Külföld

Eredmények megjelenítése 5021-től 5040-ig 5281 találatból.

Ismét terjednek a bandaháborúk Los Angelesben

Külföld - 2007-01-18

Ismét terjed a bandaháborús bűnözés Los Angelesben; legutóbb egy 14 éves kislányt lőttek le a fekete és spanyolajkú alvilági csoportok értelmetlen, "szemet szemért" harcában - számolt be a The New York Times szerdán.

 Athénban rendőrök csaptak össze tüntető fiatalokkal

Külföld - 2007-01-18

Tüntető anarchista fiatalokkal csapott össze szerdán a rendőrség a görög fővárosban, öt rendőr megsérült. A fiatalok gyújtópalackokat hajítottak a rendőrökre, négy gépkocsi kiégett. Athén belvárosa csatatérre emlékeztet, a térségben órákon át maró füst és könnygáz terjengett.

 Februárban felújítja munkáját a közel-keleti kvartett

Külföld - 2007-01-18

Február első napjaiban felújítja közvetítői tevékenységét az úgynevezett közel-keleti kvartett. Erről szerdán este állapodott meg Berlinben Frank-Walter Steinmeier, az Európai Unió elnöki tisztét betöltő Németország külügyminisztere és amerikai kollégája, Condoleezza Rice.

 Egy magyar biztonsági őr is meghalt egy támadásban Bagdadban

Külföld - 2007-01-18

Egy magyar biztonsági őr is életét vesztette szerdán Bagdadban egy civil szervezet konvoja elleni támadásban, amely összesen négy halálos áldozatot követelt. Az őrök az URG nevű, nemzetközi biztonsági magáncég alkalmazásában álltak, mely a National Democratic Institute civil szervezet védelmét látja el.

Castrón kockázatos műtétet fognak végezni

Külföld - 2007-01-17
Fidel Castro kubai elnök és belső köre maga  döntött úgy, hogy megkockáztatnak egy olyan műtétet, amely azután  komplikációkat okozott, és súlyos állapotba taszította a politikust  - írta szerdán az El País spanyol napilap.    A kubai vezető tavaly nyáron belső vérzést szenvedett, és súlyos  fertőzés alakult ki a hasüregében.

Határon túli magyar kapcsolatok alakulása Románia Európai Uniós csatlakozása után

Külföld - 2007-01-17

Az MDF képviseletében, Makay Zsolt és Turi Gábor tájékozódó látogatást tettek Nagyváradon Szabó Ödön tanácsnoknál, az RMDSZ megyei ügyvezető elnökénél, Bihar megyei tanácsnoknál, és további RMDSZ-es politikusoknál, valamint Tőkés László püspöknél.

Megkezdték a külföldi árusok kitiltását az oroszországi piacokról

Külföld - 2007-01-16

Oroszország megkezdte a  bevándorlók kitiltását a piaci árusításból, ami lelohasztotta a  vásárterek életét.    A külföldiek - jobbára kaukázusi és közép-ázsiai volt szovjet  köztársaságokból származó, míg főképpen a távol-keleti országrészben  kínai - hányadát hétfőtől április 1-jéig 40 százalékra szorítják le  az oroszországi piactereken, ez év végéig pedig teljesen kitiltják  őket ebből az árusításból.     

Ahmadinezsád Venezuelában tárgyal

Külföld - 2007-01-15

Venezuela és Irán vezetői tizenegy kétoldalú megállapodást írtak alá vasárnap Caracasban, hogy "erősítsék imperializmusellenes szövetségüket". Mahmúd Ahmadinezsád öt hónapon belül már másodszor tesz hivatalos látogatást a dél-amerikai országban, amelynek elnöke, Hugo Chávez az iráni államfőhöz hasonlóan élesen szemben áll az Egyesült Államokkal.

Sarkozy hivatalosan az UMP köztársaságielnök-jelöltje

Külföld - 2007-01-15

Nicolas Sarkozy francia belügyminisztert a szavazatok 98,1 százalékával vasárnap megválasztották a 3 hónap múlva esedékes franciaországi köztársasági elnökválasztás hivatalos jelöltjének a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) kongresszusán Párizsban.

Gyurcsány a Kárpátalján találkozott Juscsenko elnökkel

Külföld - 2007-01-15

A kárpátaljai magyarság helyzetéről és a magyar-ukrán kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt egynapos hivatalos ukrajnai látogatása során Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap kisebbségi magyar vezetőkkel és Viktor Juscsenko ukrán elnökkel.

George Bush ismét vétózni fog?

Külföld - 2007-01-12

Az embrionális őssejtekkel folytatott kutatások szövetségi támogatásáról döntött csütörtökön az amerikai képviselőház, George Bush azonban ismét elnöki vétót helyezett kilátásba. A washingtoni törvényhozás alsóházában 253-174 arányú szavazáson fogadták el a törvényjavaslatot, ami azonban elmarad az elnöki vétó leküzdéséhez szükséges kétharmados többségtől.

Új olajháború kezdődik?

Külföld - 2007-01-08

Hétfőn, a kora délutáni órákban leállt a Fehéroroszország felől Ukrajnába irányuló kőolajszállítás, emiatt - az ukrán tranzitkészlet elfogyása után - várhatóan hétfő este leáll a szállítás a Barátság vezetéken Magyarországra is - tudatta közleményében a MOL. 

A román EU-biztos szerint az Unió nem vizsgálódik a kolozsvári egyetem ügyében

Külföld - 2007-01-04

Románia január elsejétől hivatalba lépett, a többnyelvűségért felelős EU-biztosa kínosnak tartja a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) kialakult helyzetet. Leonard Orban ugyankkor leszögezte: az Unió az ügyben nem indíthat vizsgálatot. A kolozsvári Krónika című lapnak nyilatkozva úgy vélte: a BBTE ügyében csak a párbeszéd hozhat megoldást.

Felháborodás a reptéren: lemeztelenít az átvilágító gép

Külföld - 2007-01-03

Többen is bepereltek egy kanadai reptér őrzésvédelméről gondoskodó céget az általuk használt túl jól működő átvilágító gép miatt. Sokak szerint az évszázad egyik legnagyobb (vagy legfélresikerültebb) találmánya is lehet az az egyik kanadai reptéren használt speciális átvilágító gép, melyet elsődlegesen a testre, ruha alá erősített fegyverek és robbanóanyagok kimutatására fejlesztettek ki.

Kárpátaljára látogat Juscsenko elnök?

Külföld - 2007-01-02

A Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatás elnöke szerint nem kizárt, hogy a téli szabadságát jelenleg az Ivano-Frankivszk megyei hutai rezidenciáján töltő elnök átruccan Kárpátaljára az Aknaszlatina–Máramarossziget ukrán-román határátkelő ünnepélyes megnyitásának alkalmából.

Félnek és gettósodnak a kisebbségek Vajdaságban!

Külföld - 2007-01-02

Ana Tomanova Makanova, a Szlovák Nemzeti Tanács elnök asszonya és a vajdasági nemzeti tanácsok koordinátora szerint a szerbiai hatalom nem tett semmit a kisebbségvédelem rendezése terén. E téren jogi anarchia és teljes káosz uralkodik – nyilatkozta a Betának.

Védeni szeretnék a jegesmedvéket

Külföld - 2006-12-30

Az amerikai kormány javaslatot készített elő arra vonatkozóan, hogy a jegesmedvék mihamarabb kapják meg a "veszélyeztetett faj" minősítést - adta hírül a The Washington Post, című amerikai napilap.

Markó–Tőkés találkozó Marosvásárhelyen

Külföld - 2006-12-29

Az RMDSZ kormánykoalícióba lépésekor megfogalmazott prioritásai közül a kisebbségi problémák megoldása várat még magára – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Markó Béla, az RMDSZ elnöke. A Tőkés László püspökkel való megbeszélés során tegnap sem történt előrelépés az európai parlamenti lista közös jelöltjeinek ügyében.

Chirac a féke az EU-alkotmánynak

Külföld - 2006-12-19

Erősen megosztja az uniós tagállamokat az európai alkotmány jövője, s különösen a korábbi szerződést elutasító Franciaország és Hollandia ellenzi a gyors kezdeményezéseket. Erről számolt be jól értesült brüsszeli forrásokra hivatkozva tegnap a Financial Times Deutschland.

 EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételből 99 eurócentet  közösségi célokra.

Külföld - 2006-12-15

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta a 2007–2013 közötti időszak első költségvetését. A jövő évi büdzsé 115,5 milliárd euróban határozza meg a kifizetések főösszegét, vagyis 2007-ben az EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételéből 99 eurócentet fordítanak közösségi célokra.