...kontra

Eredmények megjelenítése 1501-től 1520-ig 1570 találatból.

Reagálás Gadus István június 4-i sajtótájékoztatójára

...kontra - 2007-06-04

Gadus („mi liberálisok”) István megyei elnökké való újraválasztása óta külalakjában és kivitelezésében professzionálisnak tűnő, ám tartalmilag inkább zavarba ejtő formában igyekszik nyilvánossághoz jutni. Meghökkentő eszmefuttatásai komoly feladat elé állítják az arra reagálni hivatottat – nehéz eldönteni ugyanis, hogy a nagy meleg, az egyszerű ostobaság, vagy éppen a kétségbeesett szerepelni-vágyás adja szájába mondanivalóját.

Beiktatták hivatalába az új országos rendőrfőkapitányt

...kontra - 2007-06-04

Ünnepi állománygyűlésen iktatták be hivatalába Bencze József vezérőrnagyot, az új országos rendőrfőkapitányt hétfőn Budapesten.

Putyin: az amerikai rakétapajzs terve növeli egy nukleáris konfliktus veszélyét

...kontra - 2007-06-03

Vlagyimir Putyin szerint az amerikai rakétatelepítési tervek növelik egy nukleáris konfliktus kirobbanásának veszélyét.

 Csakis országgyűlési vizsgálóbizottság tisztázhatja az Egy-másért Alapítvány ügyeit!

...kontra - 2007-06-01
Hazug, álságos színjáték, amit a szocialisták az Egy-másért Alapítvány zűrös ügyei kapcsán művelnek. Most harcosan követelik, hogy a parlamenti szakbizottság megfelelő módon foglalkozzon a témával, ám a keddi parlamenti ülésen megakadályozták az esetet kivizsgáló országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását.

Bokros: átfogó reformok nélkül nincs gyorsabb növekedés

...kontra - 2007-05-30
Átfogó, kiadáscsökkentésre alapozó államháztartási reformok nélkül nincs gyors gazdasági növekedés - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója. Bokros Lajos szerint növekedésellenes a magyar gazdaságpolitika, amely ikerdeficitet, azaz GDP-arányosan 9 százaléknál nagyobb államháztartási hiányt és folyó fizetési mérleg hiányt eredményezett 2006-ban, miközben a gazdaság 4 százaléknál lassabban nőtt, az idén pedig optimális esetben 3 százalékkal bővül.

Intézkedési terv az utasjogok javításáért

...kontra - 2007-05-24

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter az új vasúti vállalat (MÁV Start) indításával egyidőben intézkedési tervet kért a vasúton utazók jogainak erősítése érdekében a MÁV zRt. elnökétől és a Magyar Vasúti Hivatal elnökétől.

     A miniszter munkamegbeszélésen tekintette át a vasúton utazók jogainak kérdését. A gazdasági tárca a közösségi közlekedés reformjának részeként dolgozik azon, hogy az utasok komfortérzete jelentősen javuljon

A Fidesz szerint politikai tisztogatás történik a rendőrségnél

...kontra - 2007-05-23

A gyanú szerint a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén politikai tisztogatás történik. Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a most leváltott rendőri vezetők is lojálisak a jelenlegi kormányhoz, az utóbbi időszakban kiderült botrányok lehetőséget adnak arra, hogy a Gyurcsány Ferenchez kötődő, lojális és meghízható emberekkel váltják az eddigi vezetőket.

SZDSZ: Kádár János valóban itt jár közöttünk

...kontra - 2007-05-21

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - reagált a legnagyobb ellenzéki párt kongresszusán elhangzottakra Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek.

Ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének

...kontra - 2007-05-20

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbán Viktorra 1608 támogató szavazat érkezett. A 2022 szavazásra jogosult küldöttből 1714-en vették fel a szavazólapot, az urnában 1656 szavazólap volt, ebből érvénytelen 9, ellenszavazat 39 volt - jelentette be Kontrát Károly a szavazatszámláló bizottság képviseletében.

