Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1661-től 1680-ig 1750 találatból.

Marad az iparűzési adó

Jogtudor - 2007-04-14
Nem ellentétes a magyar iparűzési adó az európai uniós jogrenddel az Európai Bizottság álláspontja szerint - Kovács László adó- és vámügyi felelős pénteki bejelentése szerint a brüsszeli testület ezt a véleményt juttatta el az Európai Bírósághoz.

Vesztegetés miatt nyomoz az ügyészség két rendőr ellen

Jogtudor - 2007-04-13

Hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsított meg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség két rendőrt, akik egy közúti ellenőrzésen elvették egy teherautó sofőrjétől a jármű forgalmi engedélyét az M0-áson, és pénzt kértek annak visszaadásáért.

LB: Kulcsár nem tagadhatja meg a tanúvallomást Bácskai büntetőperében

Jogtudor - 2007-04-11

Kulcsár Attila általánosságban nem tagadhatja meg a tanúvallomást Bácskai János büntetőperében - a Legfelsőbb Bíróság (LB) ez irányú döntéséről tájékoztatta az MTI-t a volt bróker ügyvédje. Zámbó Gyula hozzátette: bár a tanúvallomást egészében nem tagadhatja meg ügyfele, egyes kérdésekre nem köteles válaszolni.

Tájékoztató az építtető által teljesítendő bejelentés szabályainak a változásáról

Jogtudor - 2007-04-10

2007. január 19-ei hatállyal – az ezt követően indult eljárásokra vonatkozóan – jelentősen módosult az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásról szóló Korm. rendelet. Az építtető által az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal felé teljesítendő bejelentés szabályai az alábbiak szerint változtak:

Megtalálták és Magyarországra hozzák Mehmet Karcsikát

Jogtudor - 2007-04-08

Megtalálták és vasárnap délután hozzák Budapestre Mehmet Karcsikát, akit török édesapja három éve vitt el Magyarországról - tájékoztatta az MTI-t az Egymásért Egy-Másért Alapítvány, amely segítséget nyújtott az édesanyának fia felkutatásában.

Szankcióval sújtják a bevallást elmulasztókat

Jogtudor - 2007-04-06

Az adózás rendjéről szóló törvény alapján az éves adóbevallás benyújtására kötelezett adózónak (ideértve az egyéni vállalkozókat, családi gazdálkodókat és azokat a magánszemélyeket is, akiknek az államháztartás felé adókötelezettsége van, de a tevékenységét nem egyéni vállalkozóként és/vagy őstermelőként folytatja) általános esetben 2007. február 15-ig kellett volna az államháztartással szemben 2006. évben fennálló és az állami adóhatóság körébe tartozó kötelezettségeit 0603. számú nyomtatványon teljesíteni.

Ítélet született a nagy visszhangot kiváltó nyírkátai ügyben

Jogtudor - 2007-04-04

Folytatólagosan elkövetett rágalmazásért öt nyírkátai lakost ítélt el első fokon a Mátészalkai Városi Bíróság kedden, akik a település általános iskolájának igazgatóját gyanúsították meg azzal, hogy egy pornográf fényképfelvételen látható, s leváltását szorgalmazták a minisztériumnál és a község önkormányzatánál - közölte az országos visszhangot kiváltott ügyről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese.

APEH: 14.700 járulékellenőrzés, 2,8 milliárd járulékkülönbözet

Jogtudor - 2007-04-03

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a járulékfizetési és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség ellenőrzésére 2007-re előirányzott 60 ezer vizsgálatból 14.700-at fejezett be az első negyedév végéig, amelyek során mintegy 2,8 milliárd forint, a tavalyi első negyedévinél 46 százalékkal több nettó járulékkülönbözetet állapítottak meg a revizorok - jelentette be Hajdú Miklósné, az APEH főosztályvezetője.

BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONNYAL NEM RENDELKEZŐ BELFÖLDI SZEMÉLYEK JÁRULÉKFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE

Jogtudor - 2007-03-30

Törvény rendelkezése szerint meghatározott személyek járulékfizetés nélkül is jogosultak (természetbeni) egészségügyi szolgáltatásra. A teljesség igénye nélkül néhány személyi kör, akik ide tartoznak:

A vendéglátóipari, kereskedelmi egységekben, illetve nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülékek utáni üzemben tartási díj fizetéséről

Jogtudor - 2007-03-28

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló törvény rendelkezései értelmében a média törvényben meghatározott vendéglátóipari (szállodaipari) egység és más kereskedelmi egység – kivéve, aki televíziókészülék forgalomba hozatalával, bemutatásával foglalkozik – köteles az egységében, vagy nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülék után 2007. április 1-jétől üzemben tartási díjat fizetni. A fizetési kötelezettséget az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz kell teljesíteni.

Módosította a szabadság kiadásának rendjét a Ház

Jogtudor - 2007-03-27

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely értelmében a rendes szabadság egynegyede vihető át a következő évre. Az egyes munkaügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatot 192 igen, 143 nem és 1 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

ŐSTERMELŐK - Közeledik április12-e!

Jogtudor - 2007-03-26

A 2007-es esztendő az őstermelők életében jelentős változást hozott, hiszen azoknak, akik 2007. január 01-jén biztosítottnak minősültek, be kellett jelentkezniük az APEH-hoz.

Az adóbevallással kapcsolatos nyilatkozatokról

Jogtudor - 2007-03-22

Az idei évben is május 20-a az az időpont, ameddig a magánszemélyeknek adóbevallásukban számot kell adniuk a 2006. évben szerzett jövedelmükről. Az adózók már február, március hónapban elkészítik és be is adják bevallásukat számítva arra, hogy az esetlegesen visszaigényelhető adót minél hamarabb visszakapják.

Az SZJA bevallásokkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről

Jogtudor - 2007-03-20

Kérdés: Családomban két kiskorú gyermek van. Harmadik gyermekem 2006. augusztusában született. Hány forint családi kedvezményt tudok érvényesíteni?

70 euró felett itthon is behajthatóvá válhat a külföldön elkövetett szabálysértés

Jogtudor - 2007-03-19

A jövőben behajtható lenne Magyarországon az Európai Unió más tagállamaiban magyar állampolgár által elkövetett szabálysértés miatt kiszabott, 70 eurót meghaladó pénzbüntetés; részben ezt tartalmazza a kormány által a héten elfogadott szabálysértési jogsegélyről szóló törvénytervezet - tájékoztatta az MTI-t az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) főosztályvezetője.

 Értékesítésre is lehet majd alapítani gazdasági társaságot

Jogtudor - 2007-03-18

Az új cégtörvény ügyvédek és ügyvédi irodák számára lehetővé teszi az értékesítési célú cégalapítást. Az új címszó alá került vadonatúj szabályok az igazságügyi és rendészeti miniszter által a parlamenthez benyújtott törvénymódosításban olvashatók.

Közlemény Budaházy György büntető védelméről  

Jogtudor - 2007-03-17

Budaházy Györgyöt 2007. március 15-én délután fél három körül között fogták el Budapesten a Deák téren civil ruhás rendőrök, miután részt vett az ünnepi megemlékezéseken.

Veres: a kormány alkotmányossá kívánja tenni az elvárt adót

Jogtudor - 2007-03-15
A kormány  alkotmányossá kívánja tenni az elvárt adót, így az elképzelések  szerint azok a vállalkozások, amelyek adóalapja nem éri el a  korrigált bevétel két százalékát, azok elvárt adó fizetésére lesznek  kötelezettek július 1-től - jelentette be a  pénzügyminiszter.   

 Az Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvény módosítását

Jogtudor - 2007-03-13

Az Országgyűlés hétfőn nagy többséggel fogadta el a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását.

 Igent mondott a társasági adóra a Költségvetési bizottság

Jogtudor - 2007-03-12

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfőn 2 tartózkodás mellett általános vitára bocsátotta az elvárt adóra vonatkozó szabályok megszüntetésére irányuló törvényjavaslatot.