Külföld

Eredmények megjelenítése 4981-től 5000-ig 5249 találatból.

Putyin: Oroszország arra törekszik, hogy a világ sokpólusú legyen

Külföld - 2007-01-24

Oroszország maga határozza meg a helyét a világban - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök  Szocsiban, Romano Prodi olasz miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezletén.

   Havazások voltak Ausztriában, Svájcban és Franciaországban

Külföld - 2007-01-23

 

Sűrű havazás volt keddre virradóra Ausztriában, Svájcban és Franciaországban. Ausztriában az 500 méteres tengerszint feletti magasságon túl jelentős mennyiségű hó hullott. A felső-karintiai, a Villachi-Alpokban fekvő Reisachban (646 méter) 28 centiméter hó esett.

 Kína beismerte a műholdat megsemmisítő kísérletet

Külföld - 2007-01-23

Kína megerősítette kedden, hogy elvégezte első kísérletét műholdak megsemmisítésére képes rakétájával. Liu Csien-csao pekingi külügyi szóvivő sajtóértekezletén közölte, hogy Kína végrehajtotta a kísérletet, és erről értesítette az Egyesült Államokat.

 Szerbiában megkezdődtek a parlamenti választások

Külföld - 2007-01-22

Szerbiában vasárnap megkezdődtek a parlamenti választások, a szavazók 250 képviselői hely sorsáról döntenek. A 8441 szavazókörben - amelyek közül 58 külföldön, 34 különböző országban működik - 6 652 105 választásra jogosult szerb állampolgár adhatja le a voksát.

Megvan Hrant Dink újságíró gyilkosa

Külföld - 2007-01-22

Beismerő vallomást tett az a török tizenéves, akit a rendőrség előzőleg meggyanúsított Hrant Dink örmény nemzetiségű török újságíró meggyilkolásával. A 17 éves Ogün Samast beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot - közölte Samsun város ügyésze.

Azonosította Litvinyenko gyilkosát a Scotland Yard

Külföld - 2007-01-20

Azonosította a  Scotland Yard a sugárzó izotóppal megölt dezertőr orosz  belbiztonsági tiszt felételezett gyilkosát, aki hamis EU-útlevéllel  utazott be Nagy-Britanniába - írta a The Times.     Alekszandr Litvinyenko az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB)  alezredese volt, aki - miután szembekerült a Céggel - hét éve   Nagy-Britanniába szökött.

Büntetendő lesz Olaszországban a holokauszttagadás

Külföld - 2007-01-20

Büntetendő lesz Olaszországban a holokauszt tagadása - jelentette be pénteken Clemente Mastella olasz igazságügy-miniszter. A tárcavezető közölte, hogy ilyen értelmű törvénytervezet kerül a legközelebbi, jövő pénteki kormányülés elé és reményét fejezte ki, hogy a tervezet széles körű parlamenti támogatottságra talál, úgy a többség, mint az ellenzék köreiben.

Al-Kaidához kötődő csoport vállalta a bagdadi merényletet

Külföld - 2007-01-19

Az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta csütörtökön a Bagdad nyugati, szunnita részén az előző nap végrehajtott terrortámadást, amelyben egy magyar biztonsági őr is életét vesztette.

Ismét terjednek a bandaháborúk Los Angelesben

Külföld - 2007-01-18

Ismét terjed a bandaháborús bűnözés Los Angelesben; legutóbb egy 14 éves kislányt lőttek le a fekete és spanyolajkú alvilági csoportok értelmetlen, "szemet szemért" harcában - számolt be a The New York Times szerdán.

 Athénban rendőrök csaptak össze tüntető fiatalokkal

Külföld - 2007-01-18

Tüntető anarchista fiatalokkal csapott össze szerdán a rendőrség a görög fővárosban, öt rendőr megsérült. A fiatalok gyújtópalackokat hajítottak a rendőrökre, négy gépkocsi kiégett. Athén belvárosa csatatérre emlékeztet, a térségben órákon át maró füst és könnygáz terjengett.

 Februárban felújítja munkáját a közel-keleti kvartett

Külföld - 2007-01-18

Február első napjaiban felújítja közvetítői tevékenységét az úgynevezett közel-keleti kvartett. Erről szerdán este állapodott meg Berlinben Frank-Walter Steinmeier, az Európai Unió elnöki tisztét betöltő Németország külügyminisztere és amerikai kollégája, Condoleezza Rice.

