Külföld

Eredmények megjelenítése 4941-től 4960-ig 5146 találatból.

A török parlament egy az EU által követelt törvényt fogadott el

Külföld - 2006-11-10

Elfogadta a török parlament csütörtökön az Európai Unió (EU) által követelt törvényt a nem iszlám hitű vallási kisebbségek tulajdonjogainak bővítéséről, a jogszabály azonban elmarad az érintett közösségek és feltehetően az EU várakozásaitól is.

Bush elnök nyitott minden elképzelés előtt Irak ügyében

Külföld - 2006-11-10

George Bush amerikai elnök az iraki háború ügyében nyitott minden ötlet és elképzelés előtt, bármelyik párt soraiból vessék is fel, mivel közös kötelességnek tartja, hogy a katonák minden szükséges eszközt és támogatást megkapjanak a győzelem kivívásához.

Meghalt a Stasi hírhedt vezére

Külföld - 2006-11-09

Az egykori NDK hírhedt hírszerzési főnöke, a 60-as évektől 1986-ig állt a keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) külföldi felderítési osztályának élén. A 83 éves férfit az éjszaka folyamán álmában érte a halál Berlinben.

A Demokrata Párt képviselőházi győzelme mindenekelőtt Bush veresége

Külföld - 2006-11-09

A Demokrata Párt képviselőházi győzelme a szerdai amerikai sajtó szerint mindenekelőtt George Bush veresége, illetve figyelmeztetés az elnöknek, aki megengedte magának azt a luxust, hogy a kampányban nem támogatta a republikánus párti jelölteket.

Magas részvételi arány várható az amerikai választásokon

Külföld - 2006-11-08

Magas részvételi arány várható a keddi amerikai kongresszusi választásokon - közölte helyi idő szerint kedden délután a CNN hírtelevízió. A részvételi arány meghaladhatja az előző évek félidős választásain mért átlagos 40 százalékos mutatót, de nem valószínű, hogy eléri az 1970-ben rögzített rekordot, a 47 százalékot.

Betiltották a Picasso-aukciót

Külföld - 2006-11-07

Mégsem árverezik el Picasso egyik világhírű festményét a Christie’s New York-i aukciósházában a helyi bíróság november 6-i döntése miatt. A közlemény szerint a korábbi tulajdonost erővel kényszerítették az Angel Fernandez de Soto portréja című festmény eladására. Az aukciósház ettől függetlenül megtartja a „világ legfontosabb árverését”, amelyen négy Klimt-kép kerül kalapács alá.

Európa Szaddámot védi?

Külföld - 2006-11-06

A Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátorra vasárnap kimondott halálos ítélet élesen bírálták emberjogi szervezetek, Európa nagy része megismételte a halálbüntetéssel szembeni ellenállását, az Egyesült Államok azonban feltétel nélkül helyeselte. Bagdadban kijárási tilalom van életben.

Sólyom Lászlót fogadja a pápa

Külföld - 2006-11-06

XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadja a vatikáni apostoli palotában a magyar államfőt, így első ízben keresi fel a katolikus egyházfőt Sólyom László a hétfőn kezdődő háromnapos vatikáni, illetve olaszországi látogatása során.

A NAÜ ellenőrei felkeresték a nemrég felszerelt iráni nukleáris centrifugasort

Külföld - 2006-11-06

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) két ellenőre felkereste azt az iráni urándúsító üzemet, ahol nemrégiben felszerelték a második iráni centrifugasort is - közölte vasárnap neve elhallgatása mellett egy illetékes az IRNA iráni állami hírügynökséggel.

Kína és az afrikai államok piacaik megnyitására szólították fel a gazdag országokat

Külföld - 2006-11-06

A harmadik Kína-Afrika csúcsértekezletről kiadott nyilatkozat felszólítja a gazdag országokat: tartsák be ígéretüket, amelyet piacaik megnyitására és a szegény afrikai országok adósságainak enyhítésére tettek.

Az amerikaiak többsége demokrata többséget akar a kongresszusban

Külföld - 2006-11-05

Az amerikaiak többsége, 53 százaléka azt akarja, hogy a demokrata ellenzék vegye át a kongresszus ellenőrzését, és 32 százalékuk azt mondja, hogy számára az iraki helyzet lesz a döntő szempont, amikor november 7-én elmegy választani - derül ki a Newsweek című hetilap jóvoltából szombaton ismertté vált közvélemény-kutatásból

A "hatok" folytatták konzultációikat az Irán elleni szankciókról

Külföld - 2006-11-04

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia és Kína - valamint Németország nagykövetei folytatták a konzultációkat az Iránnal szembeni szankciókról, amelyekkel a közép-keleti országot urándúsítási programjához való ragaszkodása miatt sújtanák.

Nagy-Britannia a leginkább megfigyelt ország

Külföld - 2006-11-03

Nagy-Britanniában jelenleg 4,2 millió, kifejezetten a lakosság mozgásának megfigyelésére felállított zárt láncú tv-kamera működik, vagyis minden 14 lakosra jut egy; ez a legtöbb a fejlett ipari országok között, beleértve a területre sokkal nagyobb Egyesült Államokat is.

Mandela kapta az AI "A lelkiismeret nagykövete" díját

Külföld - 2006-11-02

Nelson Mandela, az apartheid ellenes harc hőse kapta szerdán az Amnesty International emberjogi szervezet "A lelkiismeret nagykövete" díját, amiért erkölcsi irányt mutatott az emberi jogok megsértésétől szenvedő világban.

Észak-Korea hajlandó felújítani a hathatalmi tárgyalásokat

Külföld - 2006-11-01

Észak-Korea megerősítette, hogy hajlandó felújítani a nukleáris programja miatt kialakult válság megoldásáról kezdett, de félbeszakadt hathatalmi tárgyalásokat, egyúttal jelezte: a megbeszélések részeként igyekszik megoldást találni a Phenjannal szembeni amerikai pénzügyi szankciók eltörlésére.

Az emlékezés lángja Klaipedában

Külföld - 2006-10-31

Debrecen litván testvérvárosában, Klaipedában is gyertyát gyújtottak október 23-án  az ′56-os forradalom és szabadságharc emlékére.  Debrecen polgármesterének felhívását a megjelent ünneplők és újságírók előtt olvasták fel. Ebben a Debreceni Egyetemmel közösen arra kérték Debrecen testvérvárosait, hogy október 23-án 11 órakor minél több helyen lobbanjon fel az emlékezés lángja ezzel fejet hajtva a magára hagyottan eltiport magyar forradalom mártíromsága előtt.

A magyar sajtószabadság a világ élvonalában

Külföld - 2006-10-30

A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontieres) nevű szervezet elkészítette idei sajtószabadság-rangsorát. Az elkészült listát ötven kritérium alapján szerkesztik meg, többek között olyan kérdésekkel, amelyek azt vizsgálják, mennyire sértik meg egy adott országban a sajtószabadságot, mennyire felügyeli vagy nyomja el a kormány a sajtót, üldözik-e az újságírókat, van-e cenzúra, állami kézben van a TV, rádió, internet stb.

Szlovéniában rendőrök akadályozták meg egy roma telep megrohamozását

Külföld - 2006-10-30

Csak nagy erők bevetésével sikerült a szlovén rendőrségnek megakadályoznia vasárnapra virradó éjszaka, hogy mintegy 200 ember megrohamozza Ambrus község roma telepét. A fővárostól 30 kilométerre fekvő község lakóinak a haragja azért fordult a mintegy 40 fős roma közösség ellen, mert az szerintük beszennyezi a környék lakossága által használt ivóvízforrás vizét.

Szexuális visszaélések: megingott a bizalom az egyház iránt?

Külföld - 2006-10-28

Az egyház iránti megingott bizalom sürgős helyreállítására, az igazság teljes feltárására és a bűnismétlés megakadályozására szólította fel a pápa az ír katolikus püspököket a Vatikánban.

„Lelkipásztori hivatásotok gyakorlása közben kiskorúakkal való szexuális visszaélés sok szívszaggató esetével kerültetek szembe” - mondta a püspököknek XVI. Benedek.

Orbán: november 4. legyen a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Külföld - 2006-10-26

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke a konzervatív Konrad Adenauer Alapítvány szerda esti, az ötven évvel ezelőtti magyarországi eseményekkel foglalkozó rendezvényén elhangzott beszédében hangsúlyozta: ha nem lett volna 1956, az Európát kettéosztó vasfüggöny még mindig létezne, és állna az egykori Kelet- és Nyugat-Berlint szétválasztó berlini fal is.