Fontos

Eredmények megjelenítése 1881-től 1900-ig 2003 találatból.

 HM: nem volt szerződéses katona a postásgyilkosság gyanúsítottja

Fontos - 2007-02-20

A közöltekkel ellentétben nem volt szerződéses katona a 2003 nyarán Veszprémben elkövetett postásgyilkosság gyanúsítottja - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a büntetés-végrehajtásnál dolgozott korábban a férfi.

 Készül a kkv-fejlesztés intézkedési terve a GKM-ben

Fontos - 2007-02-19

Rövid időn belül elkészül a kis- és középvállalkozás-fejlesztési koncepció alapján az intézkedési terv, amely meghatározza a fejlesztési programokat - mondta Kállay László, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) vállalkozásfinanszírozási főosztályának vezetője az MTI-nek.

 Azonosították a madárinfluenza H5N1-es vírusát Moszkva mellett

Fontos - 2007-02-18

Újabb háztáji gazdaságban fedeztek fel madárinfluenzás megbetegedést Moszkva térségében - jelentette be szombaton Alekszej Pantyelejev, a moszkvai terület ügyvezető kormányzója.

Simor Andrást jelöli az MNB élére a miniszterelnök

Fontos - 2007-02-16

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Parlamentben bejelentette, hogy Simor Andrást jelöli a Magyar Nemzeti Bank elnökének. "A kormány tiszteletben tartja és óvja a jegybank és monetáris politika függetlenségét" - mondta Gyurcsány.

Kiszabták az első bírságot az illegális szemétimport ügyekben

Fontos - 2007-02-16

Összesen 13,54 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtotta az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Bazax Kft.-t, amely engedély nélkül gyűjtött hulladékot Magyarországon - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

 Bajnai Gordon a zászlóshajó programok költségvetéséről

Fontos - 2007-02-15

A XXI. század iskola elnevezésű zászlóshajó programra 270 milliárd forint, a pólusprogramra 600 milliárd, a hátrányos helyzetű kistérségek fejlesztésére 20 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben .

 Sólyom az erdélyi magyarság helyzetéről folytatott eszmecserét Kolozsvárott

Fontos - 2007-02-14

Az erdélyi magyarság helyzete állt annak a megbeszélésnek a középpontjában, amelyet Sólyom László köztársasági elnök és Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tartott Kolozsvárott.

 Árhullámot és belvizet okoz az esőzés Szabolcsban

Fontos - 2007-02-13

A tovább tartó esős időjárás árhullámot és belvizet okoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: a Túr mentén elsőfokú az árvízvédelmi készültség, míg Tiszabercel térségében másodfokú belvízvédelmi készenlét keretében vezetik le a vizet az elöntött földekről - tudta meg az MTI munkatársa a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi központjában.

 Világméretű mobiltelefonos zeneletöltés kezdődik a nyáron

Fontos - 2007-02-12
A világ 23 mobiltelefon-szolgáltatója és a legnagyobb zenekiadók szövetkeztek: a második negyedévben megindítják a MusicStationt, amelyről a világ 690 millió mobil-előfizetője tölthet le zeneszámokat, heti 2,99 eurónak megfelelő összegért annyit, amennyi a készülékén elfér.

 Putyin bírálta Washington Irak-politikáját

Fontos - 2007-02-11

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az amerikai beavatkozás nagyobb kárt okozott Iraknak, mint Szaddám Huszein volt iraki elnök diktatúrája, és ismét felszólította Washingtont, hogy határozza meg az Irakban állomásozó külföldi csapatok kivonásának határidejét. Az orosz elnök ezt az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott interjúban fogalmazta meg.

Kemény fellépést a szemétmaffia ellen!

