Külföld

Eredmények megjelenítése 4941-től 4960-ig 5252 találatból.

 Az orosz védelmi miniszter terrorhullámra figyelmeztet

Külföld - 2007-02-11

Terrorcselekmények növekvő hullámának veszélyére figyelmeztetett vasárnap az orosz védelmi miniszter. Szergej Ivanov a müncheni biztonságpolitikai fórumon kijelentette: okkal feltételezhető, hogy a világban terrorcselekmények növekvő hulláma várható.

Folytatódott a müncheni biztonságpolitikai fórum

Külföld - 2007-02-11

A hidegháború hangulatát felidéző, az Egyesült Államok külpolitikájának szinte valamennyi területét bíráló orosz elnöki beszéd után feszült hangulatban folytatódott vasárnap reggel Münchenben az immár 43. nemzetközi biztonságpolitikai fórum.

 Egy 20 éves indonéz nő meghalt madárinfluenzában

Külföld - 2007-02-11

Meghalt madárinfluenza-fertőzés következtében vasárnap hajnalban egy 20 éves indonéz nő a nyugat-jávai Garut kórházban - közölte a kórház szóvivője. Mint a jakartai egészségügyi minisztérium illetékese korábban elmondta, a beteg hosszabb ideje beteg csirkék közelében élt. Az újabb halálesettel 64-re emelkedett a járvány indonéziai emberi áldozatainak száma.

Nagyszabású akciókra készül az al-Kaida szaúdi csoportja

Külföld - 2007-02-09

Az al-Kaida szaúd-arábiai csoportja Szaut al-Dzsihád című, csütörtökön közzétett internetes folyóiratában "nagyszabású akciókat" helyezett kilátásba, amelyek "megörvendeztetik majd Oszama bin Ladent", a nemzetközi terrorhálózat vezetőjét.

Kommandósok akadályozták meg a behatolást a nagyváradi gimnázium sportpályájára

Külföld - 2007-02-08

Rendőrségi kommandós alakulat akadályozta meg szerdán Nagyváradon, hogy a magyar fiatalok Tőkés Lászlóval együtt újra behatolhassanak a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium elkobzott sportpályájára - erről maga a református püspök tájékoztatta az MTI-t.

 Mediterrán uniót javasol Sarkozy

Külföld - 2007-02-08

Mediterrán Unió létrehozását javasolta Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter, elnökjelölt. A témát a Toulon földközi-tengeri kikötővárosban tartott választási kampánygyűlésén vetette föl. A Mediterrán Unió az Európai Unió partnere lenne, közös intézményekkel. Nem sorolta fel, mely országok lennének a tagjai, Törökországot viszont hangsúlyozottan megemlítette.

 Nagy-Britannia és Bulgária elutasítja a "fogolycserét" Líbiával

Külföld - 2007-02-07

A brit és a bolgár kormány elutasította azt a nem hivatalos líbiai javaslatot, hogy a líbiai gyermekek AIDS-szel való megfertőzése címén halálra ítélt bolgár ápolónők elengedése fejében bocsássák szabadon azt a líbiai tisztet, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti Nagy-Britanniában a skóciai Lockerbie fölött 1988-ban lezuhant Pan Am-járat felrobbantásával összefüggésben.

 Washington 279 millió dolláros segélyt ad Koszovónak a jogállás eldöntése után

Külföld - 2007-02-07

George Bush amerikai elnök azt javasolta a kongresszusnak, hogy az Egyesült Államok 279 millió dollár pótlólagos segélyt különítsen el Koszovó számára, és a pénzösszeg folyósítására azután kerüljön sor, hogy eldőlt az ENSZ irányítása alatt álló dél-szerbiai tartomány jogállása.

 Fehéroroszország 30 százalékkal emeli az orosz tranzitolaj illetékét

Külföld - 2007-02-06

Fehéroroszország február 15-től 30 százalékkal emeli az országán áthaladó orosz tranzitolaj illetékét - jelentette be hétfőn a fehérorosz gazdasági minisztérium. Az 1996 óta változatlan illeték a Németország és Lengyelország felé irányuló orosz exportolaj tonnája esetében 2,60 dollárról 3,50 dollárra nő.

