Fontos

Eredmények megjelenítése 1681-től 1700-ig 1746 találatból.

KSH: 3,9 százalékkal nőtt a GDP tavalyhoz képest

Fontos - 2006-12-09

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2006 harmadik negyedévében 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a naptári hatás kiszűrésével a növekedési ütem 3,9 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tüntettek a BBTE elbocsátott tanárai mellett Kolozsváron és más városokban

Fontos - 2006-12-08

Tüntetést szerveztek csütörtökön a Babes-Bolyai Tudományegyetem két elbocsátott oktatója melletti szolidaritásból Kolozsváron és több más erdélyi városban. A kolozsvári megmozduláson rendőrségi források és a helyszínen tartózkodó több újságíró szerint 400-500-an vettek részt, a szervezők szerint azonban a megjelentek száma elérte az ezret.

Babes-Bólyai Egyetem -parlamenti pártok vezetőinek közös nyilatkozata 

Fontos - 2006-12-07

 Az elmúlt hetek kolozsvári történései rendkívüli jelentőséggel bírnak a másfél milliós erdélyi magyarság jövőjének alakulásában. A Babes-Bólyai Egyetemen két fiatal magyar oktató megtörte a hamisság hosszú csendjét, amikor vállalták annak kockázatát, hogy elsőként magyar nyelvű feliratokat helyeznek el egy magát multikulturálisnak nevező egyetem épületeiben.

Az új tagállamokra is kiterjesztik a schengeni övezetet

Fontos - 2006-12-06

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei kedden elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az unió 2004-ben felvett tíz tagállamára. A megszületett egyezség tisztségviselők szerint a határellenőrzések 2007 decemberétől kezdődő fokozatos megszüntetését irányozza elő.

Petrétei: az EU várhatóan jóváhagyja a schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését

Fontos - 2006-12-05

Az EU-tagállamok belügyminiszterei mai, keddi brüsszeli tanácskozásukon várhatóan jóváhagyják azt a portugál javaslatot, amely az európai államok közötti szabad mozgást biztosító schengeni övezet mielőbbi kiterjesztését szorgalmazza az új EU-tagállamokra, így Magyarországra - közölte Brüsszelben Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

Kétszáznál több magyar polgármestert választottak Szlovákiában

Fontos - 2006-12-04

Jelentős veszteségek nélkül őrizte meg eddigi önkormányzati pozícióit a szombaton lezajlott szlovákiai önkormányzati választásokon a Magyar Koalíció Pártja (MKP). "Most, amikor a Fico-kormány mindent tarol, ez igen jó eredmény" - mondta az MTI-nek Bugár Béla, a párt elnöke.

Közlekedés: itt is reform készül?

Fontos - 2006-12-03

A kormány által áttekintett 18 nagy kérdésből az egyik a közösségi közlekedés átalakítására vonatkozott, a végső döntést az előterjesztésről a kabinet jövő szerdai ülésén hozza meg, amelyről csütörtökön tart tájékoztatót a miniszter - mondta kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton a kétnapos kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Kökény: átmenetileg nem korlátozzák a szabad kórházválasztást

Fontos - 2006-12-02

Átmenetileg nem korlátozza a kormány a szabad kórházválasztást; Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság MSZP-s elnöke szerint jövőre, a kórházi struktúrák kialakulása után kerülhet újra napirendre a kérdés.

Kóka: reformok nélkül nemcsak a kormány, az ország is bukni fog

Fontos - 2006-12-01

A magyar kormány számára a konvergenciaprogram, a stabilitás és a reformok megvalósítása nem mellékhatás, hanem a fő cél a tartós növekedés érdekében, amely iránti elkötelezettségéről akarja a külföldi befektetőket is meggyőzni, mert reformok nélkül nemcsak a kormány, hanem az ország is bukni fog - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön Párizsban az Ernst & Young szervezésében megtartott magyar befektetési konferencián.

Bush a vízummentesség kiterjesztését kezdeményezi az új EU-tagokra

Fontos - 2006-11-30

Az új európai uniós tagországok vízumkötelezettségének az eltörlését fogja kezdeményezni a kongresszusban George Bush amerikai elnök, aki ezt a NATO rigai csúcstalálkozóján közölte Václav Klaus cseh köztársasági elnökkel.

Háromszáz készítményt lehet majd patikán kívül árusítani

Fontos - 2006-11-29

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - mondta el az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára. Ezen készítmények némelyikénél elképzelhető azonban, hogy a megszokottól kisebb kiszerelésben és csökkentett hatóanyaggal kerül az üzletek, benzinkutak polcaira - tette hozzá Horváth Ágnes.

Elfogadta az Országgyűlés a nyugdíjtörvényt

Fontos - 2006-11-28

Elfogadta az Országgyűlés hétfőn a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényt, melynek módosításakor - a zárószavazás előtt - egy ellenzéki javaslatot is megszavazott a Ház. Magát a törvényjavaslatot 192 igen, 160 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadták el a képviselők.

Orbán Viktor nem bánja, ha kihívói is lesznek

Fontos - 2006-11-27

Orbán Viktor szívesen vállalja tovább az elnöki feladatok ellátását a párt tavaszi kongresszusát követően és nem bánja, ha kihívói is lesznek, de véleménye szerint egy nagyvárosi polgármester nincs abban a helyzetben, hogy az ország legnagyobb politikai szervezetét is vezesse.

Az EU erősen korlátozná az unión belüli alkohol- és cigarettabevitelt

Fontos - 2006-11-24

A luxemburgi Európai Bíróság csütörtöki döntésével szűk korlátok közé szorítaná az unión belüli alkohol- és cigarettabevitelt: a más uniós országból bevitt alkohol-, vagy dohánytermék csak akkor kerülhetné el az adózást az importáló személy hazájában, ha a terméket bizonyíthatóan saját használatra vették, nem lépi át a mennyiségi korlátozásokat, és az adott személy maga "importálja" a terméket.

Kósa: PR-akció és a paródia volt az önkormányzati egyezető fórum

Fontos - 2006-11-23

A PR-akció és a paródia sajátos keverékeként jellemezte a szerdai önkormányzati egyeztető fórumot Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a megbeszélés után tartott sajtótájékoztatóján.

Várhatóan a héten kiadják az M0-ás építési engedélyét

Fontos - 2006-11-22

A Közlekedési Főfelügyelet (KF) várhatóan még a héten, csütörtökön vagy pénteken kiadja az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszra szóló építési engedélyt - mondta Bíró József, a Központi Közlekedési Felügyelet (KKF) igazgató helyettese.

Az OVB megtagadta a Fidesz és a KDNP első kérdésének a hitelesítését

Fontos - 2006-11-21

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői, késő estébe nyúló ülésén megtagadta a Fidesz és a KDNP által benyújtott első, a tandíjfizetéssel kapcsolatos népszavazási kérdés hitelesítését, mert az érinti a kormányprogramot. A két párt az Alkotmánybíróságon támadja meg a döntést.

Kérdőívet kell kitölteni a gázártámogatás megállapításához

Fontos - 2006-11-20

A lakosságnak kérdőívet, nyilatkozatot kell majd kitöltenie a gázártámogatás megállapításához, amelyet a jövedelmi viszonyok alapján, rászorultsági elv szerint határoznak meg - közölte Vidorné Szabó Györgyi szocialista képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány: 2008-tól szufficites elsődleges államháztartási egyenleg

Fontos - 2006-11-18

Módosító javaslatot tervez a kormány, amely szerint 2008-tól csak olyan költségvetés terjeszthető be és fogadható el, amelyben az államháztartás elsődleges egyenlege szufficites - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Befektetői Tanács ülésén pénteken Budapesten.

Minden magyar régióban nőtt a munkanélküliség tavaly

Fontos - 2006-11-17

Mind a hét magyar régióban nőtt tavaly a munkanélküliségi arány az Európai Unió statisztikai hivatalának nyilvánosságra hozott adatai szerint, és figyelemreméltóan magas a 15-24 éves korosztályban mért aránynövekedés.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza