Fontos

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 1986 találatból.

Debreceni Egyetem: doktor- és díszdoktoravató

Fontos - 2007-06-01

A Debreceni Egyetem  június 2-án, szombaton 11 órai kezdettel, az egyetem aulájában doktor- és díszdoktoravató ünnepséget tart. Dr. Nagy János rektor köszöntője után Dr. Berta András tudományos rektorhelyettes mond ünnepi beszédet.

Az Egyetemi doktori (PhD) fokozatok átadása után a Habilitált doktori (Dr. habil.) címek átadása következik, majd  Professor emeritus és Doctor honoris causa (díszdoktori) címeket adományoz az egyetem.

A munkanélküliség február-áprilisban 7,5 százalék

Fontos - 2007-05-31

Az idén február-áprilisban a foglalkoztatottak száma 3,902 millió, a munkanélkülieké 314 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A perthi fellebbviteli bíróság nem állította le a Zentai elleni kiadatási eljárást

Fontos - 2007-05-30

Az ausztráliai Perth fellebbviteli bírósága szerdán elutasította azt a kérelmet, hogy állítsák le a háborús bűnökkel vádolt Charles Zentai elleni kiadatási eljárást.

KSH: kevesebb a születés, több a halálozás

Fontos - 2007-05-29

Kevesebb gyermek született és több lakos halt meg az év első három hónapjában, mint az előző esztendő azonos időszakában; nagyobb mértékű volt a természetes fogyás, mint 2006 első negyedévében, két hónapja 10 millió 59 ezer lakosa volt az országnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

Megkárosítja a fogyasztókat az Electro World Magyarország Kft

Fontos - 2007-05-25

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége közérdekű keresetet indított a héten az Electro World Magyarország Kft ellen a jótállási idővel kapcsolatos - álláspontunk szerint - jogszabálysértő gyakorlat miatt.

Malina Hedvig ügyét is említi az Amnesty International

Fontos - 2007-05-24

Malina Hedvig ügyét is említette Szlovákiáról szóló fejezetében az Amnesty International nevű nemzetközi emberi jogi szervezet szerdán közzétett idei világjelentése. A "rasszista motivációjú támadások" címszó alatt felsorolt esetekben a lány nevét nem írták meg, de azt igen, hogy a nyitrai diáklányt saját állítása szerint magyar nemzetiségi hovatartozása miatt verték meg.

Elismerte XVI. Benedek, hogy sok igazságtalansággal járt Latin-Amerika gyarmatosítása

Fontos - 2007-05-23

Elismerte szerdán XVI. Benedek pápa, hogy sok igazságtalansággal és szenvedéssel járt a gyarmatosítás és a keresztény hit terjesztése Latin-Amerikában.

"Globális fegyverszünetet" ajánlott Izraelnek a palesztin kormány

Fontos - 2007-05-22

"Globális és kölcsönös fegyverszünetet" ajánlott hétfőn Izraelnek a palesztin kormány a Gázai övezetben legutóbb fellángolt erőszak megfékezésére.

Petrétei, Bene és Gergényi is távozik posztjáról

Fontos - 2007-05-20

Távozik posztjáról Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint három rendőri vezető: Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány, illetve Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) vezetője - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap Budapesten.

Gyurcsány: az országos és a budapesti rendőrfőkapitánynak távoznia kell

Fontos - 2007-05-19

A rendőrségbe vetett közbizalom helyreállításának érdekében távoznia kell posztjáról az országos és a budapesti rendőrfőkapitánynak - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP választmányának szombati budapesti ülésén

Június elején vált struktúrát a Kossuth és a Petőfi adó

Fontos - 2007-05-18

Június elején vált struktúrát a Magyar Rádió (MR) Kossuth és Petőfi adója - értesült a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásokból az MTI. Közlésük szerint a Kossuth két lépésben újul meg: június negyedikével a kora reggeltől délig, valamint a délután négytől kora estig terjedő sávok adásai változnak meg; mint elmondták, az egyik legfontosabb változás, hogy este hatról fél órával előbbre kerül az Esti Krónika.

KSH: éves szinten 7 százalékkal csökkent a reálkereset

Fontos - 2007-05-17

Az idei év első három hónapjában a bruttó átlagkeresetek összességében 7,1 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 8,5 százalékos növekedése mellett - 7,0 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Másodszor tart együttes ülést a magyar és a horvát kormány

Fontos - 2007-05-16

Másodszor ülésezik együtt a magyar és a horvát kormány május 17-én Zágrábban. Az együttes ülés napirendjén szerepel többek között az euro-atlanti integráció, az infrastrukturális fejlesztések ügye, az oktatási és kulturális együttműködés, de a két fél egyeztet a magyar rendőrök nyári horvátországi szolgálatteljesítéséről is.

Sólyom László: tűrhetetlen és cinikus az osztrákok viselkedése

Fontos - 2007-05-15

Sólyom László tűrhetetlennek és cinikusnak nevezte az osztrákok viselkedését a környezetszennyezés ügyében Kőszegen.

Kollégiumi diáktalálkozó Debrecenben

Fontos - 2007-05-15

A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre idén május 19-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kollégium mai és egykori diákjainak hagyományos éves seregszemléjét. A délelőtti sportversenyek, valamint a délutáni osztály- és évfolyam-találkozók mellett 14 órakor kerül sor a díszteremben a baráti kör éves közgyűlésére, majd 15.30-kor ugyanott Szenci Molnár Albert, De Ruyter holland tengernagy, Arany János, Szabó Lőrinc és Vass Lajos emlékét és debreceni kapcsolatait idéző évfordulós ünnepi műsor kezdődik, a kollégium diákjai és a Kántus közreműködésével.

11,1 százalékkal nőttek a mezőgazdasági árak

Fontos - 2007-05-14

Az agrártermékek termelőiár-szintje január-márciusban 11,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 20,1 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 1,7 százalékkal emelkedett.

Irán ismételten kizárta, hogy befagyassza atomprogramját

Fontos - 2007-05-13

Irán sem a nagyhatalmakkal folytatandó tárgyalások előfeltételeként, sem e megbeszélések eredményeként nem hajlandó fölfüggeszteni az urándúsítást - közölte a teheráni külügyminisztérium szóvivője.

Orosz-türkmén-kazah megállapodás földgázvezeték építéséről

Fontos - 2007-05-12

Oroszország, Türkmenisztán és Kazahsztán megállapodott egy földgázvezeték építéséről a Kaszpi-tenger körül - jelentette be szombaton Türkmenbasiban Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A bizalmatlanság akadályozza az e-kereskedelem elterjedését

Fontos - 2007-05-11

Jelenleg mintegy 1 millió internet banki szerződés van Magyarországon, ám az aktív használók ennek csak töredékét teszik ki, aminek oka az emberek bizalmatlansága, ami akadályozza az e-kereskedelem és e-banking szélesebb elterjedését - mondta Sebők András, a Magyar Külkereskedelmi Bank Zrt. főosztályvezetője.

A külkereskedelmi hiány 280,4 millió euró volt január-márciusban

Fontos - 2007-05-10

A külkereskedelmi hiány 280,4 millió euró volt január-márciusban, 377,6 millió euróval kisebb a 2006. évi első három havinál, miközben márciusban a kivitel 17 millió euróval meghaladta a behozatalt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatokat csütörtökön.