Fontos

Eredmények megjelenítése 1621-től 1640-ig 1699 találatból.

Debrecen a régiós  közigazgatási hivatal központja

Fontos - 2006-12-29

Az ügyfelek jobb kiszolgálása és az átláthatóbb, takarékosabb működés biztosítása a célja a közigazgatási hivatalok átalakításának. A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 2007. január 1-jétől a megyei közigazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét a regionális szervezeti modell váltja fel, amellyel évente mintegy 700 millió forintos megtakarítás érhető el.

Petárdázni tilos, de mi az, amit szabad?!

Fontos - 2006-12-28

Vége a karácsonynak, készülődünk a szilveszterre. Ez a vigasság, az öröm, a zenés ünneplés ideje, amikor számot vetünk az évben történtekkel, s a jövő év kezdetét ünnepelve, valami újra, elhatározásaink, fogadalmaink betartására, megvalósítására törekszünk.

Moody′s leminősítés Magyarországnak

Fontos - 2006-12-27

 Egy fokozattal az eddigi A1-ről A2-re minősítette le a magyar hosszú lejáratú deviza és forintadósság besorolását a Moody′s Investors Service. Az új besorolások kilátása stabil.

Göncz Kinga: szövetségesekre van szükség

Fontos - 2006-12-24

Magyarországnak szövetségesekre van szüksége - mondta Göncz Kinga a Külügyminisztérium évzáró sajtótájékoztatóján. A külügyminiszter úgy fogalmazott: szükségünk van arra, hogy legyenek olyanok, akik egyetértenek törekvéseinkkel, akik hasonló célokat tűznek ki, mint Magyarország.

Bulgária és Románia - első két év, 219 szakma

Fontos - 2006-12-22

Felsőfokú műszaki és természettudományi foglalkozások

1. Gépészmérnök (FEOR: 2117)

2. Erősáramú villamosmérnök (FEOR: 2118)

3. Gyengeáramú villamosmérnök (FEOR: 2121)

4. Egyéb mérnök (FEOR: 2129)

A Financial Times szerint nagy szerencsénk volt

Fontos - 2006-12-20

Budapest utcáit ugyanannyi emelődaru szegélyezi, mint tavaly ilyenkor, és karácsony előtt a magyarok ugyanolyan sietősen özönlenek a hipermarketekbe és a bevásárlóközpontokba, mint 2005-ben, de a felszín alá tekintve kiderül, hogy nagyon sok minden megváltozott - áll a Financial Times keddi Magyarország-mellékletében.

Kórházátalakítás: elfogadva

Fontos - 2006-12-19

Jövőre az aktív kórházi ágyak száma a jelenlegi 60.146-ról 44.215-re csökken. Ezzel párhuzamosan a krónikus fekvőbeteg ellátásban (rehabilitáció, ápolás) elérhető ágyak száma 19.979-ről 27.169-re nő. Az összes ágyszám mintegy 11 százalékkal, 80.125-ről 71.384-re csökken. Közel hét és félezer aktív ágy krónikussá alakul.

Európa keleti postaládája Debrecenben

Fontos - 2006-12-18

Az M35-ös autópálya Görbeháza és Debrecen közötti szakaszát pénteken délelőtt ünnepélyes körülmények között adta át rendeltetésének Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.  A 35 kilométeres autópálya-szakasz 68 milliárd forintba kerülő kivitelezése során az építők 3 millió köbméter földet mozgattak meg, leterítettek több mint 300 ezer tonna aszfaltot, s építettek 23 műtárgyat.

Debreceni drágulások: díjemelések

Fontos - 2006-12-15

Hat díjat emeltek csütörtökön a debreceni közgyűlésben. A testület döntött a parkolási díj, a temetési szolgáltatásokért fizetendő díj, a víz- és csatornadíj, a távhődíj, a szemétdíj, illetve a közterület igénybevételéért fizetendő díj emeléséről.    

