...kontra

Eredmények megjelenítése 1541-től 1560-ig 1666 találatból.

Az MSZP egyelőre nem foglal állást a Zuschlag-ügyben

...kontra - 2007-09-19

Az MSZP nem akarja állásfoglalásával vagy véleményével befolyásolni az igazságszolgáltatást a Zuschlag-ügy kapcsán. Erről Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Fontos, hogy kiderüljön az igazság, ami az igazságszolgáltatás szervezeteinek, a rendőrségnek, az ügyészségnek a feladata - közölte a kormánypárti politikus kérdésre válaszolva, Zuschlag János szocialista politikus őrizetbe vétele kapcsán.

Megdobálták, leköpdösték Gusztos Péter autóját a Parlamentnél

...kontra - 2007-09-18

Megdobálták, megrugdosták, leköpdösték az Országházból távozó Gusztos Péter autóját a tüntetők hétfő este. Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese ezt maga közölte a távirati irodával. Gusztos Péter elmondta: este kilenc körül hajtott ki a Parlament északi szárnyánál lévő kapun, ahol az egyik "őrjöngő" az autója elé térdelt, míg többen körbevették, autóját megdobálták, megrugdosták, leköpdösték.

Szili: bízom abban, hogy békés tüntetés lesz

...kontra - 2007-09-17

Szili Katalin bízik abban, hogy békés tüntetés lesz az Országház előtt, ami nem veszélyezteti a Parlament működését és a képviselők biztonságát. A házelnök erről a rendkívüli házbizottsági ülés után nyilatkozott az MTI-nek.

Összefogást sürgetett Wittner Mária a Hősök terén

...kontra - 2007-09-15

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője is beszédet mondott szombaton a Hősök terén tartott kormányellenes demonstráción. Az időközben mintegy hatszáz főnyire növekedett hallgatóság előtt a rombolás és a hazugság elleni összefogást sürgetette a Fidesz képviselője.

Orbán Viktor vidéki körúton kampányol ősszel

...kontra - 2007-09-14

Minden fideszes vezetésű megyeszékhelyre ellátogat az ősszel Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - írta a pénteki Magyar Hírlap. A politikus a városok és a megyei közgyűlések vezetőivel tárgyal, s körútjára a tervek szerint Kövér László választmányi elnök és Kubatov Gábor pártigazgató is elkíséri.

Arra kérik a MÁV-ot, hogy a Magyar Gárdának ne adjon bérbe épületet

...kontra - 2007-09-13

Levélben kérte Kákosy Csaba, a MÁV Igazgatóságának alelnöke, a GKM kabinetfőnöke a MÁV vezérigazgatójától, hogy a vasúti társaság ne adjon bérbe épületet a Magyar Gárdának. Kákosy azzal indokolta kérését, hogy a sajtóban megjelent: a MÁV tulajdonában lévő szolnoki Vasutas Csomóponti Művelődési Központ épületét a Magyar Gárda bérbe kívánja venni.

Az MSZP szerint egyetlen képviselőt sem érhet atrocitás

...kontra - 2007-09-12
Az MSZP szerint egyetlen országgyűlési képviselőt sem érhet atrocitás, ha véleményének a parlamenti szavazáson ad hangot - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten.

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téri rendbontókat

...kontra - 2007-09-11

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téren megjelent "szélsőséges és garázda elemeket", akik rátámadtak a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőkre az Élőlánc gyűlése után - tudatta közleményében a szervezet kedden az MTI-vel. Mint az Élőlánc Magyarországért elnöksége közleményében írja, rendezvényük befejezése után hétfőn este garázda elemek támadtak az ország házából távozó képviselőkre.

Hárommilliárd a kórházi étkeztetés és a higiénia javítására

...kontra - 2007-09-10

Az egészségügyi alap 25 milliárd forintos többletbevételéből három milliárd forintot címzetten, a kórházi ellátás színvonalának, ezen belül például az étkeztetés és a higiénia javítására kapnak a kórházak - jelentette be az egészségügyi miniszter. Az MTI kérdésére elmondta: az intézmények a kórházi napidíj kiegészítéseként kapják meg a pénzt, hogy ez pontosan mennyi lesz, még nem tudni.

