...kontra

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1558 találatból.

Egy kétharmados törvényhez több kell, mint az ellenzék frakciója

...kontra - 2007-04-16

Az mindenféleképpen jó és üdvözlendő, hogy oly hosszú idő után a radikális ellenzék vezére most egy törvénymódosító javaslattal rukkol elő, régen nem volt már erre példa – fogalmazott Nyakó István. Az MSZP szóvivője azt is helyesnek nevezte, hogy a radikális ellenzék vezére úgy gondolja, hogy egy kétharmados törvényhez több kell, mint a saját frakciója.

Feljelentették Lázár Jánost a mindszenti betegügy kapcsán

...kontra - 2007-04-13

Egy vásárhelyi lakos feljelentést tett Lázár János polgármester ellen a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészségen - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A lakos mint felbujtó ellen tett feljelentést gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt a mindszenti betegtragédia kapcsán.

  Herényi: ne képzelje magát egyetlen politikus se polihisztornak

...kontra - 2007-04-12

Az MDF szerint nem szabad a politikusoknak szakmai kérdésekbe beleszólniuk, hanem meg kell hagyniuk az orvosok, mentők és kórházak szakmai függetlenségét - mondta csütörtökön Herényi Károly frakcióvezető-helyettes a múlt pénteken a mentőben meghalt férfi ügyére reagálva.

Fidesz: nem volt utasítás az egészségügyi átalakítás megtámadására

...kontra - 2007-04-11

Fideszes politikusok az MTI-nek szerdán cáfolták, hogy a párt központi utasítás alapján szervezte volna az egészségügyi átalakításokról szóló határozatok bírósági megtámadását, de azt elismerték, hogy adtak jogi segítséget a fideszes önkormányzatoknak a keresetlevél elkészítéséhez.

Moszkvának nincs bizonyítéka arra, hogy Irán áttörést ért el az urándúsításban

...kontra - 2007-04-10

Oroszországnak nincs bizonyítéka arra, hogy Iránnak műszaki áttöréssel sikerült megkezdenie az ipari méretű urándúsítást - közölte kedden a moszkvai külügyminiszter. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: "hallottunk az iráni elnök bejelentéséről, és mindenhez, ami az iráni atomprogramról szól, komolyan viszonyulunk.

Az önkormányzati igazgatást érintő, kétharmados törvénybe foglalt reformintézkedéseket az ellenzék nem szavazta meg.

...kontra - 2007-04-06

Sem a közigazgatás középszintjének megszervezése, sem pedig az Európai Uniós források felhasználása szempontjából nem releváns tényező, hogy az Európai Régiók Gyűlése mit tekint régiónak. Az Európai Régiók Gyűlése elnevezésű szervezet nem az EU szerve, tagja Bosznia-Hercegovina és Ukrajna is. Az Európai Unió tagországai a közigazgatási rendszerüket saját maguk alakítják, arra nincs semmilyen EU-s szabályozás, vagy elvárás.

MSZP: a koalíciónak folytatnia kell a változtatásokat az egészségügyben

...kontra - 2007-04-05

A szocialisták meggyőződése, hogy az egészségügyi reformok akkor nyerik el értelmüket és vezetnek a jobb és igazságosabb egészségügyi ellátáshoz, ha a koalíció folytatja a szükséges változtatásokat - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MTI-vel

Az egészségügy reformja az egyik legfontosabb közügy, ami valamennyi parlamenti párttól felelős politizálást követel.

...kontra - 2007-04-03

A Fiatal Baloldal álláspontja szerint a járulékfizetési rendszer megújítására szükség van, de az átalakítás során felmerülő esetleges problémákat nem felnagyítani kell, hanem megoldani. A járulékfizetési rendszer átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele ugyanis nem politikai, hanem szakmai kérdés.

MSZP: Orbán csak ne beszéljen

...kontra - 2007-04-01

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy reagált Orbán Viktor szavaira: "Furcsa hallani a plebejus szót Orbán Viktor szájából, hiszen országlása alatt a vidéknek és a vidék falvainak az országzászlón túl nagyobb beruházás nem jutott, a lakótelepek népét pedig egyszerűen panelprolinak nevezték. Furcsa most azt hallani, hogy Fidesz tiszteli és várja a másként gondolkodókat, Kövér László velük kapcsolatban még kötelet emlegetett".

Több kórház már aláírta az OEP-pel az új finanszírozási szerződést

...kontra - 2007-03-31
Több kórház már pénteken aláírta a szerződéstervezetet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) - jelentette be Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. Több intézmény működtetője és fenntartója azt nyilatkozta, noha aláírják a szerződéstervezetet, ahhoz záradékot is mellékelnek.

Fidesz: nincs támogatás

...kontra - 2007-03-29
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség továbbra sem támogat semmilyen adóemelést. A szocialista-szabaddemokrata kormány a választási kampányban a közterhek mérséklését, sőt nem egy esetben „radikális adócsökkentést” ígért.

Az MSZP reméli, hogy a Fidesznek lesz saját programja

...kontra - 2007-03-29
Az MSZP reméli, hogy a Fidesz visszatér a parlamentbe, és saját programmal áll elő. Mindezt Podolák György szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP-frakció gazdasági és informatikai munkacsoportjának vezetője közölte.

Elvárt adó helyett szigorúbb adóellenőrzés

...kontra - 2007-03-28
Az elvárt adó helyett az Apeh szigorúbb ellenőrzéssel kívánja elérni, hogy az adót jelenleg nem fizető vállalkozások megfizessenek egy minimális társasági adót, illetve személyi jövedelemadót, amelynek mértéke a korrigált bevétel két százaléka - jelentette be Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormány szóvivői tájékoztatón.

Álságosak a Fidesz vádjai az új kommunikációs vezetőkkel kapcsolatban

...kontra - 2007-03-27
Álságos a radikális ellenzék újabb vádaskodása. Most ugyanis az kiabál hangosan, akinek takargatnivalója van: a Fidesz-kancellária egyetlen évben költött annyit kommunikációra, mint a mostani koalíció 4 év alatt összesen.

A Nemzetbiztonsági Iroda közleménye

...kontra - 2007-03-27

Demeter Ervin képviselő kétségbe vonta, hogy Szilvásy György miniszter nemzetbiztonsági védelem alatt áll és azt sugallta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal adatgyűjtő eljárása az adott ügyben nem volt törvényes.

Fidesz:elveszített szavahihetőség

...kontra - 2007-03-25
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője úgy reagált, hogy Kóka János a gazdasági miniszteri poszton már többször ígért radikális adócsökkentést, aminek a vége adóemelés lesz.

A FIDESZ A RADIKÁLISOKAT VÁLASZTOTTA

...kontra - 2007-03-24

Magyarország energiapolitikája nem változott; a legfontosabb, hogy a magyar gázfogyasztók ellátása biztonságban legyen. Éppen ezért két vasat tart a tűzben: egyaránt érdekelt a Nabucco és a Kék Áramlat vezeték megépítésében. Ráadásul a kettő közül még választani sem kell. Így a Fidesznek inkább dicsérnie kellene a kormányt, ha önös pártpolitikai érdekei helyett a magyar gázfogyasztókét tartaná szem előtt.

Fideszes "nem" a gyülekezési törvény szigorítására

...kontra - 2007-03-22

A Fidesz továbbra is úgy véli, hogy nincs szükség a gyülekezési jog szigorítására, valamint idő és térbeli korlátozására - jelentette ki Balsai István fideszes képviselő szerdán azzal kapcsolatban, hogy a kormány ötpárti egyeztetést kezdeményezett a gyülekezési törvény módosítására.

Kínos önleleplezés

...kontra - 2007-03-20

Kínos önleleplezés - ez a legjobb kifejezés Szijjártó Péter mai produkciójára. Szerinte ugyanis a Fidesz ellenzi, hogy kisebb, olcsóbb és hatékonyabb legyen az állam; ráadásul tiltakozik az ellen, hogy szakmai alapon szülessen döntés minderről. Ezen kívül annyi derült még ki, hogy Szijjártó Péter nem olvas újságokat, és ártani akar Orbán Viktornak.

MSZP: a Fidesz elnöke "fejezze be a lázítást"

...kontra - 2007-03-19

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese arra kéri Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét, bírja rá főnökét arra, hogy "fejezze be a lázítást". Erről Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn Budapesten, újságíróknak.