...kontra

Eredmények megjelenítése 1481-től 1500-ig 1636 találatból.

Mol: mesterséges és hamis az OMV párhuzama a VW és az Mol között

...kontra - 2007-10-24

Mesterséges és hamis az OMV által vont párhuzam a VW és a Mol között a részvényesek szavazati erejének korlátozása ügyében - mondta Somlyai Dóra, a Mol Magyar Gáz- és Olajipari Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója.

A Fidesz közleménye az esti események kapcsán

...kontra - 2007-10-23

A Fidesz nemet mond az erőszakra, elítéli annak minden formáját. A Fidesz ugyanígy nemet mond a hazugságra, és elutasítja annak minden formáját.

100 térfigyelő kamera segíti a rendőrök munkáját október 23-án

...kontra - 2007-10-20

Mintegy száz térfigyelő kamera segítségével figyeli az október 23-ra bejelentett rendezvényeket a rendőrség; erről Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője beszélt az úgynevezett műveletirányító törzs szombati bemutatóján.

Csáky szerint a Gyurcsány-Fico találkozó alapos előkészítést kíván

...kontra - 2007-10-19

Csáky Pál szerint Gyurcsány Ferenc hivatalos szlovákiai látogatását alaposan elő kell készíteni, meg kell vizsgálni a szlovák fél szándékát: valóban akar-e pozitív elmozdulást a szlovák-magyar viszonyban, vagy csak propagandacélokra kívánja felhasználni a miniszterelnöki találkozót - vélekedik a Magyar Koalíció Pártjának elnöke.

Eddig 113 rendezvényt jelentettek be az októberi megemlékezésekre

...kontra - 2007-10-18

Eddig 113 rendezvényt jelentettek be Budapesten október 21-23. közötti időszakra; a BRFK húsz rendezvényt politikai jellegűnek minősített, hatot kiemelt kockázatúnak ítélt, egyet pedig megtiltott - jelentette be Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya. Elmondta: a rendőrség minden olyan rendezvény bejelentését tudomásul vette, amelyik megfelelt a törvényi feltételeknek.

Az OMV elismerte, hogy egyelőre "nem megy" a Mol-ügylet

...kontra - 2007-10-17

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer elismerte, hogy a jelenlegi körülmények között cégének nincs kilátása sikerre a Mol felvásárlására indított kísérletében, de hozzátette, hogy nem sürgős az ügy, és később javíthatják az ajánlatot.

A mianmari junta nem lát okot az "irányváltásra"

...kontra - 2007-10-16

A mianmari (burmai) junta az ellenzékiek elleni megtorlás beszüntetése érdekében végrehajtott, illetve tervezett nemzetközi fellépések ellenére kedden azt közölte, hogy nem lát okot "az irányváltásra". "Folytatni fogjuk. Nincs ok az irányváltásra" - írta a katonai kormányzat ellenőrizte New Light of Myanmar című hivatalos napilap

Veres: "megkapta a magyar állam a pénzt"

...kontra - 2007-10-15

A pénzügyminiszter szerint visszakerült az államhoz az a mintegy 55 millió forint, amelyet áfaként Veres János cége "fiktív számlák alapján igényelt vissza" még a 90-es évek elején - hangzott el az RTL Klub vasárnap esti Híradójában.

El van ragadtatva a Nobel-békedíjtól az ENSZ klímabizottságának elnöke

...kontra - 2007-10-12

A kitüntetéstől való elragadtatásának adott hangot pénteken Rádzsendra Pacsauri, az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Bizottságának (IPCC) elnöke, miután - Al Gore volt amerikai alelnökkel megosztva - az általa vezetett bizottságnak ítélték oda a 2007. évi Nobel-békedíjat.

Kovács László: az önkormányzatoknak jó hír az Európai Bíróság döntése

...kontra - 2007-10-11

Kovács László szerint az Európai Bíróság döntése a magyar iparűzési adóról jó hír az önkormányzatoknak, mert mintegy 400 milliárd forintos bevételük van ebből az adónemből, és jó hír a központi költségvetésnek is, mert ellenkező előjelű ítélet esetén ekkora összeget kellett volna átcsoportosítani a kieső önkormányzati bevétel pótlására.

