...kontra

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1586 találatból.

Bokros: átfogó reformok nélkül nincs gyorsabb növekedés

...kontra - 2007-05-30
Átfogó, kiadáscsökkentésre alapozó államháztartási reformok nélkül nincs gyors gazdasági növekedés - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója. Bokros Lajos szerint növekedésellenes a magyar gazdaságpolitika, amely ikerdeficitet, azaz GDP-arányosan 9 százaléknál nagyobb államháztartási hiányt és folyó fizetési mérleg hiányt eredményezett 2006-ban, miközben a gazdaság 4 százaléknál lassabban nőtt, az idén pedig optimális esetben 3 százalékkal bővül.

Intézkedési terv az utasjogok javításáért

...kontra - 2007-05-24

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter az új vasúti vállalat (MÁV Start) indításával egyidőben intézkedési tervet kért a vasúton utazók jogainak erősítése érdekében a MÁV zRt. elnökétől és a Magyar Vasúti Hivatal elnökétől.

     A miniszter munkamegbeszélésen tekintette át a vasúton utazók jogainak kérdését. A gazdasági tárca a közösségi közlekedés reformjának részeként dolgozik azon, hogy az utasok komfortérzete jelentősen javuljon

A Fidesz szerint politikai tisztogatás történik a rendőrségnél

...kontra - 2007-05-23

A gyanú szerint a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén politikai tisztogatás történik. Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a most leváltott rendőri vezetők is lojálisak a jelenlegi kormányhoz, az utóbbi időszakban kiderült botrányok lehetőséget adnak arra, hogy a Gyurcsány Ferenchez kötődő, lojális és meghízható emberekkel váltják az eddigi vezetőket.

SZDSZ: Kádár János valóban itt jár közöttünk

...kontra - 2007-05-21

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - reagált a legnagyobb ellenzéki párt kongresszusán elhangzottakra Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek.

Ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének

...kontra - 2007-05-20

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbán Viktorra 1608 támogató szavazat érkezett. A 2022 szavazásra jogosult küldöttből 1714-en vették fel a szavazólapot, az urnában 1656 szavazólap volt, ebből érvénytelen 9, ellenszavazat 39 volt - jelentette be Kontrát Károly a szavazatszámláló bizottság képviseletében.

Gyurcsány határozott intézkedésekre utasította a rendészeti minisztert

...kontra - 2007-05-18

A kormányfő pénteken utasította a rendészeti minisztert, hogy rendelje magához a rendőrség vezetőit és tegyen határozott intézkedéseket a rendőrök által elkövetett bűncselekmények ügyében.

Nem mumus a privatizáció!

...kontra - 2007-05-17

A vudu-gazdaságpolitikának mindig ellenségre, mumusokra van szüksége: hol a külföldi tőke, hol pedig a privatizáció a mumus, amivel riogatnak.

A privatizációtól, mint mumustól azonban el kellene búcsúzniuk. Egyrészt, mert 17 éve szociális piacgazdaságban élünk, másrészt a rendszerváltó privatizáció mára lezárult Magyarországon. Ha a Fidesz továbbra is a vudu-gazdaságpolitikához ragaszkodik, keressen másik mumust.

Jogszabálysértőnek tartja a felügyelet döntését a hódmezővásárhelyi kórház

...kontra - 2007-05-15

Jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet a hódmezővásárhelyi kórházat elmarasztaló döntését Kallai Árpád főigazgató. A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház az április 6-án elhunyt 67 esztendős mindszenti beteg ellátásával kapcsolatos, az Egészségbiztosítási Felügyelet által végzett vizsgálatot lezáró határozatot jogszabálysértőnek, a bírságot igazságtalannak és méltánytalannak tartja - írta a főigazgató az MTI-hez eljutatott közleményében.

Navracsics: a kormány folytat "vudu" politikát

...kontra - 2007-05-14

A kormány folytatott "vudu" politikát az elmúlt egy évben - mondta Navracsics Tibor, Fidesz frakcióvezetője arra reagálva, hogy a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában "vudu gazdaságpolitikának" nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját hétfőn a parlamentben.

„Legalizációs népgyűlés” és kormánypárti támogatás a kábítószerezésnek

...kontra - 2007-05-13
A kábítószer kérdésével az egész civilizált világ küszködik, sajnos Magyarországon is egyre súlyosabb a probléma.

Gyurcsány: szélesíteni és mélyíteni kell a reformpolitikát

...kontra - 2007-05-12

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.

Szijjártó Péter mellébeszél, a tények cáfolják őt

...kontra - 2007-05-10

Ma újra kiderült, hogy a Fidesz nemcsak írja, de olvassa is a Magyar Nemzetet. Sajnos azonban azt is megtudhattuk, hogy nem elég figyelmesen. Valójában ugyanis a Gyurcsány-kormány kevesebbet és átláthatóbban költ tájékoztatásra, mint annak idején az Orbán-kormány propagandára.

Göncz Kinga: korai lenne a Nabucco gázvezeték mellett dönteni

...kontra - 2007-05-08

Magyarországnak korai lenne elköteleznie magát a Nabucco gázvezeték mellett - mondta Göncz Kinga külügyminiszter kedden az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának ülésén.

Az MDF szerint figyelemelterelés, a KDNP üdvözli a közpénzügyi törvényt

...kontra - 2007-05-07

Figyelemelterelésnek nevezte Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt, hogy a koalíciós pártok a közpénzügyi törvény megalkotásáról kötöttek megállapodást azon az egyeztetésen, amelyen az egészségügyi modellváltásról tárgyaltak.

A FIDESZ véleménye

...kontra - 2007-05-05
A fiatalok nagyrészt éppen Kóka János és társai miatt ábrándultak ki a politikából. A választási kampányban többek között ingyenes utazást, tandíjmentességet, lakáshoz jutást ígértek nekik, ehhez képest többszörösére emelték a közlekedési tarifákat, hazug módon tandíjat vezettek be, és az otthonteremtési ígéretekből sem lett semmi.

Pokorni Zoltán (Fidesz) közleménye

...kontra - 2007-05-04

A János Kórház ledózerolásával kapcsolatban Horváth Csaba szocialista politikus, a jelenlegi kormánykoalíció politikusaitól eltérő módon, meglepő és dicséretes őszinteséggel beszélt világossá téve, hogy az ingatlanbefektetők érdeke fontosabb, mint a betegeké.

A kormányszóvivő szerint a legolcsóbb megoldásban épül majd a kormányzati negyed

...kontra - 2007-05-03

A magyar  adófizetőknek 140 milliárd forintos megtakarítást jelent 25 év alatt  a kormányzati negyed kialakításának az a konstrukciója, amelyről a  kabinet döntött - közölte Gál J. Zoltán, Miniszterelnöki Hivatal  államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. 

A Jobbik szerint nincs mit ünnepelni május 1-jén

...kontra - 2007-05-02

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint a munkásosztálynak nincs mit ünnepelnie, és a három évvel ezelőtti európai uniós csatlakozás kapcsán sincs mit ünnepelni május 1-jén; a parlamenten kívüli párt politikusa erről kedden, a budapesti Hajógyári-szigeten, pártja majálisán tartott sajtótájékoztatón beszélt.

A Fidesz reagálása

...kontra - 2007-04-29
Az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Brüsszel nem Moszkva.

Martonyi János közleménye

...kontra - 2007-04-27

Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere az alábbi közlemény nyilvánosságra hozatalában kérte a Fidesz Sajtóosztályának segítségét: