Külföld

Eredmények megjelenítése 5861-től 5880-ig 5969 találatból.

Izrael ellenzi, hogy a libanoni hadsereg határa közvetlen közelében állomásozzon

Külföld - 2006-08-21

Izrael ellenzi és meg fogja akadályozni, hogy a libanoni hadsereg egységei határa közvetlen közelében állomásozzanak mindaddig, amíg nem vezénylik oda az ENSZ által jóváhagyott nemzetközi haderőt - jelentette be Amír Perec izraeli védelmi miniszter.

Bush több katonát vár Franciaországtól a libanoni ENSZ-erőkbe

Külföld - 2006-08-19

Reményének adott hangot George W. Bush amerikai elnök pénteken, hogy Franciaország a bejelentett 200 főnél több katonát fog küldeni a megerősített libanoni ENSZ-békefenntartó erőkbe. "Franciaország azt mondta, hogy fog küldeni katonákat. Reméljük, hogy többet fog küldeni" - jelentette ki Bush újságírók előtt a Washington közelében lévő Camp David-i elnöki rezidencián.

Észak-Korea földalatti atomrobbantási kísérletre készülhet

Külföld - 2006-08-18

Az ABC amerikai televíziós állomás egy washingtoni külügyminisztériumi illetékesre hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy Észak-Korea valószínűleg földalatti atomrobbantási kísérletre készül.

Alkotmányellenesnek ítélték a Bush-kormány telefonlehallgatási programját

Külföld - 2006-08-18

Alkotmányellenesnek ítélte egy amerikai szövetségi bíró csütörtökön a Bush-kormány telefonlehallgatási programját és elrendelte a terrorellenes harc jegyében elrendelt program azonnali megszüntetését.

A libanoni hadsereg csütörtökön bevonul az ország déli részébe

Külföld - 2006-08-17

A libanoni hadsereg csütörtökön kezdi meg bevonulását az ország déli részébe - közölték bejrúti illetékesek. A bejrúti kormány szerdán hagyta jóvá a hadsereg Dél-Libanonba vezénylésének tervét. A terv az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1701-es számú határozatával összhangban született.

A libanoni fegyverembargó érvényesítéséről tárgyal ma Annannal az izraeli külügyminiszter

Külföld - 2006-08-16

A libanoni fegyverembargó érvényesítéséről kíván tárgyalni szerdán New Yorkban Kofi Annan ENSZ-főtitkárral Cipi Livni izraeli külügyminiszter. Cipi Livni kedden az észak-izraeli településeken tett látogatást, s mérte fel a libanoni síita Hezbollah rakétacsapásai által okozott károkat, s ekkor jelentette be újságíróknak tervezett vizitjét.

Kórházba szállították Gerald Ford volt amerikai elnököt

Külföld - 2006-08-16

Az idén nyáron másodszor vették kórházi kezelés alá Gerald Ford, az Egyesült Államok volt amerikai elnököt - közölte a személyi titkára.

Tüzet nyitott egy orosz járőrhajó egy japán halászhajóra a déli Kuril-szigeteknél

Külföld - 2006-08-16

Tüzet nyitott egy orosz járőrhajó egy japán rákhalászhajóra az orosz ellenőrzés alá tartozó déli Kuril-szigetek közelében, amelyeket Japánban "Északi Területeknek" neveznek. A tűzharcban a japán parti őrség tisztje szerint egy halász meghalt.

Az internet a tévét is leelőzheti?

Külföld - 2006-08-15

Egy brit felmérés szerint rohamosan növekszik az online hirdetések aránya, egymás után szorítva maga mögé az eddig verhetetlennek tűnő hagyományos médiatípusokat. A napilapok és a televízió még vezet ugyan, de a szakemberek szerint valószínűleg már nem sokáig.

A japán kormányfő visszautasította az őt ért bírálatokat

Külföld - 2006-08-15

A japán kormányfő visszautasította azokat a kemény kínai és dél-koreai bírálatokat, amelyek azt követően érték, hogy lerótta kegyeletét háborúban meghalt japánok jaszukini emléksírjánál Tokió központjában.

