítményének a növekedési üteme az IHS Markit gazdaságkutató intézet vállalati beszerzési menedzserek körében végzett pénteken közzétett felmérése szerint.

Februárban az euróövezet szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 55,5 pontra, 2011 májusa óta a legmagasabb értékre emelkedett a januári 53,7 pontról.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatok egyesítésével képzett összetett BMI pedig 56,0 pontra, 70 havi csúcsra emelkedett a januári 54,4 pontról.

Illegális bevándorlás - Az Európai Bizottság új intézkedéseket jelentett be a migránsok visszatérésének gyorsítására

EU - 2017-03-02

- Az Európai Bizottság új intézkedéseket mutatott be az illegális migránsok gyors visszatérését célzó uniós politika hatékonyságának javítása érdekében, a javaslat csütörtöki brüsszeli ismertetésekor Dimitrisz Avramopulosz, a végrehajtó testület migrációs politikáért felelős tagja kijelentette: védelmet kell nyújtani a rászorulóknak, de ki kell utasítani mindazokat, akiknek nincs joguk az Európai Unióban tartózkodni.

Illegális bevándorlás - Uniós biztos: nincs több kifogás a menedékkérők áthelyezésére vonatkozóan

EU - 2017-03-02

A menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni ezzel kapcsolatban - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, az uniós tagországok politikai akaratán múlik, hogy szeptemberig teljesítik-e kötelezettségvállalásaikat, és segítséget nyújtanak-e Görögországnak és Olaszországnak a területükön jelentkező migrációs nyomás csökkentése érdekében.

Az Európai Parlament felfüggesztette Marine Le Pen mentelmi jogát

EU - 2017-03-02

Felfüggesztette Marine Le Pen francia elnökjelölt, európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogát csütörtökön a testület brüsszeli plenáris ülése.

A javaslatról kézfeltartással szavaztak az Európai Parlament képviselői.


Juncker: nincs értelme az Európai Unió és Brüsszel folyamatos szidalmazásának

EU - 2017-03-01

- Nincs értelme az Európai Unió, illetve Brüsszel folyamatos szidalmazásának, ez egyfajta pótcselekvés, amely gyakran a tagállami hibák elkendőzésére szolgál - fogalmazott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán, az EU jövőjéről szóló úgynevezett Fehér Könyv ismertetése során.

El kell dönteni, hogy merre tart Európa, le kell folytatni ezeket a vitákat. Világossá kell tenni, mit tehet és mit nem tehet az unió az állampolgárok érdekében.

Az uniós bíróság elutasította a kínai napelemekre kivetett büntetővámok eltörlését

EU - 2017-02-28

- Elutasította kedden az Európai Unió Bírósága a kínai napelemekre kivetett dömpingvámok eltörlésére vonatkozó keresetet.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Bizottság 2013-ban dömpingellenes vámot vetett ki a kínai napelemekre, miután a testület szakértői megállapították, hogy Peking jelentős támogatásban részesíti a gyártókat, amelyek így a rendes piaci ár alatt tudják adni a termékeiket, és ezzel gyakorlatilag letarolják az ágazat európai piacát.

Több civil szervezet bírálta Magyarországot az EP szakbizottságának meghallgatásán

EU - 2017-02-27

Több civil szervezet képviselője bírálta Magyarországot az alapvető jogok korlátozása miatt az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) hétfői ülésén, amelynek a magyar jogállamiság helyzete volt az egyik témája.

A Trócsányi László igazságügyi miniszter részvételével zajló meghallgatáson az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért, valamint a Magyar Helsinki Bizottság képviselője is komoly bírálatokat fogalmazott meg a kormánnyal szemben.

Elfogadták az uniós vízumkötelezettség visszaállítására vonatkozó szabályozást az EU belügyminiszterei

EU - 2017-02-27

A vízummentesség visszavonhatóságára vonatkozó szabályozást fogadott el hétfőn az európai uniós országok belügyminisztereinek tanácsa, a mechanizmus révén az Európai Bizottság és az európai uniós tagállamok szükség esetén a jelenleginél gyorsabban visszaállíthatják a vízumkötelezettséget az Európai Unión (EU) kívülről érkezőkkel szemben.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.