Külföld

Eredmények megjelenítése 5841-től 5860-ig 5971 találatból.

Prodi: Szíria elfogadja az európai jelenlétet a libanoni határon

Külföld - 2006-09-10
Beleegyezett a szíriai elnök, hogy az Európai Unió határőrei óvják országa Libanonnal közös határát a Dél-Libanonba irányuló fegyverszállítás megakadályozására - mondta Romano Prodi olasz miniszterelnök.

Hol működnek CIA-börtönök?

Külföld - 2006-09-09

George Bush amerikai elnök szerdán elismerte, hogy a CIA "kisszámú" - a Fehér Ház tájékoztatása szerint "száznál kevesebb" - külföldi gyanúsított kihallgatását az Egyesült Államokon kívül folytatja, közvetve beismerve ezzel, hogy helytálló volt a The Washington Post tavaly novemberi értesülése, miszerint a hírszerzés titkos fogva tartási helyeket tart fenn külföldön.

Tizenegy bányászt holtan találtak a szibériai aranybányában

Külföld - 2006-09-08

Tizenegy kelet-szibériai aranybányászt holtan találtak a mentők, akik pénteken folytatták a küzdelmet a kínai határ menti Csitai területen lévő daraszuni bánya mélyén rekedt 22 társuk kimentésére - közölte az orosz katasztrófavédelmi tárca.

Robbanás történt az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, 3 halott

Külföld - 2006-09-08

Hatalmas robbanás vetett szét egy katonai járművet csütörtökön az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, négy személy meghalt, közte két szövetséges katona - közölte a rendőrség és szemtanúk.

Magyarok voltak a romániai magyarverők a helyi rendőrkapitány szerint

Külföld - 2006-09-06

A Bihar megyei magyarverők maguk is magyarok - árulta el az Új Magyar Szónak (ÚMSZ) Liviu Popa, Bihar megye rendőrfőkapitánya. A rendőrségi tisztségviselő egy sajtóértekezleten közölte ezt az információt a bukaresti napilap többször is elhangzott kérdésére.

Soha nem mutatják be a rájatámadást megörökítő filmet

Külföld - 2006-09-06

Soha nem fogják bemutatni azt a filmet, amely megörökítette Steve Irwin, az ausztrál "krokodilvadász" halálát. Ezt a természetbúvár-filmes menedzsere közölte.

Végre megvan a fiú a japán császári családban

Külföld - 2006-09-06

Kisfiú született a japán császári családban, így nem kell megváltoztatni az évezredes örökösödési rendet.

Szlovák-magyar történelmi megbékélést sürget a szlovák külügyminiszter

Külföld - 2006-09-05

El kellene töprengeni azon, vajon nem jött-e el a német-francia, majd a német-cseh mintára kivitelezhető magyar-szlovák történelmi megbékélés ideje - mondta a pozsonyi Pravdának adott interjújában kedden Ján Kubis szlovák külügyminiszter, aki a nap folyamán, a visegrádi országok külügyminisztereinek találkozója után kétoldalú megbeszélést folytat Pozsonyban a magyar diplomáciát vezető Göncz Kingával.

Pozsonyban tárgyalnak a visegrádi külügyminiszterek

Külföld - 2006-09-05

Pozsonyban találkoznak kedden a visegrádi négyek külügyminiszterei, majd Göncz Kinga, a magyar diplomácia vezetője szlovák kollégájával, Jan Kubissal külön tárgyal a két ország viszonyáról.

Meghalt a Krokodilvadász

Külföld - 2006-09-04

Egy mérges rája csápjától szerzett nagyerejű ütés következtében meghalt hétfőn Steve Irwin, a világszerte Krokodilvadászként ismert ausztrál természetvédő.

