EU

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 1390 találatból.

Ujhelyi: az EB nem tapasztalta, hogy bankpánikot akartak volna kelteni Magyarországon

EU - 2017-04-19

Az Európai Bizottság (EB) nem tapasztalta, hogy külföldi érdekek alapján bárki bankpánikot akart volna kelteni Magyarországon - közölte szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos tájékoztatására hivatkozva.

Illegális bevándorlás - Uniós biztos: az uniós tagállamoknak teljesíteniük kell a migrációs megállapodásban vállalt kötelezettségeiket

EU - 2017-04-12

Ideje, hogy az uniós tagállamok teljesítsék a migránsok áttelepítésére és áthelyezésére tett kötelezettségvállalásaikat, ezért felszólítom a közös erőfeszítésből eddig kimaradó országokat, hogy csatlakozzanak az unió törekvéseihez - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.Avramopulosz az Európai Bizottság uniós szükséghelyzeti áthelyezési és áttelepítési mechanizmusról szóló jelentésének bemutatásakor elmondta, márciusban kiemelkedő ütemű volt a menekültek tagállamok közötti áthelyezése, azonban még több erőfeszítésre van szükség a célok elérése érdekében.

Véleménye szerint, minden lehetőség adott ahhoz, hogy az elkövetkező hónapokban az összes - Görögországban és Olaszországban tartózkodó -, arra jogosult kérelmező áthelyezésére sor kerüljön. Tájékoztatása szerint a legutóbbi, március elején közzétett eredményjelentés óta Görögországból több mint 1 600 fő, Olaszországból pedig több mint 800 fő áthelyezésére került sor. Az áthelyezett személyek teljes létszáma ezzel elérte a 16 340 főt, noha az EU 98 255 ember áthelyezésére vállalt kötelezettséget 2015 szeptemberében.

Timmermans: az Európai Bizottság fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében

EU - 2017-04-12

Az Európai Bizottság minden lehetséges eszközzel fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében, bizonyos ügyekben még áprilisban döntés várható a következő lépésekről, a testület szerint azonban nem éri rendszerszintű fenyegetés a jogállamiságot Magyarországon - jelentette ki Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben.

Timmermans: az Európai Bizottság vizsgálni fogja a magyar felsőoktatási törvény módosítását

EU - 2017-04-12

Vizsgálatot indít az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvény előző heti módosításával kapcsolatban, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) - jelentette be szerdán Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke.

Timmermans közlése szerint a szervezet azt fogja vizsgálni, hogy a törvénymódosítás összhangban áll az Európai Unió alapértékeivel. Mint mondta, a lépés érinthet uniós jogot, meg kell vizsgálni például, hogy a törvény sérti-e a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát.

EB: eltérően értékeli a lakosság és a vállalati szféra a bíróságok függetlenségét Magyarországon

EU - 2017-04-10

Eltérően ítéli meg a bíróságok függetlenségének változását Magyarországon a lakosság és a vállalati szféra, a lakosság rosszabbnak, a cégek viszont jobbnak látják a helyzetet az egy évvel korábbihoz képest - derült ki az Európai Bizottság (EB) által hétfőn közzétett jelentésből.

Uniós biztos: Magyarországon a civil társadalom erejének és befolyásának csökkentésére törekszenek

EU - 2017-04-10

Magyarországon próbálkozást lát a civil társadalom erejének és befolyásának csökkentésére Vera Jourova, az Európai Unió jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa, ezért aggodalmát fejezte ki brüsszeli sajtótájékoztatóján hétfőn.

Jourova az Európai Bizottság által hétfőn közzétett, 2017-es uniós igazságügyi "eredménytábla" ismertetését követően feltett újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az új magyar felsőoktatási törvény nyilvánvalóan az amerikai milliárdos, Soros György alapította Közép-európai Egyetemen (CEU) ellen irányul.

Juncker: a magyar konzultációs kérdőív többet mond annak szerzőjéről, mint az EU állapotáról

EU - 2017-04-06

Az Európai Unió elődszervezeteinek megalapítására emlékező, nemrégiben kiadott római nyilatkozat aláírását követően "ilyenformán rosszat mondani Brüsszelről többet árul el a kérdőív szerzőjéről, mint az EU állapotáról" - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a magyar nemzeti konzultációs kérdőívvel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva, csütörtökön.

Times: ultimátumot terveznek EU-tagállamok Magyarországhoz és Lengyelországhoz a betelepítési kvóta ügyében

EU - 2017-04-04

A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

A brit lap online kiadásán kedden megjelent cikk név nélkül idéz egy magas rangú diplomáciai forrást, aki a hat alapító tagállam egyikét képviseli. A The Times idézete szerint a diplomata azt mondta, hogy a két országnak "választania kell: vagy részesei az európai rendszernek, vagy nem". Az EU-t nem lehet zsarolni, az egységnek ára van - tette hozzá

Tizenhat uniós tagállam megerősített együttműködéssel hozná létre az európai ügyészséget

EU - 2017-04-03

Európai uniós tagországok egy csoportja arról értesítette hétfőn az EU központi intézményeit, hogy konszenzus hiányában, úgynevezett megerősített együttműködési eljárással is létre akarják hozni az európai ügyészséget - tudatta hétfőn a tagállamok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint a levelet tizenhat ország írta alá: Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia.