Reagálás a Varga Zoltán és Zsiros Zsolt szocialista politikusok 2007. október 10-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra

...kontra - 2007-10-10

A polgármester nem hallgat, hanem a képviselő urak által felvetett téma hozzám, mint oktatási ügyekért felelős alpolgármesterhez tartozik, így értelemszerűen én nyilatkozom ennek kapcsán. A képviselő urak azonban – úgy látszik – nem teljesen értették meg azt a nyilatkozatot, melyet október 8-án, ugyanebben a témában tartott sajtótájékoztatójuk után tettem.

Szlovák lapértesülés szerint Fico találkozóra hívja Gyurcsányt

...kontra - 2007-10-10

Pozsonyi lapjelentés szerint Robert Fico, a vezető szlovák kormánypárt, az Irány-Szociáldmokrácia elnöke hivatalos találkozóra hívta meg Gyurcsány Ferencet, az MSZP elnökét. A találkozót az Európai Szocialista Párt (ESZP) eszközölte ki, azzal a céllal, hogy pártelnöki szerepükben - a magyar-szlovák feszültséget oldandó - közelebb hozzák egymáshoz a két miniszterelnököt.

Az OMV akár két évet is vár a MOL-ra

...kontra - 2007-10-09

"Az OMV szívesen vár akár két évet is a MOL-ra. Türelmesek vagyunk, és még ha két évet kell is várnunk ennek az ügyletnek a befejezésére, hát megvárjuk" - idézte az osztrák olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatóját, Wolfgang Ruttenstorfert kedden a L′Echo című belga gazdasági lap.

Gyurcsány a feketegazdaságról – a Fidesz véleménye

...kontra - 2007-10-08
Miközben Gyurcsány Ferenc a gazdaság kifehérítéséről szónokol, saját pártjában tombol a korrupció és a feketegazdaság. Jobban tenné tehát Gyurcsány Ferenc, ha az üres szavak helyett inkább a saját pártjában kezdené a rendrakást.

Szekeres a nemzetek összefogására hívta fel a figyelmet Aradon

...kontra - 2007-10-06

A XIX. században többé-kevésbé párhuzamosan próbálták modern nemzetként megfogalmazni magukat a Kárpát-medence nemzetei, de tragikus, hogy e nemzetformáló élmények nem együtt, hanem egymással szemben érték a nemzeteket, ezt használta ki az önkényuralom - fejtette ki Szekeres Imre honvédelmi miniszter szombaton Aradon elhangzott beszédében.

A szlovák házelnök bírálja Szilit és védelmébe veszi a Benes-dekrétumokat

...kontra - 2007-10-05

Pavol Paska szlovák házelnök pénteken érthetetlennek és szerencsétlennek nevezte Szili Katalin magatartását, amiért a magyar Országgyűlés házelnöke - a Benes-dekrétumokat megerősítő szlovák parlamenti határozat miatt, tiltakozása jeléül - távolmaradt egy csütörtökön lezajlott kassai és eperjesi eseménytől.

Szanyi: Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet

...kontra - 2007-10-04

A normaszöveg elkészülte előtt "nem érdemes" arról beszélni, hogy a szocialista frakció felsorakozik-e a miniszterelnök által bejelentett hétpontos intézkedési csomag mellett; ugyanakkor "Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet" - nyilatkozta Szanyi Tibor (MSZP) a Népszabadságnak.

Juscsenko nagykoalícióra kérte a pártokat Ukrajnában

...kontra - 2007-10-03

Viktor Juscsenko ukrán elnök felszólította szerdán "a választások győzteseit", hogy alkossanak nagykoalíciót és közös kormányt. Megbízom a Régiók Pártját, Julija Timosenko Blokkját és a Mi Ukrajnánkat, valamint a választások többi győztesét, hogy kezdjenek puhatolózó tárgyalásokat a parlamenti többség és a kormány megalakításáról - jelentette be a Nyugat-barátnak tartott Juscsenko a televízióban közvetített nyilatkozatában.

Fidesz: ez a szociális érzéketlenség költségvetése

...kontra - 2007-10-02

A Fidesz alelnöke szerint a következő évi költségvetési törvényjavaslat a szociális érzéketlenség költségvetése. Varga Mihály hangsúlyozta: a pénzügyminiszter állításaival szemben a 2008-as büdzsé előterjesztésében egyetlen intézkedés sincs, amely megállítaná a magyar gazdaságot és társadalmat jellemző szociális válságot.

A Mol ügyében tett javaslatot az osztrák gazdasági miniszter

...kontra - 2007-10-01

Javaslatot tett a Mol tervezett felvásárlásával kapcsolatban az osztrák gazdasági miniszter berlini értesülések szerint.