Fontos

Eredmények megjelenítése 1821-től 1840-ig 1936 találatból.

 Árhullámot és belvizet okoz az esőzés Szabolcsban

Fontos - 2007-02-13

A tovább tartó esős időjárás árhullámot és belvizet okoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: a Túr mentén elsőfokú az árvízvédelmi készültség, míg Tiszabercel térségében másodfokú belvízvédelmi készenlét keretében vezetik le a vizet az elöntött földekről - tudta meg az MTI munkatársa a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi központjában.

 Világméretű mobiltelefonos zeneletöltés kezdődik a nyáron

Fontos - 2007-02-12
A világ 23 mobiltelefon-szolgáltatója és a legnagyobb zenekiadók szövetkeztek: a második negyedévben megindítják a MusicStationt, amelyről a világ 690 millió mobil-előfizetője tölthet le zeneszámokat, heti 2,99 eurónak megfelelő összegért annyit, amennyi a készülékén elfér.

 Putyin bírálta Washington Irak-politikáját

Fontos - 2007-02-11

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az amerikai beavatkozás nagyobb kárt okozott Iraknak, mint Szaddám Huszein volt iraki elnök diktatúrája, és ismét felszólította Washingtont, hogy határozza meg az Irakban állomásozó külföldi csapatok kivonásának határidejét. Az orosz elnök ezt az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott interjúban fogalmazta meg.

Kemény fellépést a szemétmaffia ellen!

Fontos - 2007-02-09

Az Európai Unió legutóbb 2005 őszén szabályozta a hulladék nemzetközi szállítását. Az irányelv szigorúan korlátozza ezt a tevékenységet, s tiltja, hogy a kommunális hulladékot lerakás céljából másik országba szállítsák. Javaslatomra került be az a paragrafus, mely szerint a hulladék szállításakor szúrópróbaszerűen azok tényleges, fizikai ellenőrzését is el lehet végezni.

Újabb 600 dolgozó állása forog veszélyben a Kenézy Kórházban

Fontos - 2007-02-08

A magyar egészségügy ismét a politikai egyeztetéseknek esik áldozatul. A regionális egészségügyi tanácsok szakmai javaslataival ellentétben a szakmaiság teljes kizárásával, zárt ajtók mögött dőlt el a kórházak, így a magyar betegek sorsa. A megye szocialista országgyűlési képviselői, élükön Juhászné Lévai Katalinnal ismét asszisztálnak a kormány egészségügyet ellehetetlenítő intézkedéseihez.

 Az OVB eltörölné vagy korlátozná a kampánycsendet

Fontos - 2007-02-07

A kampánycsend intézményének eltörlését vagy korlátozását, továbbá az ajánlószelvény-gyűjtés jelenlegi rendjének megváltoztatását tartja szükségesnek az Országos Választási Bizottság (OVB) abban a jelentésben, amelyet várhatólag február 7-én tárgyal az önkormányzati és területfejlesztési bizottsága.

Elkészült a Gönczöl-jelentés

Fontos - 2007-02-06

A tavaly szeptember-októberi tüntetéssorozat kialakulásáért eltérő mértékben ugyan, de felelős az egész politikai osztály, a közszolgálati média, a társadalomtudományokkal foglalkozó értelmiség és a helyzet kezelésénél hibázott a rendőrség a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök is - állapította meg a Gönczöl Katalin büntetőjogász vezette bizottság.

 A Gönczöl-jelentés a rendőröket is bírálja

Fontos - 2007-02-05

Elkészült és a rendőrséget is bírálja a tavaly őszi zavargásokat vizsgáló Gönczöl-bizottság jelentése - értesült a Népszabadság. Az elemzés múlt pénteken lett kész, egy példányát megkapta a miniszterelnök, egy másikat pedig közjegyzőnél helyeztek letétbe, hogy utólag a "kozmetikázás" vádja fel ne merülhessen - írja hétfői számában a lap.

 A házasság és az élet szentségének védelmére szólított fel a pápa

Fontos - 2007-02-04

A házasság intézményének és az élet szentségének védelmére szólított fel újólag a katolikus egyházfő szokásos vasárnapi angelusában.

