Fontos

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1805 találatból.

Az EB megindította az első bírósági kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

Fontos - 2007-02-01

Az Európai Bizottság megindította az Európai Bíróságon az első kötelezettségszegési eljárást a Magyar Köztársasággal szemben - közölte a luxembourgi székhelyű bíróság sajtóosztálya.

Bihari Mihály: egyszerűsíteni kéne a népszavazási eljárást

Fontos - 2007-01-31

Egyszerűsíteni kellene a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó szabályokat, mert másfél évig is eltarthat az eljárás - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke. Bihari Mihály szerint a népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos eljárás az egyik "legrejtélyesebb" a magyar közjogban.

Megjelennek az első uniós pályázati kiírások

Fontos - 2007-01-30

Több mint 100 milliárd forint befektetését teszik lehetővé hazánkban azok a pályázati kiírások, amelyeket technológiafejlesztésre és a hátrányos helyzetű kistérségekben megvalósuló munkahelyteremtő beruházásokra ír ki a kormány több mint 30 milliárd forint értékben január végén és február elején. A támogatásokban várhatóan mintegy 3 000, elsősorban kis- és közepes méretű vállalkozás részesülhet ebben a pályázati körben.

 A pápa a közel-keleti erőszak megfékezésére szólított fel

Fontos - 2007-01-29

A libanoni és gázai övezeti erőszak megállítását szorgalmazta vasárnap XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő mélységet fájdalmát fejezte ki a közel-keleti erőszak újabb hullámai miatt, és párbeszédre szólította fel a térség népeit.

 Elkészült a kormány külhoni magyarsággal kapcsolatos politikájának koncepciója

Fontos - 2007-01-28

A kormány meg akarja újítani a magyar-magyar kapcsolatokat az anyaország, valamint a határon túli közösségek közti viszonyt, és ezért koncepcióváltásra törekszik a nemzetpolitikában. Ez derül ki abból az összefoglalóból, amely a Miniszterelnöki Hivatal oldalán olvasható és amelyről az MSZP szombati országos választmányi ülésén is szó volt.

 Az ENSZ Közgyűlés holokauszttagadást elítélő nyilatkozatot fogadott el

Fontos - 2007-01-27
Az ENSZ Közgyűlése a holokauszt-tagadást elítélő határozatot fogadott el pénteki ülésén, néhány héttel azután, hogy Irán a náci népirtást megkérdőjelező személyeknek felszólalási lehetőséget adó konferenciát rendezett Teheránban.

Dinamikus fejlődés előtt a magyar agrárium

Fontos - 2007-01-26

A magyar agrárium termelését 2013-ra a jelenlegi szinthez képest 20 százalékkal kell növelni - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. Az agrártárca vezetője az MSZP Országos Agrár- és Vidékpolitikai Tagozatának ülésén számolt be a magyar agrárium múlt évi teljesítményéről és az elkövetkező időszak terveiről.

A román külügyminiszter levele a Babes-Bolyai egyetemi magyar feliratok ügyében

Fontos - 2007-01-25

Ez év július 1-én lép életbe a Babes-Bolyai Egyetem szenátusának az a határozata, amelynek alapján magyar nyelvű táblákat helyeznek el az intézetben. Erről Mihai-Razvan Ungureanu román külügyminiszter tájékoztatta Göncz Kingát abban a levélben, amellyel a magyar külügyminiszter tavaly decemberi levelére válaszolt.

A HÖOK közleménye az új juttatási rendeletről

Fontos - 2007-01-24

Kedden a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai - köztük a HÖOK is - egyhangúlag támogatták a  kormány elé szerdán kerülő, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló kormányrendeletet.

Csokonai Vitéz Mihály Alkotói-díjat kaptak

Fontos - 2007-01-23

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kitüntetéseket adott át az Iparművészeti Múzeumban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

 Villamosipari alkalmazotti tarifa: tovább kell tárgyalni

Fontos - 2007-01-22

A Villamosipari Társaságok Munkaadóinak Szövetségét (VTMSZ) alkotó négy vállalatcsoport - az E.ON, az MVM, az RWE és az EdF képviselői a jövő héten tárgyalnak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak arról a javaslatáról, hogy a villamosenergiaipari vállatok finanszírozzák az ágazat dolgozóinak áramtarifa-kedvezményét - mondta Janka Mária, a szövetség elnöke.

47 ember halt meg az Európán végigsöprő Kirill orkán miatt

Fontos - 2007-01-20

Újabb adat szerint negyvenhét ember vesztette életét csütörtökön és pénteken az Európán átsöprő Kirill orkán miatt, amely súlyos fennakadásokat okozott a légi és a vasúti közlekedésben is.

A gazdasági tárca forrásainak átcsoportosítását kéri Gyurcsány Ferenc

Fontos - 2007-01-18

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, hogy a tárca a források átcsoportosításával járuljon hozzá a budapesti agglomerációs közlekedésben kialakult helyzet minél előbbi rendezéséhez - közölte Danks Emese.

Felháborodási Nyilatkozat

Fontos - 2007-01-17

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége részéről tiltakozunk, hogy magyar értelmiségiek meg nem engedhető stílusban és hangnemben vitatkoznak egymással, figyelmen kívül hagyva a másik legelemibb méltóságát, vélemény-nyilvánítási jogát. Az a vita, szidalom áradat, ami elindult Várkonyi Tibor, a Népszava publicistája és Morvai Krisztina jogvédő között anarchiához, az ország erkölcsi lecsúszásához vezet.

Soha nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek ?

Fontos - 2007-01-16

A kormány egészségügyi "reformja" következtében a lakosság gyógyszerterhe több mint 30 százalékkal, mintegy 50 milliárd forinttal nő 2007-ben - mutatott rá Mikola István.

Amerikai kutatók szerint a felmelegedés természetes jelenség

Fontos - 2007-01-15

Két neves amerikai klímaszakértő azt állítja új könyvében, hogy a globális felmelegedés a Föld története során ismétlődő jelenség, amelyet nem az üvegházhatást okozó gázok okoznak.

Eredménnyel zárult az egyeztetés

Fontos - 2007-01-12

A GKM a korábban elhatározott ütemterv szerint folytatja az egyeztetéseket a közösségi közlekedés kedvezményrendszeréről. A 2007. január 3-i széles körű egyeztetés után - amelyen 43 reprezentatív társadalmi szervezet részvételével körülhatárolták azokat a kérdésköröket, amelyek a további egyeztetések alapját képezik - január 11-én a fogyatékkal élők nyolc szervezetével egyeztetett a tárca.

Kilencezer ággyal és négy kórházzal kevesebb

Fontos - 2007-01-10

Az Egészségügyi Minisztérium honlapján nyilvánosságra hozta, hogy a tárca hány kórházi ágy fenntartását javasolja az egyes régiókban. A lista alapján kb. 9000 kórházi ágy szűnik meg az országban. Az átalakítás során ugyanis 60 ezerről 44 ezerre csökken az aktív ágyak száma, miközben a krónikusoké 20 ezerről 27 ezerre nő.

A be nem jelentett rendezvények résztvevői  nem büntethetőek

Fontos - 2007-01-09

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az elsőfokú ítéletet, és megszüntette az eljárást I. Norbert és három társa ügyében, akiket október 23-án délután állítottak elő a rendőrök a Deák tér közeléből egy be nem jelentett tüntetésről, majd október 26-án rendzavarásért négy-négy nap elzárással büntette őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Nőtt a foglalkoztatottak száma

Fontos - 2007-01-08

A foglalkoztatottak száma 29 ezer fővel nőtt 2006. szeptember-november hónapokban a megelőző év azonos időszakához képest. A munkaerőpiac aktivitási mutatói tehát növekedést jeleznek. Az inaktívak száma számottevően, 4,9 %-kal, azaz 177 ezer fővel csökkent. A munkanélküliek száma és rátája kismértékben emelkedett.