 Egy magyar biztonsági őr is meghalt egy támadásban Bagdadban

Külföld - 2007-01-18

Egy magyar biztonsági őr is életét vesztette szerdán Bagdadban egy civil szervezet konvoja elleni támadásban, amely összesen négy halálos áldozatot követelt. Az őrök az URG nevű, nemzetközi biztonsági magáncég alkalmazásában álltak, mely a National Democratic Institute civil szervezet védelmét látja el.

Castrón kockázatos műtétet fognak végezni

Külföld - 2007-01-17
Fidel Castro kubai elnök és belső köre maga  döntött úgy, hogy megkockáztatnak egy olyan műtétet, amely azután  komplikációkat okozott, és súlyos állapotba taszította a politikust  - írta szerdán az El País spanyol napilap.    A kubai vezető tavaly nyáron belső vérzést szenvedett, és súlyos  fertőzés alakult ki a hasüregében.

Határon túli magyar kapcsolatok alakulása Románia Európai Uniós csatlakozása után

Külföld - 2007-01-17

Az MDF képviseletében, Makay Zsolt és Turi Gábor tájékozódó látogatást tettek Nagyváradon Szabó Ödön tanácsnoknál, az RMDSZ megyei ügyvezető elnökénél, Bihar megyei tanácsnoknál, és további RMDSZ-es politikusoknál, valamint Tőkés László püspöknél.

Megkezdték a külföldi árusok kitiltását az oroszországi piacokról

Külföld - 2007-01-16

Oroszország megkezdte a  bevándorlók kitiltását a piaci árusításból, ami lelohasztotta a  vásárterek életét.    A külföldiek - jobbára kaukázusi és közép-ázsiai volt szovjet  köztársaságokból származó, míg főképpen a távol-keleti országrészben  kínai - hányadát hétfőtől április 1-jéig 40 százalékra szorítják le  az oroszországi piactereken, ez év végéig pedig teljesen kitiltják  őket ebből az árusításból.     

Ahmadinezsád Venezuelában tárgyal

Külföld - 2007-01-15

Venezuela és Irán vezetői tizenegy kétoldalú megállapodást írtak alá vasárnap Caracasban, hogy "erősítsék imperializmusellenes szövetségüket". Mahmúd Ahmadinezsád öt hónapon belül már másodszor tesz hivatalos látogatást a dél-amerikai országban, amelynek elnöke, Hugo Chávez az iráni államfőhöz hasonlóan élesen szemben áll az Egyesült Államokkal.

Sarkozy hivatalosan az UMP köztársaságielnök-jelöltje

Külföld - 2007-01-15

Nicolas Sarkozy francia belügyminisztert a szavazatok 98,1 százalékával vasárnap megválasztották a 3 hónap múlva esedékes franciaországi köztársasági elnökválasztás hivatalos jelöltjének a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) kongresszusán Párizsban.

Gyurcsány a Kárpátalján találkozott Juscsenko elnökkel

Külföld - 2007-01-15

A kárpátaljai magyarság helyzetéről és a magyar-ukrán kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt egynapos hivatalos ukrajnai látogatása során Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap kisebbségi magyar vezetőkkel és Viktor Juscsenko ukrán elnökkel.

George Bush ismét vétózni fog?

Külföld - 2007-01-12

Az embrionális őssejtekkel folytatott kutatások szövetségi támogatásáról döntött csütörtökön az amerikai képviselőház, George Bush azonban ismét elnöki vétót helyezett kilátásba. A washingtoni törvényhozás alsóházában 253-174 arányú szavazáson fogadták el a törvényjavaslatot, ami azonban elmarad az elnöki vétó leküzdéséhez szükséges kétharmados többségtől.

Új olajháború kezdődik?

Külföld - 2007-01-08

Hétfőn, a kora délutáni órákban leállt a Fehéroroszország felől Ukrajnába irányuló kőolajszállítás, emiatt - az ukrán tranzitkészlet elfogyása után - várhatóan hétfő este leáll a szállítás a Barátság vezetéken Magyarországra is - tudatta közleményében a MOL.