Hajótörésben meghalt 63 ember Kamerun partjainál

Külföld - 2007-02-06

Elsüllyedt egy túlterhelt, fából készült hajó viharos tengeren Kamerun partjaitól nem messze, és legkevesebb 63 utasa odalett - közölte a közép-afrikai ország egyik kormánytisztviselője. Szemtanúk szerint 15 hajótörött megmenekült, és további legalább 20 eltűnt a szombat éjszakai szerencsétlenségben.

 Három év börtönt kapott a Hyundai elnöke korrupció miatt

Külföld - 2007-02-05

Három év letöltendő börtönre ítélte a dél-koreai Hyundai autógyárcsoport elnökét, Csung Mong Kut hétfőn az elsőfokú bíróság Szöulban. A védelem fellebbezett. Az elnök a másodfokú ítéletig továbbra is szabadlábon maradhat - az engedélyt a bíróság a dél-koreai nemzetgazdaság érdekével indokolta -, és teljes ellenőrzést gyakorol a vállalat fölött.

 Csehország 2012-ben vezethetné be az eurót

Külföld - 2007-02-05

Csehország 2012. január 1-jén térhetne át az euró használatára - véli Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter. Kalousek a Lidové Noviny szombati kiadásában közölt interjúban elmondta, hogy márciusban a kormány elé terjeszti az euró csehországi bevezetésének nemzeti tervét.

Leölik Európa legnagyobb pulykafarmjának állományát a H5N1 miatt

Külföld - 2007-02-05

Pulykák tízezreit semmisítették meg és szigorú elővigyázatossági intézkedéseket léptettek életbe vasárnap Nagy-Britanniában, miután a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1 altípusát azonosították egy kelet-angliai pulykafarmon.

 Merényletet kíséreltek meg a dagesztáni belügyminiszter ellen

Külföld - 2007-02-05

Felrobbantották a dél-oroszországi Dagesztán szövetségi köztársaság belügyminiszterének autóját: a politikus nem sérült meg, de sofőrje és testőre, illetve egy rendőr életét vesztette a terrortámadásban - jelentette az orosz média.

 Orosz ügyészek nyomozhatnak Nagy-Britanniában a Litvinyeko-ügyben

Külföld - 2007-02-04

Engedélyt fog kapni az orosz ügyészség arra, hogy Nagy-Britanniában tanúkat kérdezhessen ki Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt megmérgezésének ügyében - közölte a brit The Observer.

Komoly lavinaveszély a Magas-Tátrában, de jók a síelési lehetőségek

Külföld - 2007-02-04

Négyes fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztető intézkedéseket rendeltek a Magas-Tátrában. A hegylánc déli-délkeleti lejtőin az elmúlt héten felgyülemlett nagy mennyiségű hó rétegei az enyhe időjárás következtében meglazultak.

 Katasztrófa sújtotta területté nyilvánítottak négy floridai megyét

Külföld - 2007-02-04

George Bush amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánított négy megyét Florida állam középső részén, ahol már legkevesebb húsz halálos áldozatot követelt a tornádó. Bush elnök több millió dolláros segély folyósításról határozott a hét végén a szóban forgó területek, Lake, Sumter, Seminole és Volusia megyék részére.

 Újabb tüntetés Csehországban az amerikai radarállomás elhelyezése ellen

Külföld - 2007-02-04

Több százan tüntetettek szombaton délután a Prágától mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Jincében, ahol az USA egy radarállomás építésére kért engedélyt Csehországtól. Az akciót, amely néhány napon belül már a második tiltakozó megmozdulás, az amerikai támaszpontot és a radarállomást ellenző civil mozgalmak szervezték.

Már 135 áldozata van a bagdadi öngyilkos merényletnek

Külföld - 2007-02-04

A késő esti adatok szerint 135 ember meghalt és legkevesebb 300 megsebesült szombaton egy Bagdad központjában fekvő piac közelében, ahol öngyilkos merénylő repítette levegőbe robbanószerrel megrakott teherautóját - közölték iraki rendőrségi források.

Francia szakértő szerint a Fidesz "legális puccskísérletet" hajtott végre

Külföld - 2007-02-03

A Fidesz legális puccskísérletet hajtott végre a Kossuth téren - mondta pénteken az MTI-nek Jean-Yves Camus, a párizsi Stratégiai és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (IRIS) kutatója. Fejtő Ferenc szerint pedig a Fidesz törvény- és államellenesen lépett fel. Jean-Yves Camus szerint a II. világháború utáni európai történelemben nem történt ahhoz hasonló, ami péntek délelőtt a Kossuth téren.