 Ahtisaari nem hajlandó a végtelenségig várni a státusra vonatkozó döntéssel

Fontos - 2007-02-03

Martti Ahtisaari ENSZ-főmegbízott nem hajlandó belemenni Koszovó etnikai alapon történő területi felosztásába, további albán-szerb tárgyalásokat kíván, de nem hajlandó a végtelenségig halogatni az ENSZ BT-nek szóló javaslata elkészítését.

 Pozitív adóslista létrehozását javasolja a banki bizottság

Fontos - 2007-02-02

Pozitív banki adóslista létrehozását, a bankok közötti váltás könnyítését és magatartási kódex létrehozását is javasolja jelentésében a miniszterelnök által létrehozott banki szakértői bizottság - mondta a testület elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az EB megindította az első bírósági kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

Fontos - 2007-02-01

Az Európai Bizottság megindította az Európai Bíróságon az első kötelezettségszegési eljárást a Magyar Köztársasággal szemben - közölte a luxembourgi székhelyű bíróság sajtóosztálya.

Bihari Mihály: egyszerűsíteni kéne a népszavazási eljárást

Fontos - 2007-01-31

Egyszerűsíteni kellene a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó szabályokat, mert másfél évig is eltarthat az eljárás - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke. Bihari Mihály szerint a népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos eljárás az egyik "legrejtélyesebb" a magyar közjogban.

Megjelennek az első uniós pályázati kiírások

Fontos - 2007-01-30

Több mint 100 milliárd forint befektetését teszik lehetővé hazánkban azok a pályázati kiírások, amelyeket technológiafejlesztésre és a hátrányos helyzetű kistérségekben megvalósuló munkahelyteremtő beruházásokra ír ki a kormány több mint 30 milliárd forint értékben január végén és február elején. A támogatásokban várhatóan mintegy 3 000, elsősorban kis- és közepes méretű vállalkozás részesülhet ebben a pályázati körben.

 A pápa a közel-keleti erőszak megfékezésére szólított fel

Fontos - 2007-01-29

A libanoni és gázai övezeti erőszak megállítását szorgalmazta vasárnap XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő mélységet fájdalmát fejezte ki a közel-keleti erőszak újabb hullámai miatt, és párbeszédre szólította fel a térség népeit.

 Elkészült a kormány külhoni magyarsággal kapcsolatos politikájának koncepciója

Fontos - 2007-01-28

A kormány meg akarja újítani a magyar-magyar kapcsolatokat az anyaország, valamint a határon túli közösségek közti viszonyt, és ezért koncepcióváltásra törekszik a nemzetpolitikában. Ez derül ki abból az összefoglalóból, amely a Miniszterelnöki Hivatal oldalán olvasható és amelyről az MSZP szombati országos választmányi ülésén is szó volt.

 Az ENSZ Közgyűlés holokauszttagadást elítélő nyilatkozatot fogadott el

Fontos - 2007-01-27
Az ENSZ Közgyűlése a holokauszt-tagadást elítélő határozatot fogadott el pénteki ülésén, néhány héttel azután, hogy Irán a náci népirtást megkérdőjelező személyeknek felszólalási lehetőséget adó konferenciát rendezett Teheránban.

Dinamikus fejlődés előtt a magyar agrárium

Fontos - 2007-01-26

A magyar agrárium termelését 2013-ra a jelenlegi szinthez képest 20 százalékkal kell növelni - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. Az agrártárca vezetője az MSZP Országos Agrár- és Vidékpolitikai Tagozatának ülésén számolt be a magyar agrárium múlt évi teljesítményéről és az elkövetkező időszak terveiről.

A román külügyminiszter levele a Babes-Bolyai egyetemi magyar feliratok ügyében

Fontos - 2007-01-25

Ez év július 1-én lép életbe a Babes-Bolyai Egyetem szenátusának az a határozata, amelynek alapján magyar nyelvű táblákat helyeznek el az intézetben. Erről Mihai-Razvan Ungureanu román külügyminiszter tájékoztatta Göncz Kingát abban a levélben, amellyel a magyar külügyminiszter tavaly decemberi levelére válaszolt.

A HÖOK közleménye az új juttatási rendeletről

Fontos - 2007-01-24

Kedden a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai - köztük a HÖOK is - egyhangúlag támogatták a  kormány elé szerdán kerülő, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló kormányrendeletet.