Emberi jogi biztos: csorbítaná az igazságszolgáltatás függetlenségét a lengyel törvénymódosítás

EU - 2017-04-03

- A lengyel parlamentnek vissza kell vonnia az országos igazságszolgáltatási tanácsra vonatkozó törvénymódosító javaslatát, mivel az csorbítaná az igazságszolgáltatás függetlenségét - szögezte le Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa hétfőn.

Brexit - Tárgyalási iránymutatás: nem lehet különalkukat kötni, az EU egységesen lép fel

EU - 2017-03-31

Az Egyesült Királyság nem tárgyalhat külön, és nem is köthet különalkukat az uniós tagállamokkal, az EU egyként és egységesen fog fellépni a brit kilépéséről szóló tárgyalásokon - áll abban a kiszivárgott szövegtervezetben, amelyet Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke készített a kiválási tárgyalásokról szóló iránymutatásként, és küldött szét a tagállamok kormányainak pénteken.

Uniós bíróság: a támogatás a vegyes tulajdonú földterületek esetében is jár

EU - 2017-03-30

- Nem fosztható meg egy magánszemély a résztulajdonában álló erdőterület után járó uniós támogatástól azért, mert a terület egy része állami tulajdonban van - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Egy magánszemély az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból szeretett volna a tulajdonában álló erdőterület fenntartható használatát célzó Natura 2000 támogatást igényelni. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, valamint annak felettes szerve azonban azzal az indokkal utasította el a kérelmét, hogy mivel a magyar állam is tulajdonos az erdőterületeken, ezért arra vonatkozóan a támogatási feltételeket szabályozó uniós rendelet alapján nem adható támogatás.

Brexit - Verhofstadt: a brit kormány nem kezdhet kereskedelmi tárgyalásokat a kilépés előtt

EU - 2017-03-29

Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget, és ezek egyike, hogy London addig nem kezd kereskedelmi tárgyalásokba harmadik országokkal, amíg le nem zárult a kiválási folyamat - figyelmeztetett szerdán Guy Verhofstadt, az EP Brexit-ügyi főtárgyalója.

Ukrán válság - EU-bíróság: érvényesek az orosz Rosznyefty ellen elrendelt uniós korlátozások

EU - 2017-03-28

Érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként - mondta ki keddi ítéletében az Európai Bíróság.

Merkel elutasítja a pénzügyi szankciókat a közös döntésekkel vagy a jogállamisággal szembeforduló tagállamok ellen

EU - 2017-03-26

- Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A német kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából az ARD országos köztelevízióban vasárnap sugárzott interjúban beszélt.

EU-csúcs - Merkel, Hollande: "Európa a jövőnk"

EU - 2017-03-26

Az Európai Unión belüli integráció folytatását látják az unió jövőjét alakító legjobb megoldásnak Franciaország és Németország vezetői. A szombati római csúcstalálkozó után nyilatkozva más kormányfők is azt mondták, hogy az EU hatvanéves történetének eredményeire építve folytatni kell a közös Európa építését.

EU-csúcs - A szélsőséges tüntetők és a terroristák akcióitól tartanak az olasz hatóságok

EU - 2017-03-23

Harci drónokkal és vízágyúkkal felszerelt páncélozott járművekkel készülnek az olasz hatóságok a március 25-i római EU-csúcsot kísérő demonstrációkra, amelyeken a szélsőséges tüntetők akciói teret adhatnak a terroristáknak is - hangzott el az olasz terrorizmus ellenes bizottság csütörtöki ülésén.

EU-csúcs - Szydlo: Varsó nem írja alá a római nyilatkozatot, ha nem tartalmazza a legfontosabb kikötéseit

EU - 2017-03-23

- Lengyelország nem írja alá a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett EU-csúcstalálkozón elfogadandó nyilatkozatot, amennyiben nem tartalmazza a számára legfontosabb kikötéseket - erősítette meg csütörtökön Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Szydlo a TVN24 kereskedelmi hírtelevíziónak adott interjúban elmondta: a lengyel kormánynak négy prioritása van, amelyeket a nyilatkozatnak "tartalmaznia kell, hogy értelme legyen, ne váljon puszta irattá, mely szépen hangzik ugyan, de semmilyen hatással nem lesz az Európai Unió politikájára".

Uniós bíróság: ellentétes az uniós joggal a magyar szankcionálás az úthasználati díj megfizetésének elmulasztása miatt

EU - 2017-03-22

- Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.

EU-csúcs - Olasz sajtó: az lesz a legnagyobb eredmény, ha mindannyian aláírják a zárónyilatkozatot

EU - 2017-03-22

- A március 25-i ünnepi európai uniós csúcstalálkozónak az lesz a legnagyobb eredménye, ha a résztvevők mindegyike aláírja a zárónyilatkozatot - írta a La Stampa című olasz napilap szerdán.

A cikíró emlékeztetett, hogy a római szerződések tíz évvel ezelőtti, Berlinben tartott ünnepi találkozóján a tagállamok közötti ellentétek miatt csak az európai intézmények vezetői írták alá az ülést záró nyilatkozatot.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.