Gyurcsány határozott intézkedésekre utasította a rendészeti minisztert

...kontra - 2007-05-18

A kormányfő pénteken utasította a rendészeti minisztert, hogy rendelje magához a rendőrség vezetőit és tegyen határozott intézkedéseket a rendőrök által elkövetett bűncselekmények ügyében.

Nem mumus a privatizáció!

...kontra - 2007-05-17

A vudu-gazdaságpolitikának mindig ellenségre, mumusokra van szüksége: hol a külföldi tőke, hol pedig a privatizáció a mumus, amivel riogatnak.

A privatizációtól, mint mumustól azonban el kellene búcsúzniuk. Egyrészt, mert 17 éve szociális piacgazdaságban élünk, másrészt a rendszerváltó privatizáció mára lezárult Magyarországon. Ha a Fidesz továbbra is a vudu-gazdaságpolitikához ragaszkodik, keressen másik mumust.

Jogszabálysértőnek tartja a felügyelet döntését a hódmezővásárhelyi kórház

...kontra - 2007-05-15

Jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet a hódmezővásárhelyi kórházat elmarasztaló döntését Kallai Árpád főigazgató. A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház az április 6-án elhunyt 67 esztendős mindszenti beteg ellátásával kapcsolatos, az Egészségbiztosítási Felügyelet által végzett vizsgálatot lezáró határozatot jogszabálysértőnek, a bírságot igazságtalannak és méltánytalannak tartja - írta a főigazgató az MTI-hez eljutatott közleményében.

Navracsics: a kormány folytat "vudu" politikát

...kontra - 2007-05-14

A kormány folytatott "vudu" politikát az elmúlt egy évben - mondta Navracsics Tibor, Fidesz frakcióvezetője arra reagálva, hogy a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában "vudu gazdaságpolitikának" nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját hétfőn a parlamentben.

„Legalizációs népgyűlés” és kormánypárti támogatás a kábítószerezésnek

...kontra - 2007-05-13
A kábítószer kérdésével az egész civilizált világ küszködik, sajnos Magyarországon is egyre súlyosabb a probléma.

Gyurcsány: szélesíteni és mélyíteni kell a reformpolitikát

...kontra - 2007-05-12

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.

Szijjártó Péter mellébeszél, a tények cáfolják őt

...kontra - 2007-05-10

Ma újra kiderült, hogy a Fidesz nemcsak írja, de olvassa is a Magyar Nemzetet. Sajnos azonban azt is megtudhattuk, hogy nem elég figyelmesen. Valójában ugyanis a Gyurcsány-kormány kevesebbet és átláthatóbban költ tájékoztatásra, mint annak idején az Orbán-kormány propagandára.

Göncz Kinga: korai lenne a Nabucco gázvezeték mellett dönteni

...kontra - 2007-05-08

Magyarországnak korai lenne elköteleznie magát a Nabucco gázvezeték mellett - mondta Göncz Kinga külügyminiszter kedden az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának ülésén.

Az MDF szerint figyelemelterelés, a KDNP üdvözli a közpénzügyi törvényt

...kontra - 2007-05-07

Figyelemelterelésnek nevezte Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt, hogy a koalíciós pártok a közpénzügyi törvény megalkotásáról kötöttek megállapodást azon az egyeztetésen, amelyen az egészségügyi modellváltásról tárgyaltak.

A FIDESZ véleménye

...kontra - 2007-05-05
A fiatalok nagyrészt éppen Kóka János és társai miatt ábrándultak ki a politikából. A választási kampányban többek között ingyenes utazást, tandíjmentességet, lakáshoz jutást ígértek nekik, ehhez képest többszörösére emelték a közlekedési tarifákat, hazug módon tandíjat vezettek be, és az otthonteremtési ígéretekből sem lett semmi.

Pokorni Zoltán (Fidesz) közleménye

...kontra - 2007-05-04

A János Kórház ledózerolásával kapcsolatban Horváth Csaba szocialista politikus, a jelenlegi kormánykoalíció politikusaitól eltérő módon, meglepő és dicséretes őszinteséggel beszélt világossá téve, hogy az ingatlanbefektetők érdeke fontosabb, mint a betegeké.