Fontos

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 1917 találatból.

A The New York Times szerint Gyurcsányt segíti a Fidesz gyengesége

Fontos - 2007-03-12

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek nagy mértékben segítségére van a Fidesz gyengesége és megosztottsága - állapította meg a The New York Times vasárnapi cikke.

A vizitdíj még nem lefutott ügy

Fontos - 2007-03-11

A Fidesz abban bízik, hogy a minden bizonnyal ősszel sorra kerülő népszavazás visszaad Magyarországnak valamit mindabból, amit tavaly tavasszal elvettek tőle - húzta alá Schmitt Pál vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Posztfeminizmus a MODEM-ben

Fontos - 2007-03-09

„Ez a műalkotás nem véletlenül nőnap előtt született: erős kisugárzású és érzékeny élményt ad” − mondta Földes László (Hobo), Németh Ilona Nőgyógyászati magánrendelő című alkotásáról. A zenész ajánlotta ugyanis a művet a közönség figyelmébe március hetedikén, szerdán tizenöt órától a MODEM-ben. Az installáció március tizennyolcadikáig tekinthető meg a fogadótérben.

Ab: három kérdésben indulhat meg az aláírásgyűjtés

Fontos - 2007-03-08

Az  Alkotmánybíróság (Ab) döntése értelmében a Fidesz és a KDNP által  kezdeményezett hét népszavazási kérdés közül háromban, a  termőfölddel, a kórházprivatizációval és a patikán belüli  gyógyszerárusítással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésekben  megkezdődhet az aláírásgyűjtés - jelentette be Bihari Mihály a  testület elnöke.   

Az Ab ma dönt a Fidesz népszavazási kezdeményezéseivel kapcsolatban

Fontos - 2007-03-08

Az Alkotmánybíróság (Ab) tagjai ma írják alá a Fidesz-KDNP hét népszavazási kezdeményezésével kapcsolatos határozataikat, amelyek tartalmát a testület elnöke délután ismerteti.

 A vártnál kisebb lett a magyar államháztartási hiány

Fontos - 2007-03-07

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya 216,9 milliárd forint lett 2007 februárjában, szemben a korábban prognosztizált 251,2 milliárd forinttal - közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium. Az államháztartás az idén az első két hónapban - önkormányzatok nélkül - 413,1 milliárd forint deficittel zárt.

 Mind a 13 kisebbség megalakíthatja országos önkormányzatát

Fontos - 2007-03-06

Mind a 13 nemzeti és etnikai kisebbség megalakíthatja országos önkormányzatát; az Országos Választási Iroda világhálós honlapján közzétett hétfő esti nem hivatalos adatok szerint viszont tizenegy kisebbség alakíthat összesen 57 területi kisebbségi önkormányzatot.

Egyre kevesebb szabad állást jelentenek be a munkáltatók

Fontos - 2007-03-05

Jóval kevesebb szabad állást jelentenek be a munkáltatók jelenleg az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnak, mint néhány évvel ezelőtt - derül ki az intézmény honlapján közölt adatokból.

 A múlt évben mintegy 55 ezer engedélyt adtak ki külföldi munkavállalóknak

Fontos - 2007-02-28

A múlt évben 54.721 engedélyt adtak ki a munkaügyi központok a külföldi munkavállalóknak, ebből 52.505 általános engedély volt, 2.216 engedélyt mezőgazdasági szezonmunkára adtak ki - tájékoztatták a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalban az MTI-t. Ez körülbelül egyezik a 2005-ben kiadott 53.324 munkavállalási engedéllyel, és kevesebb mint a 2004-ben kiadott 64.695 munkavállalási engedély.

 Környezetvédelmi irányváltást követel az Európai Bizottság elnöke

Fontos - 2007-02-26
Az elkövetkező évtizedekre jósolt felmérhetetlen klímakatasztrófa elhárítása érdekében alapvető irányváltást sürgetett a környezetvédelem területén José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

 Csak a kedvezőtlen helyzetű álláskeresők után jár járulékmentesség

Fontos - 2007-02-24

A múlt év végéig még általánosan igénybe vehették az egy éves járulékmentességet a legalább három hónapja regisztrált álláskeresőket alkalmazó mikro-, kis-, és közepes cégek, civil szervezetek.

Éghajlatot veszélyeztető kibocsátások a légi közlekedésben - a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium reagálása a Levegő Munkacsoport közleményére

Fontos - 2007-02-23

Magyarország támogatta, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos, az éghajlatot veszélyeztető kibocsátásokat szabályozzák; az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei tanácsának február 20-ai, keddi ülésén vita ennek a kezdeményezésnek a részleteiről  alakult ki, amely vitában az EU-tagországok jelentős hányada részt vett.

A miniszterelnök megbeszélése Franco Frattinivel

Fontos - 2007-02-22

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Franco Frattinivel, az Európai Bizottság alelnökével folytatott megbeszélést 2007. február 21-én Budapesten. A fő téma Magyarország felkészülése volt a schengeni övezethez való csatlakozásra.

EU - GMO-döntés - A Fidesz közleménye

Fontos - 2007-02-21

Az EU környezetvédelmi miniszterei keddi ülésükön minősített többséggel a magyar álláspontot erősítették meg a génmódosított kukorica hazai termesztési moratóriumával kapcsolatban, és leszavazták az Európai Bizottság azon indítványát, amellyel kezdeményezte e termesztési és forgalmazási moratórium feloldását.

 HM: nem volt szerződéses katona a postásgyilkosság gyanúsítottja

Fontos - 2007-02-20

A közöltekkel ellentétben nem volt szerződéses katona a 2003 nyarán Veszprémben elkövetett postásgyilkosság gyanúsítottja - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a büntetés-végrehajtásnál dolgozott korábban a férfi.

 Készül a kkv-fejlesztés intézkedési terve a GKM-ben

Fontos - 2007-02-19

Rövid időn belül elkészül a kis- és középvállalkozás-fejlesztési koncepció alapján az intézkedési terv, amely meghatározza a fejlesztési programokat - mondta Kállay László, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) vállalkozásfinanszírozási főosztályának vezetője az MTI-nek.

 Azonosították a madárinfluenza H5N1-es vírusát Moszkva mellett

Fontos - 2007-02-18

Újabb háztáji gazdaságban fedeztek fel madárinfluenzás megbetegedést Moszkva térségében - jelentette be szombaton Alekszej Pantyelejev, a moszkvai terület ügyvezető kormányzója.

Simor Andrást jelöli az MNB élére a miniszterelnök

Fontos - 2007-02-16

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben bejelentette, hogy Simor Andrást jelöli a Magyar Nemzeti Bank elnökének. "A kormány tiszteletben tartja és óvja a jegybank és monetáris politika függetlenségét" - mondta Gyurcsány.

Kiszabták az első bírságot az illegális szemétimport ügyekben

Fontos - 2007-02-16

Összesen 13,54 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtotta az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Bazax Kft.-t, amely engedély nélkül gyűjtött hulladékot Magyarországon - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

 Bajnai Gordon a zászlóshajó programok költségvetéséről

Fontos - 2007-02-15

A XXI. század iskola elnevezésű zászlóshajó programra 270 milliárd forint, a pólusprogramra 600 milliárd, a hátrányos helyzetű kistérségek fejlesztésére 20 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben .