Fontos

Eredmények megjelenítése 1881-től 1900-ig 1938 találatból.

Kóka: reformok nélkül nemcsak a kormány, az ország is bukni fog

Fontos - 2006-12-01

A magyar kormány számára a konvergenciaprogram, a stabilitás és a reformok megvalósítása nem mellékhatás, hanem a fő cél a tartós növekedés érdekében, amely iránti elkötelezettségéről akarja a külföldi befektetőket is meggyőzni, mert reformok nélkül nemcsak a kormány, hanem az ország is bukni fog - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön Párizsban az Ernst & Young szervezésében megtartott magyar befektetési konferencián.

Bush a vízummentesség kiterjesztését kezdeményezi az új EU-tagokra

Fontos - 2006-11-30

Az új európai uniós tagországok vízumkötelezettségének az eltörlését fogja kezdeményezni a kongresszusban George Bush amerikai elnök, aki ezt a NATO rigai csúcstalálkozóján közölte Václav Klaus cseh köztársasági elnökkel.

Háromszáz készítményt lehet majd patikán kívül árusítani

Fontos - 2006-11-29

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - mondta el az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára. Ezen készítmények némelyikénél elképzelhető azonban, hogy a megszokottól kisebb kiszerelésben és csökkentett hatóanyaggal kerül az üzletek, benzinkutak polcaira - tette hozzá Horváth Ágnes.

Elfogadta az Országgyűlés a nyugdíjtörvényt

Fontos - 2006-11-28

Elfogadta az Országgyűlés hétfőn a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényt, melynek módosításakor - a zárószavazás előtt - egy ellenzéki javaslatot is megszavazott a Ház. Magát a törvényjavaslatot 192 igen, 160 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadták el a képviselők.

Orbán Viktor nem bánja, ha kihívói is lesznek

Fontos - 2006-11-27

Orbán Viktor szívesen vállalja tovább az elnöki feladatok ellátását a párt tavaszi kongresszusát követően és nem bánja, ha kihívói is lesznek, de véleménye szerint egy nagyvárosi polgármester nincs abban a helyzetben, hogy az ország legnagyobb politikai szervezetét is vezesse.

Az EU erősen korlátozná az unión belüli alkohol- és cigarettabevitelt

Fontos - 2006-11-24

A luxemburgi Európai Bíróság csütörtöki döntésével szűk korlátok közé szorítaná az unión belüli alkohol- és cigarettabevitelt: a más uniós országból bevitt alkohol-, vagy dohánytermék csak akkor kerülhetné el az adózást az importáló személy hazájában, ha a terméket bizonyíthatóan saját használatra vették, nem lépi át a mennyiségi korlátozásokat, és az adott személy maga "importálja" a terméket.

Kósa: PR-akció és a paródia volt az önkormányzati egyezető fórum

Fontos - 2006-11-23

A PR-akció és a paródia sajátos keverékeként jellemezte a szerdai önkormányzati egyeztető fórumot Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a megbeszélés után tartott sajtótájékoztatóján.

Várhatóan a héten kiadják az M0-ás építési engedélyét

Fontos - 2006-11-22

A Közlekedési Főfelügyelet (KF) várhatóan még a héten, csütörtökön vagy pénteken kiadja az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszra szóló építési engedélyt - mondta Bíró József, a Központi Közlekedési Felügyelet (KKF) igazgató helyettese.

Az OVB megtagadta a Fidesz és a KDNP első kérdésének a hitelesítését

Fontos - 2006-11-21

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői, késő estébe nyúló ülésén megtagadta a Fidesz és a KDNP által benyújtott első, a tandíjfizetéssel kapcsolatos népszavazási kérdés hitelesítését, mert az érinti a kormányprogramot. A két párt az Alkotmánybíróságon támadja meg a döntést.

Kérdőívet kell kitölteni a gázártámogatás megállapításához

Fontos - 2006-11-20

A lakosságnak kérdőívet, nyilatkozatot kell majd kitöltenie a gázártámogatás megállapításához, amelyet a jövedelmi viszonyok alapján, rászorultsági elv szerint határoznak meg - közölte Vidorné Szabó Györgyi szocialista képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány: 2008-tól szufficites elsődleges államháztartási egyenleg

Fontos - 2006-11-18

Módosító javaslatot tervez a kormány, amely szerint 2008-tól csak olyan költségvetés terjeszthető be és fogadható el, amelyben az államháztartás elsődleges egyenlege szufficites - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Befektetői Tanács ülésén pénteken Budapesten.

Minden magyar régióban nőtt a munkanélküliség tavaly

Fontos - 2006-11-17

Mind a hét magyar régióban nőtt tavaly a munkanélküliségi arány az Európai Unió statisztikai hivatalának nyilvánosságra hozott adatai szerint, és figyelemreméltóan magas a 15-24 éves korosztályban mért aránynövekedés.

Pert indít a kormány az Európai Bíróságnál a kukorica intervenciós szabályozása miatt

Fontos - 2006-11-16

A kormány keresetet nyújt be az Európai Közösségek Elsőfokú Bíróságához a hazai gabonatermelőket hátrányosan érintő, november 1-jétől alkalmazandó európai uniós rendelet megsemmisítése érdekében.

Százezer kis- és középvállalkozás részesülhet uniós pénzből

Fontos - 2006-11-15

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaiból több mint százezer kis- és középvállalkozás részesülhet a következő kilenc évben. Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos ezt az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának zárt ülését követően mondta újságíróknak.

Orbán: a Fidesz népi, antikommunista és a keresztény értékeket védő párt

Fontos - 2006-11-14

Plebejus és antikommunista, a keresztény értékeket és a nemzeti ipart védő pártként jellemezte a Fideszt Orbán Viktor pártelnök a La Libre Belgique című belga lapnak nyilatkozva.

Tanácskozást tartanak az EU-tagállamok védelmi és külügyminiszterei

Fontos - 2006-11-13

Hétfőn Brüsszelben az EU-tagállamok védelmi és külügyminiszterei: az előbbi megbeszélésen főként az EU jelenlegi katonai akciói, a kongói és a boszniai békefenntartás sorsáról, az utóbbin pedig részben a bővítési folyamat jövőjéről, részben pedig az aktuális külpolitikai kérdésekről, így például a palesztin-izraeli viszonyról és a szerbiai helyzetről lesz szó.

Gyurcsány: egyeztető fórum az önkormányzatoknak

Fontos - 2006-11-12

A kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumának létrehozásáról szóló javaslat kidolgozásával bízta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert. Ezt a kormányfő szombaton a Baloldali Önkormányzati Közösség országos konferenciáján jelentette be Budapesten.

Új pénzügyi csomag a parlament előtt

Fontos - 2006-11-11

A pénteken a parlament elé került egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat változtat az eva és az ekho szabályain, fontos része a különadóhoz kapcsolódóan, hogy rendelkezik a kutatás-fejlesztés költségeinek leírhatóságáról.

Almunia: az aktualizált programban a reformok részleteit kell bemutatni

Fontos - 2006-11-10

Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az Európai Bizottságnak december 1-jén beadandó, aktualizált konvergenciaprogramban a magyar kormánynak a tervezett strukturális reformok részleteit is be kell mutatnia.

Budapestre érkezik az Európai Bizottság pénzügyi felelőse

Fontos - 2006-11-09

Az európai uniós intézményekben is támogatott konvergencia-program pontos végrehajtásának fontosságát emeli ki várhatóan csütörtöki budapesti látogatásán Joaquín Almunia, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi felelőse, értesült az MTI a brüsszeli testületnél.