Az EU energiaügyi biztosa nyugtalanítónak tartja az orosz gázellátást

Külföld - 2006-09-04

"Meglehetősen nyugtalanítónak" nevezte az Európai Unió energiaügyi biztosa azokat a felvetéseket, amelyek megkérdőjelezik, hogy Oroszország képes lesz teljesíteni gázszállítási kötelezettségeit Európával szemben.

A libanoni kormányfő tagadta, hogy Olmert békét ajánlott

Külföld - 2006-09-04

Ehud Olmert izraeli kormányfő saját vasárnapi közlése szerint felajánlotta - sikertelenül - Fuád Szinjóra libanoni miniszterelnöknek, hogy találkozzanak és kössenek békemegállapodást. A libanoni kormányfő hivatala ellenben tagadta, hogy valaha is efféle kapcsolatfelvételi kísérlet történt volna.

EU: a külügyminiszterek a tárgyalások felfüggesztésével fenyegetik Törökországot

Külföld - 2006-09-03

Az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Finnország szombaton azzal fenyegette meg Törökországot, hogy az EU legalábbis részlegesen felfüggeszti a vele kezdett csatlakozási tárgyalásokat, ha Ankara nem ratifikálja a 25-ökkel, köztük Ciprussal között vámuniós szerződését.

Elítélte az idegengyűlölet szlovákiai megnyilvánulásait az ET Parlamenti Közgyűlésének elnöke

Külföld - 2006-09-01

Elítélte az idegengyűlölet és intolerancia szlovákiai megnyilvánulásait egy fiatal magyar nőt ért közelmúltbeli támadás kapcsán csütörtökön az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének elnöke, René van der Linden.

Angol lap szerint Magyarország a szláv bűnbandák központja

Külföld - 2006-08-30

A Jane's Intelligence Review című brit szaklap írása szerint Magyarország támaszpontjául szolgál azoknak a külföldi, főként oroszul beszélő szláv bűnözői csoportoknak, amelyek a kilencvenes években rendezkedtek be az országban, ellenőrzésük alá vonva az illegális áruk piacát.

Újabb halálos kullancsbetegség 

Külföld - 2006-08-29

Az Ebolához hasonló tünetekkel járó vérzéses láz tartja rettegésben Törökországot. A gyakran halálos kimenetelű fertőzés kullancsok közvetítésével terjed.

Először fordult a nyilvánossághoz a 8 év rabság után kiszabadult osztrák lány

Külföld - 2006-08-28

Erősnek tartotta magát fogságában a több mint 8 év rabság után kiszabadult Natascha Kampusch, aki írásos nyilatkozata szerint sohasem szólította Parancsolónak a fogvatartóját, jóllehet az emberrabló ezt követelte tőle.

Ulánbátorban mondott beszédet a dalai láma 

Külföld - 2006-08-25

Kínának nem tetszik, hogy Mongólia vendégül látta a dalai lámát, mert szerinte a vallási vezető szeparatista terveket sző.

Lezuhant egy orosz repülőgép Ukrajnában, fedélzetén 170 emberrel

Külföld - 2006-08-23

Lezuhant egy Tu-154 típusú orosz utasszállító repülőgép kedden a kelet-ukrajnai Donyeck közelében, mintegy 170 emberrel - köztük 45 gyermekkel - a fedélzetén. A balesetet senki sem élte túl, a katasztrófa oka egyelőre nem tisztázott, az orosz hatóságok mindenesetre kizárják terrorcselekmény lehetőségét.

Szlovák pártok tiltakoznak a szlovákellenes magyarországi transzparensek ellen

Külföld - 2006-08-23

Két szlovák kormánypárt, a Vladimír Meciar vezette Néppárt (HZDS) és a magyarellenes kirohanásairól elhíresült Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártja (SNS) tiltakozásának adott hangot, miután a legnagyobb példányszámban megjelenő szlovák bulvárlap, a Novy Cas kedden fotókat közölt egy magyarországi labdarúgó-mérkőzés lelátóin olvasható szlovákellenes transzparensekről.