Mikola: az MSZP átvette az egészségügy irányítását

...kontra - 2007-09-06

Mikola István (Fidesz) szerint úgy tűnik, az MSZP átvette az SZDSZ-től az egészségügy irányítását; erről a politikus csütörtökön beszélt Budapesten, sajtótájékoztatón. Indoklásként Mikola István azt mondta, a nagyobbik kormányzó párt belátta, hogy a liberális egészségügyi program nem vezet sehová, csak az emberek gyógyulási esélyeit rontja.

A város vezetői egyeztetni fognak

...kontra - 2007-09-05

A város vezetése az elmúlt napokban többször is egyértelművé tette, hogy a debreceni repülőtér értékesítése kapcsán minden, a közgyűlésben jelen lévő politikai párttal egyeztetni kíván, és fontosnak tartja a közvélemény tájékoztatását is – reagált Gadus István szavaira Papp László a Fidesz frakció vezetője.

Nyári Ifjúsági Olimpia: 11 város jelentkezett

...kontra - 2007-09-04

Debrecen mellett tíz város jelentkezett a 2010-ben esedékes I. Nyári Ifjúsági Olimpiára. Így Algír, Athén, Bangkok, Belgrád, Guatemalaváros, Kuala Lumpur, Moszkva, Poznan, Szingapúr és Torino adta még be augusztus 31-i határidővel kandidálását a 14 és 18 év közötti sportolók seregszemléjére.

Lezárult az idei bértárgyalás a BKV és a szakszervezetek között

...kontra - 2007-09-03

Lezárt az idei bértárgyalás, miután a szakszervezetek és a BKV Zrt. vezetősége egyezségre jutott - jelentette be Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta, hogy a bérfejlesztés az üzleti terv keretein belül valósul meg, szeptember 1-jétől havonta és dolgozónként bruttó hatezer forint béremelést fogadtak el a felek, amelyet 2008 január 1-jétől december 31-ig további 7.100 forinttal egészítenek ki.

Leányfalu önkormányzata nem foglalkozik antiszemita gyanúba keveredett képviselőjük ügyével

...kontra - 2007-08-31

Az önkormányzati testület nem kíván foglalkozni az egyik fideszes képviselőjük állítólagos rasszista, antiszemita megnyilvánulásaival - közölte Leányfalu független polgármestere. Nyíri Csaba elmondta: néhány hónapja a sajtóból szerzett tudomást arról, hogy a fideszes Cs. Kovács Gabriella internetes honlapokon antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg.

Az MSZP elhatárolódást vár az államfőtől és a Fidesz elnökétől

...kontra - 2007-08-30

Az MSZP továbbra is azt kéri, hogy Sólyom László köztársasági elnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke személyesen határolódjon el a szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól, így a Magyar Gárdától - közölte Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön Budapesten.

A Fidesz ismét a nyugdíjasokat riogatja

...kontra - 2007-08-29

A Fidesz ismét a nyugdíjasokat riogatja, szándékosan elferdítve a tényeket. A nyugdíj-megállapítás szabályainak változása ugyanis nem érinti azokat, akik korábban vonultak nyugdíjba. Az ő nyugdíjuk emelkedni fog: a kormány idén novemberben is végrehajtja a kiegészítő nyugdíjemelést, 2008. januárjában pedig a törvényi előírásoknak megfelelően sor kerül a nyugdíjak összegének további emelésére.

Gyurcsány: árgus szemekkel követem a Magyar Gárda működését

...kontra - 2007-08-28

A magam részéről árgus szemekkel fogom követni nemcsak a Magyar Gárda, hanem minden, hasonlóan rossz képzettársításokat előhívó szervezet ténykedését Magyarországon - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Zsidó Világkongresszusnak küldött válaszlevelében, melyet a kormányszóvivői iroda az MTI-hez is eljuttatott

Elhatárolódnak az egyházak

...kontra - 2007-08-27

Az egyházak tudta nélkül szentelte fel a Magyar Gárda zászlaját az avatón megjelent katolikus pap, valamint az evangélikus és református lelkész – közölték az érintett egyházak képviselői. A katolikus püspöki kar titkára közölte: Dévényi Ferenc nem kért engedélyt az egyháztól és nem is lett delegálva az eseményre.

KDNP:Rácsok közé rekesztik a nemzet lobogóját a Kossuth téren

...kontra - 2007-08-23
A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint a Kossuth tér rendezésére kiírt tervpályázat méltatlan helyzetet teremt, amikor a Parlament épületét, illetve a teret kerítéssel akarja elzárnia az emberek elől.