Mégsem erőszakkal tartotta fogva a magyar nőt a királyhelmeci csodadoktor

Külföld - 2006-08-15

A szlovák rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint mégsem erőszakkal tartotta fogva azt az Amerikában élő magyar nőt az úgynevezett királyhelmeci csodadoktor, akinek házából egy szlovák rendőrségi kommandó a múlt héten szabadította ki a sértettet. A szlovák ügyészség megerősítette, hogy a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen nem emberrablás, hanem zaklatás, jogtalan fegyver- és kábítószer rejtegetése miatt folytatódik az eljárás.

Az al-Kaida elleni "lefejezési" taktika nem vált be a Wall Street Journal szerint

Külföld - 2006-08-14

Nem vált be az al-Kaidával szemben alkalmazni próbált "lefejezési" taktika, vagyis hogy a vezetők kiiktatásával rombolják szét a terrorszervezetet - írta a The Wall Street Journal a hétvégén.

Újabb merénylet Bagdadban

Külföld - 2006-08-14

Legkevesebb negyvenheten meghaltak és 148-an megsebesültek, amikor rakéta csapódott be, majd pokolgép robbant vasárnap este Bagdad délkeleti részén, Zafaraníja negyed piacán - közölték biztonsági források.

Izrael várhatóan hétfőn leállítja a libanoni offenzívát

Külföld - 2006-08-13

Hétfőn várhatóan leállítja Izrael a Hezbollah fegyveresei elleni offenzívát - jelentette be Cipi Livni izraeli külügyminiszter. Livni szombat esti nyilatkozatában hozzátette, hogy a támadó jellegű hadműveletek egyelőre a hadsereg kérésére folytatódnak az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott határozat ellenére.

A libanoni kormány elfogadta az ENSZ határozatát

Külföld - 2006-08-13

A libanoni kormány szombat este egyhangúlag elfogadta az ENSZ Biztonsági Tanácsának a 1701-es sorszámú határozatát, amely felszólítja Izraelt és a Hezbollah síita szervezetet, hogy szüntessék be egymás ellen folytatott harcukat - jelentette be Fuád Szinjóra libanoni miniszterelnök.

Fokozatosan javul a helyzet a brit repülőtereken

Külföld - 2006-08-11

A nagy-britanniai repülőtereken fokozatosan visszatér a forgalom a szokásos kerékvágásba, de a szigorított biztonsági intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Mint Tony Douglas, a londoni Heathrow repülőteret üzemeltető BAA társaság szóvivője közölte, a légi közlekedésben bekövetkezett fennakadások felszámolása megkezdődött.

Terrorveszély: szigorítások a Malév New York-i járatain

Külföld - 2006-08-10

A Malév New York-i járatain korlátozták a fedélzetre felvihető poggyász tartalmát az amerikai hatóságok kérésére - közölte Németh Krisztina a Malév kommunikációs vezetője.

Izrael nem hajlandó kivonni csapatait Dél-Libanonból

Külföld - 2006-08-10

Izrael nem hajlandó kivonni csapatait Dél-Libanonból, amíg nem telepítenek oda egy nemzetközi erőt, és nem hajlandó tárgyalni a Sebaa-tanyák hovatartozásáról - üzente szerdán Izrael a Bejrútban tartózkodó David Welch amerikai külügyi államtitkár-helyettes révén Libanonnak.

Az Európai Bizottság elnöke méltatta Sólyom László üzenetét

Külföld - 2006-08-09

José Manuel Barroso levélben méltatta Sólyom László üzenetét a brüsszeli Zöld Hét résztvevőinek, amelyben a magyar államfő több külföldi kollégájával együtt felemelte szavát a biológiai sokféleség megőrzése érdekében - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Oroszország "humanitárius tűzszünetről" szóló ENSZ-határozatot sürget

Külföld - 2006-08-09

Egy "humanitárius tűzszünetről" szóló ENSZ-határozat mihamarabbi elfogadását sürgette Oroszország a libanoni-izraeli válságban arra az esetre, ha a nézetkülönbségeket az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt fekvő határozattervezetről nem lehet gyorsan kiküszöbölni