Debrecen 2007. évi költségvetésének koncepciója: alkalmatlan a tervezés előkészítésére

Fontos - 2006-12-14

A közgyűlés elé kerülő költségvetési koncepció nem mutatja be teljeskörűen a költségvetés forráslehetőségeit, egyáltalán nem kezeli a kiadási előirányzatok keretszámait, így alkalmatlan arra, hogy a 2007 évi költségvetés tervezését koncepcionálisan előkészítse. - ismertették az MSZP véleményét a debreceni önkormányzati ülés előterjesztéseiről Csedrik Katalin és Szathmári Károly, az MSZP önkormányzati képviselői, december 13-i sajtótájékoztatójukon.

 

Mi lesz az egészségügyben?

Fontos - 2006-12-13

Az egészségügyi reformtörvénykezés négyötöde megtörtént – jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter. A parlament hétfőn elfogadta az egészségbiztosításról és az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvényt, amelyet megelőzött a gyógyszer-gazdaságossági és a kamarai jogszabály.

Döntött a parlament a pénzügyi csomag módosításairól

Fontos - 2006-12-12

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításairól szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról döntött hétfőn a parlament, legtöbb elfogadott módosítást a költségvetési bizottság nyújtotta be.

Szinte minden magyarországi áruházlánc vásárolt a lejárt termékekből

Fontos - 2006-12-11

Nagyon sok áruházlánc vásárolt a M.E.G.A cégcsoporttól - bizonyítják azok az adatok, amelyeket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) juttatott el vasárnap az MTI-hez. Az interneten közben megjelent a meghamisított szavatossági idejű termékek listája.

KSH: 3,9 százalékkal nőtt a GDP tavalyhoz képest

Fontos - 2006-12-09

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2006 harmadik negyedévében 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a naptári hatás kiszűrésével a növekedési ütem 3,9 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tüntettek a BBTE elbocsátott tanárai mellett Kolozsváron és más városokban

Fontos - 2006-12-08

Tüntetést szerveztek csütörtökön a Babes-Bolyai Tudományegyetem két elbocsátott oktatója melletti szolidaritásból Kolozsváron és több más erdélyi városban. A kolozsvári megmozduláson rendőrségi források és a helyszínen tartózkodó több újságíró szerint 400-500-an vettek részt, a szervezők szerint azonban a megjelentek száma elérte az ezret.

Babes-Bólyai Egyetem -parlamenti pártok vezetőinek közös nyilatkozata 

Fontos - 2006-12-07

 Az elmúlt hetek kolozsvári történései rendkívüli jelentőséggel bírnak a másfél milliós erdélyi magyarság jövőjének alakulásában. A Babes-Bólyai Egyetemen két fiatal magyar oktató megtörte a hamisság hosszú csendjét, amikor vállalták annak kockázatát, hogy elsőként magyar nyelvű feliratokat helyeznek el egy magát multikulturálisnak nevező egyetem épületeiben.

Az új tagállamokra is kiterjesztik a schengeni övezetet

Fontos - 2006-12-06

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei kedden elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az unió 2004-ben felvett tíz tagállamára. A megszületett egyezség tisztségviselők szerint a határellenőrzések 2007 decemberétől kezdődő fokozatos megszüntetését irányozza elő.

Petrétei: az EU várhatóan jóváhagyja a schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését

Fontos - 2006-12-05

Az EU-tagállamok belügyminiszterei mai, keddi brüsszeli tanácskozásukon várhatóan jóváhagyják azt a portugál javaslatot, amely az európai államok közötti szabad mozgást biztosító schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését szorgalmazza az új EU-tagállamokra, így Magyarországra - közölte Brüsszelben Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

Kétszáznál több magyar polgármestert választottak Szlovákiában

Fontos - 2006-12-04

Jelentős veszteségek nélkül őrizte meg eddigi önkormányzati pozícióit a szombaton lezajlott szlovákiai önkormányzati választásokon a Magyar Koalíció Pártja (MKP). "Most, amikor a Fico-kormány mindent tarol, ez igen jó eredmény" - mondta az MTI-nek Bugár Béla, a párt elnöke.

Közlekedés: itt is reform készül?

Fontos - 2006-12-03

A kormány által áttekintett 18 nagy kérdésből az egyik a közösségi közlekedés átalakítására vonatkozott, a végső döntést az előterjesztésről a kabinet jövő szerdai ülésén hozza meg, amelyről csütörtökön tart tájékoztatót a miniszter - mondta kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton a kétnapos kormányülést követő sajtótájékoztatón.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza