Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1641-től 1660-ig 1750 találatból.

Változtak az egyedi kormánydöntésen alapuló beruházási támogatás feltételei

Jogtudor - 2007-05-19

Jelentős késedelem esetén az állam elállhat a támogatástól, a lízingelt eszköznek pedig a monitoring időszak végéig át kell mennie a támogatott cég tulajdonába - egyebek mellett ezt tartalmazza a gazdasági és közlekedési miniszter rendelete.

A rendészeti miniszter kezdeményezi a Btk. módosítását

Jogtudor - 2007-05-18

Az igazságügyi és rendészeti miniszter jövő héten olyan javaslatot terjeszt a kormány elé, hogy módosítsák a büntető törvénykönyvet (Btk.), és ha az erőszakos közösülést hivatalos eljárásban követték el, azt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is lehessen büntetni.

Nagytakarítás: a kormány több ezer elavult törvény kiiktatását kezdeményezi

Jogtudor - 2007-05-17

A kormány több ezer olyan törvény és törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a parlamentben, amelyeket 1989. október 23-a, a harmadik Magyar Köztársaság Alkotmányának hatályba lépése előtt alkottak, de mára elavulttá váltak. A szerdai döntést újabbak fogják követni: a kormány az év végéig az összes többi jogszabályt is áttekinti.

AB: alkotmányellenes mulasztás a népszavazási törvényben

Jogtudor - 2007-05-15

Alkotmányellenes a népszavazásról szóló törvény, ugyanis mulasztásos alkotmánysértés áll fent azért, mert az Országgyűlés nem szabályozta, hogy az eredményes ügydöntő népszavazás meddig kötelező a törvényhozásra, illetve amennyiben sikertelen, abban az esetben mikor lehet újabbat kiírni ugyanabban a kérdésben - mondta ki az Alkotmánybíróság kedden.

A magánszemély levelezési címének bejelentéséről

Jogtudor - 2007-05-15

Az állami adóhatóság az adózás rendjéről szóló törvény (továbbiakban Art.) alapján magánszemély részére levelezési cím bejelentésére a 07T342. számú bejelentőlapot rendszeresítette. A bejelentőlap kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) tölthető le.

„Színesfémvadászat”

Jogtudor - 2007-05-11

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya , több más szervezettel együttműködve  közös akciót szervezett  május 08-án, a színesfémlopásokkal kapcsolatos bűncselekmények felderítése, az elkövetők eljárás alá vonása, illetve a további bűncselekmények megelőzése érdekében.

Kevesebb panasszal éltek az emberek az ombusmannál 2006-ban

Jogtudor - 2007-05-09

A korábbi éveknél kevesebb panasszal éltek az emberek az ombudsmani hivatalnál - közölte Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese, a tavalyi évre vonatkozó beszámolójában, szerdán a parlamentben.

Mihály-napi ellenőrzés

Jogtudor - 2007-05-08

Az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatósága a Debrecenben megrendezett Mihály-napi vásár területén nyugtaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot bonyolított le a hétvégén. Az ellenőrzések célja annak vizsgálata volt, hogy a vásári forgalom bevételének regisztrációja megfelel-e a jogszabályoknak. Az ellenőrzésekben 12 fő adóellenőr vett részt.

Az oktatási intézményekből kikerülők járulékfizetési kötelezettségéről

Jogtudor - 2007-05-07

A tanév végével az oktatási intézményekből kikerülőket is érintheti a 2007. április 01-jétől bekövetkezett jogszabályi változás, mely szerint az eltartott közeli hozzátartozók is kötelesek egészségügy szolgáltatási járulékot fizetni.

NHH: újabb lépések a hátrányos hűségszerződések ellen

Jogtudor - 2007-05-06

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) újabb lépéseket tett az ügyfeleknek hátrányos távközlési hűségszerződések módosítása érdekében: több mint 800 szolgáltató figyelmét hívta fel levelében arra, hogy vessék össze saját szabályozásukat a leírtakkal, s ha szükséges változtassák meg az esetleges jogszerűtlen kikötéseket, és tegyék lehetővé az előfizetők tényleges választási szabadságát.

AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBŐL KIKERÜLŐK JÁRULÉKFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGÉRŐL

Jogtudor - 2007-05-04

A tanév végével az oktatási intézményekből kikerülőket is érintheti a 2007. április 01-jétől bekövetkezett jogszabályi változás, mely szerint az eltartott közeli hozzátartozók is kötelesek egészségügy szolgáltatási járulékot fizetni.

A 2007. május 1-je és május 31-e között alkalmazható üzemanyagárakról

Jogtudor - 2007-04-26

A személyi jövedelemadóról szóló - többször módosított - 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Pótmagánvádat nyújt be a megvert fotóriporter ügyvédje a Fővárosi Bírósághoz

Jogtudor - 2007-04-25

Pótmagánvádat nyújt be a Fővárosi Bírósághoz a Magyar Nemzet megvert fotóriporterének ügyvédje - ezt Futó Barnabás ügyvéd közölte az MTI-vel. A Magyar Nemzet fotóriporterét tavaly június elején egy futballmeccset követően bántalmazták a rendőrök, a fotóriporter ezt követően tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

Nem fizet a magyar állam a világháború előtti kötvények magyar tulajdonosainak

Jogtudor - 2007-04-24

Az Alkotmánybíróság (Ab) végleg lezárta a világháború előtti kötvények magyar tulajdonosai előtt a jogérvényesítés útját, miközben a magyar állam külföldi magánszemélyeknek összesen több tízmilliárd forintot fizetett ki, illetve fog kifizetni a következő tíz évben az értékpapírok után - nyilatkozta a magyar kötvénytulajdonosokat képviselő egyik ügyvéd az MTI-nek

Gyermekpornó-botrány tárgyalása kezdődik Debrecenben

Jogtudor - 2007-04-23

Volt önkormányzati képviselő és üzletember is megtalálható a debreceni gyermekpornó-botrány vádlottjai között; az ügyet várhatóan még a nyári ítélkezési szünet előtt elkezdi tárgyalni a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság.- értesült a Hajdú-bihari Napló.

Börtönbüntetésre ítélték az E.ON egykori pénzügyi szakértőjét

Jogtudor - 2007-04-20

A Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában helybenhagyta az E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. egykori pénzügyi szakértőjének büntetését, akit korábban öt és fél év börtönre ítéltek, mert mintegy 128,4 millió forintot csalt el cégétől.

Határidők az adózásban

Jogtudor - 2007-04-18

Április 20.:

Fékezhetetlen volt a magyarcsanádi ügy vádlottja

Jogtudor - 2007-04-17

Egy pedagógiai szakvélemény szerint a magyarcsanádi ügy fiatalkorú vádlottja fékezhetetlen és ingerlékeny volt; a vélemény akkor készült, amikor a vádlott a kertvárosi általános iskolát elhagyva magántanuló lett egy speciális tantervű intézményben - hangzott el az ügy tárgyalásán Szegeden.

A weben is elérhetővé tenné az ítéleteket a Legfelsőbb Bíróság

Jogtudor - 2007-04-16

Interneten is elérhetővé tenne mintegy 200 ezer ítéletet a Legfelsőbb Bíróság - jelentette be hétfőn Egerben Lomnici Zoltán.

Változik a biztosítási törvény

Jogtudor - 2007-04-15

A pénzügyminiszter pénteken benyújtotta a parlamentnek a biztosítási törvény módosítását kezdeményező javaslatát, amely - egyebek mellett - a biztosításközvetítők tevékenységét, valamint a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás bónusz-málusz igazolását is szabályozza. A módosítás szövege az Országgyűlés honlapján olvasható.