Fontos - 2007-02-09

Az Európai Unió legutóbb 2005 őszén szabályozta a hulladék nemzetközi szállítását. Az irányelv szigorúan korlátozza ezt a tevékenységet, s tiltja, hogy a kommunális hulladékot lerakás céljából másik országba szállítsák. Javaslatomra került be az a paragrafus, mely szerint a hulladék szállításakor szúrópróbaszerűen azok tényleges, fizikai ellenőrzését is el lehet végezni.

Újabb 600 dolgozó állása forog veszélyben a Kenézy Kórházban

Fontos - 2007-02-08

A magyar egészségügy ismét a politikai egyeztetéseknek esik áldozatul. A regionális egészségügyi tanácsok szakmai javaslataival ellentétben a szakmaiság teljes kizárásával, zárt ajtók mögött dőlt el a kórházak, így a magyar betegek sorsa. A megye szocialista országgyűlési képviselői, élükön Juhászné Lévai Katalinnal ismét asszisztálnak a kormány egészségügyet ellehetetlenítő intézkedéseihez.

 Az OVB eltörölné vagy korlátozná a kampánycsendet

Fontos - 2007-02-07

A kampánycsend intézményének eltörlését vagy korlátozását, továbbá az ajánlószelvény-gyűjtés jelenlegi rendjének megváltoztatását tartja szükségesnek az Országos Választási Bizottság (OVB) abban a jelentésben, amelyet várhatólag február 7-én tárgyal az önkormányzati és területfejlesztési bizottsága.

Elkészült a Gönczöl-jelentés

Fontos - 2007-02-06

A tavaly szeptember-októberi tüntetéssorozat kialakulásáért eltérő mértékben ugyan, de felelős az egész politikai osztály, a közszolgálati média, a társadalomtudományokkal foglalkozó értelmiség és a helyzet kezelésénél hibázott a rendőrség a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök is - állapította meg a Gönczöl Katalin büntetőjogász vezette bizottság.

 A Gönczöl-jelentés a rendőröket is bírálja

Fontos - 2007-02-05

Elkészült és a rendőrséget is bírálja a tavaly őszi zavargásokat vizsgáló Gönczöl-bizottság jelentése - értesült a Népszabadság. Az elemzés múlt pénteken lett kész, egy példányát megkapta a miniszterelnök, egy másikat pedig közjegyzőnél helyeztek letétbe, hogy utólag a "kozmetikázás" vádja fel ne merülhessen - írja hétfői számában a lap.

 A házasság és az élet szentségének védelmére szólított fel a pápa

Fontos - 2007-02-04

A házasság intézményének és az élet szentségének védelmére szólított fel újólag a katolikus egyházfő szokásos vasárnapi angelusában.

 Ahtisaari nem hajlandó a végtelenségig várni a státusra vonatkozó döntéssel

Fontos - 2007-02-03

Martti Ahtisaari ENSZ-főmegbízott nem hajlandó belemenni Koszovó etnikai alapon történő területi felosztásába, további albán-szerb tárgyalásokat kíván, de nem hajlandó a végtelenségig halogatni az ENSZ BT-nek szóló javaslata elkészítését.

 Pozitív adóslista létrehozását javasolja a banki bizottság

Fontos - 2007-02-02

Pozitív banki adóslista létrehozását, a bankok közötti váltás könnyítését és magatartási kódex létrehozását is javasolja jelentésében a miniszterelnök által létrehozott banki szakértői bizottság - mondta a testület elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az EB megindította az első bírósági kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

Fontos - 2007-02-01

Az Európai Bizottság megindította az Európai Bíróságon az első kötelezettségszegési eljárást a Magyar Köztársasággal szemben - közölte a luxembourgi székhelyű bíróság sajtóosztálya.

Bihari Mihály: egyszerűsíteni kéne a népszavazási eljárást

Fontos - 2007-01-31

Egyszerűsíteni kellene a népszavazás kezdeményezésére vonatkozó szabályokat, mert másfél évig is eltarthat az eljárás - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke. Bihari Mihály szerint a népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos eljárás az egyik "legrejtélyesebb" a magyar közjogban.