Külföld

Eredmények megjelenítése 5021-től 5040-ig 5108 találatból.

"Dzsihádra" készülő terrorista hálózatot számolt fel a marokkói titkosszolgálat

Külföld - 2006-08-08

A marokkói titkosszolgálatok felszámoltak egy iszlámista terrorista hálózatot, amelynek vezetője "dzsihádot" (szent háborút) akart indítani az észak-afrikai országban - számolt be róla a marokkói nemzeti hírügynökség.

Perec izraeli védelmi miniszter szerint megsemmisítenek minden libanoni rakétát

Külföld - 2006-08-08

Amír Perec izraeli védelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy parancsot adott a hadseregnek: semmisítsenek meg minden rakétát és rakétakilövő állomást Libanon egész területén, amennyiben a diplomáciai rendezési kísérletek a következő napokban eredménytelenek lesznek.

A Hezbollah minden eddiginél nagyobb rakétatámadást intézett Haifa ellen

Külföld - 2006-08-07

Rakéták egész sorozatát lőtte ki vasárnap este a libanoni síita Hezbollah az észak-izraeli Haifa kikötővárosra, legalább három ember halálát és vagy harminc személy sérülését okozva - közölték a helyi hatóságok. Ez volt eddig a legjelentősebb támadás, amelyet a Hezbollah Izrael harmadik legnagyobb városa ellen intézett a július 12-én kitört háborúban.

Több ezer liter mérsékelten radioaktív víz folyt ki a temelíni atomerőműben

Külföld - 2006-08-04

Több ezer liter mérsékelten radioaktív víz folyt ki szerdán délután a dél-csehországi temelíni atomerőmű második számú blokkjában, de környezetszennyezés nem történt - jelentette be Milan Nebesár, az erőmű szóvivője. A környezetvédők szerint az erőmű nem biztonságos.

Kormánytámogatás a magyar oktatási intézményeknek

Külföld - 2006-08-04

A román kormány szerdai ülésén összesen 19 millió RON-t hagyott jóvá olyan tanintézmények felújítási, tatarozási munkálataira, ahol magyar nyelven folyik az oktatás.

Libanoni megbékélési terven dolgoznak amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben

Külföld - 2006-08-03

 Kétszakaszos megbékélési terven dolgoznak szerdai kiszivárogtatások szerint amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben Libanon ügyében. Az elképzelés szerint először - akár már a jövő héten - egy a konfliktusban egymással szemben álló feleket fegyverszünetre fölszólító, közöttük ütközőövezetet létesítő, s a Hezbollah lefegyverzését is előíró határozat születne az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Izraeli katonák ezrei harcolnak Libanon déli részén

Külföld - 2006-08-02
Egy izraeli katonai szóvivő hivatalosan megerősítette, hogy az izraeli hadsereg repülőről szétszórt röplapokon figyelmeztette a Lítánitól északra fekvő települések némelyikének lakosságát: hagyják el otthonukat, mert az izraeli erők nagyszabású légi és földi csapássorozatra készülnek a térségben a Hezbollah fegyveresei ellen

Izraeli csapatok a Hezbollah központjában 

Külföld - 2006-08-02

Gyorshírben jelentették a hírügynökségek, hogy nagyszámú izraeli ejtőernyőst dobtak le a helikopterekről a kelet-libanoni Baalbek közelében, ahol most heves harcok dúlnak a Hezbollah fegyvereseivel.

Izrael kiterjeszti a szárazföldi műveleteket

Külföld - 2006-08-01

Izraeli harci gépek kedd hajnalban mélyen behatolva Libanon légterébe olyan területekre mértek csapást, amelyeken a Hezbollah síita szervezet állásokat épített ki - közölték szemtanúk.

Bush a tartós béke megteremtését kérte a Közel-Keleten

Külföld - 2006-07-31

A gyermekek érdekében tartós béke megteremtését követelte a Közel-Keleten George Bush amerikai elnök. Bush a dél-libanoni menedékhely ellen elkövetett majd hatvan személy életét kioltó izraeli légicsapásra reagálva kérte a "tartós béke" megteremtését.

Tűzszünetre felszólító határozatot vár el a BT-től Kofi Annan

Külföld - 2006-07-31

Kofi Annan ENSZ-főtitkár arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy ítélje el Kana libanoni falu izraeli bombázását, és szólítsa fel az ellenfeleket a haladéktalan tűzszünetre. A lehető legkeményebben el kell ítélni ezt a cselekedetet - mondta Annan a BT rendkívüli ülésén.

Izraelt fenyegeti az iráni forradalmi gárda Libanon miatt

Külföld - 2006-07-31

Megfenyegette Izraelt az iráni forradalmi gárda vezetője a Libanon elleni háború miatt egy vasárnapi nyilatkozatában. Az önkéntes milicistáknak és a forradalmi gárdának készen kell állnia arra, hogy elégtételt vegyen a cionistákon és az amerikaiakon.

Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa a libanoni háború miatt

Külföld - 2006-07-31
Rendkívüli ülést kezdett az ENSZ Biztonsági Tanácsa a libanoni háború lezárása érdekében, miután az izraeli légierő vasárnap reggel lebombázott egy menedékhelyet és megölt legalább 56 civilt, köztük 37 gyereket. A BT-t Kofi Annan ENSZ-főtitkár hívta össze

Precedens ítélet: Oroszország bűnös egy csecsen harcos eltűnése miatt

Külföld - 2006-07-28
Elítélte Oroszországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága egy csecsen harcos eltűnése és valószínűsíthető halála miatt. Ez az első eset, hogy a strasbourgi testület Oroszország kapcsán ilyen ügyben hozzon döntést, s ezzel egyben precedenst teremtett.

A Hezbollah elleni légi csapások fokozása mellett döntött Izrael

Külföld - 2006-07-28

A Hezbollah elleni légi csapások fokozásának és újabb tartalékosok behívásának adott zöld fényt az izraeli biztonsági kabinet csütörtökön, szembesülve a szárazföldi haderő által Dél-Libanonban elszenvedett, növekvő veszteségekkel.

Kánikula: ivóvízhiány a horvát szigeteken, halálos áldozatok Olaszországban

Külföld - 2006-07-27

Három halálos áldozatot szedett 24 óra alatt Olaszországban a hőhullám, amely főként az ország északi részén nehezíti meg az életet - közölte az olasz mentőszolgálat.

Folytatódnak az összecsapások Izrael és Libanon határán

Külföld - 2006-07-27
Folytatta a légitámadásokat a dél-libanoni ENSZ-állások közelében szerdán Izrael annak ellenére, hogy a világszervezet illetékesei több alkalommal is figyelmeztették - közölte a békefenntartó műveletekért felelős ENSZ-főtitkárhelyettes

Izrael folytatni kívánja a Hezbollah elleni háborút

Külföld - 2006-07-26

Izrael szerint mintegy 20 ezer fős békefenntartó erőt kellene Libanon déli térségébe vezényelni, és a csapatok helyszínre telepítését két héten belül végre kellene hajtani.

Sólyom: Magyarország támogatja a török EU-csatlakozást

Külföld - 2006-07-26

Magyarország támogatja Törökország csatlakozását az Európai Unióhoz. Ezt a köztársasági elnök mondta kedden Budapesten újságírók előtt, miután török partnerével folytatott megbeszélést.

A libanoni parlament elnöke elutasította az amerikai rendezési tervet

Külföld - 2006-07-25

Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke hétfőn elutasította Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter rendezési tervét az izraeli-libanoni válság megoldására. A Hezbollah síita szervezet Berrit hatalmazta fel arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Izrael és a szervezet közötti esetleges fogolycseréről.