Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1721-től 1740-ig 1804 találatból.

A román pártok bírálják Basescu román nyelvoktatásra vonatkozó ötletét

Olvastuk - 2007-08-10
A román pártok többsége bírálta Traian Basescu államfőnek azt a javaslatát, hogy a romániai magyar gyerekeknek idegen nyelvként tanítsák a románt - írja a pénteki romániai sajtó.

MEASZ:gyalázatos Ságvári emléktáblájának újabb összetörése

Olvastuk - 2007-08-09

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és további 17 társadalmi szervezet megdöbbenésének ad hangot, hogy Ságvári emléktábláját ismét meggyalázták, összetörték.

Mol: az OMV vessen véget a kettős beszédnek

Olvastuk - 2007-08-08

A Mol szerint az OMV a Mol feletti kontroll megszerzésére törekszik, együttműködésről beszél, de ezzel csak valódi szándékát leplezi - szögezi le a magyar olajipari társaság közleményében, amelyben felszólítják az OMV-t, hogy vessen véget a kettős beszédnek.

Javul a Sziget fesztivál kényelme

Olvastuk - 2007-08-07

Lényeges változások ugyan nem várhatók, a kényelmi szolgáltatásokon azonban javítottak a nulladik nappal már ma elkezdődő Sziget fesztiválon - tudtuk meg a tegnap tartott sajtóbejáráson. Az augusztus 15-ig tartó mulatságra összesen négyszázezer látogatót várnak. Idén különböző blokkokra osztották fel a szigetet, lesz folk-, és világzenei rész, elektromos-zenei rész, de a "magas kultúra" számára külön, csendesebb szekciót is kialakítottak.

Közgazdászok vándorgyűlése

Olvastuk - 2007-08-06

Felzárkózásunk a kibővült Európában” címmel 2007. szeptember 20–22-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a 45. Közgazdász-vándorgyűlést az idén 113 éves Magyar Közgazdasági Társaság. A közgazdász szakma legnagyobb hagyományú és legrangosabb tanácskozásán mintegy nyolcvan előadó és sok száz résztvevő vitatja meg a régiónk gazdaságának aktuális kérdéseit.

Népszabadság: Állambiztonsági iratok feltárása kötött kezekkel

Olvastuk - 2007-08-02

Kérdéses, milyen érdemi munkát végezhetnek az állambiztonsági iratok egyesítésének törvényességét felügyelő szakértői testület tagjai szeptember 30-ig: a testület munkáját szabályozó kormányrendeletben ugyanis kétértelmű annak megfogalmazása, hogy az elnök betekinthet-e az úgynevezett szupertitkos iratokba, vagy csak az azokról készült listát tanulmányozhatja - írta a csütörtöki Népszabadság

Vészesen apad a Garda-tó Olaszországban

Olvastuk - 2007-08-01

Vészesen apad a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava, olyannyira, hogy le kellett állítani a szárnyashajók közlekedését, és valószínű, hogy napokon belül megszűnik minden hajó- és kompforgalom - jelentette szerdán a La Repubblica című olasz lap.

A fogyasztók érdekeit szolgálja-e az esetleges benzinpiaci koncentráció?

Olvastuk - 2007-07-31

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) elkötelezett híve a piaci versenynek, amely ugyan önmagában nem orvosol minden problémát, de hozzájárulhat a fogyasztók kiszolgáltatottságának csökkenéséhez, a megalapozott fogyasztói döntések meghozatalához. Éppen ezért fokozott figyelemmel kísérjük a hazai benzinpiacon zajló legújabb történéseket, kétségeinknek is hangot adva.

Pazarlás, blöff és gesztusok

Olvastuk - 2007-07-30

Pazarlás, blöff, tevékenységek kiszervezése, gesztusok a balliberális holdudvarnak. Ekként jellemezhető a gazdasági tárca pénzosztó gyakorlata az utóbbi években az ötmillió forint alatti kifizetések alapján. Ez az az összeghatár, amely alatt a tárcáknak nem kötelező nyilvánosságra hozniuk a szerződéseket honlapjaikon az üvegzsebtörvény szerint. Lapunk kérésére azonban kénytelen volt rendelkezésünkre bocsátani az adatokat a Kóka János (SZDSZ) vezette minisztérium.

Magán-okirat hamisításának gyanúja a pécsi püspökség ellen

Olvastuk - 2007-07-27

Mayer Mihály pécsi megyéspüspök és a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont közötti konfliktus újabb fordulathoz érkezett. A püspök rossz gazdálkodással vádolta meg az iskola igazgatónőjét, Uzsalyné dr. Pécsi Ritát, akit el is bocsátott állásából. Egy könyvvizsgálat szerint azonban, hogy a felmondást mintegy igazoló szakmai jelentés nemcsak megalapozatlan, hanem egy a közelmúltban hamisított magán-okiraton nyugszik.

 

A Magyar Hírlap szerint ajtótól ajtóig szervezi kampányát a Fidesz

Olvastuk - 2007-07-26

A Fidesz "ajtótól ajtóig" szervezi meg népszavazási kampányát, az aláírásgyűjtést több tízezer aktivista segíti majd - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A Fidesz arra számít, hogy már szeptemberben megkezdheti az aláírásgyűjtést a hatkérdéses népszavazás ügyében - értesült a lap.

A munkapiaci korlátozások korábbi megszüntetését fontolja a német kormány

Olvastuk - 2007-07-24

Az új uniós tagállamokból, köztük a Magyarországról érkező dolgozók németországi munkavállalásának megkönnyítését fontolja a német kormány. Az érvényben lévő korlátozások tervezettnél korábbi feloldásának lehetőségére Gerd Andres, a munkaügyi minisztérium államtitkára utalt nyilatkozatában. Andres szerint elképzelhető, hogy az egyebek között Magyarországgal szemben is érvényben lévő korlátozásokat már 2009 előtt hatályon kívül helyezik.

Popper Péter levele Deutsch-Für Tamásnak

Olvastuk - 2007-07-07

Megint kering egy szösszenet a hálón. Elfogtuk a levelet. Ime:

A fürjek éneke

(A "Für Elise" dallamára)

Kedves Tamás!

Találkozott apjával Mehmet Karcsika

Olvastuk - 2007-07-06

Mehmet Tüysüz, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban Törökországba csempészte a sajtóban Mehmet Karcsika néven ismertté vált kisfiát, bírósági engedéllyel, az édesanya jelenlétében először találkozott fiával azóta, hogy visszatért Magyarországra - közölte az apa ügyvédje  az MTI-vel.

Soros György megveszi a Seuso-kincset és Magyarországnak ajándékozza

Olvastuk - 2007-07-04

A Globus című zágrábi hetilap tudomása szerint Soros György megvásárolja Lord Northamptontól a Seuso-kincset, és egy budapesti múzeumnak ajándékozza.

A franciák többsége támogatja a kormány reformprogramját

Olvastuk - 2007-07-03
A franciák 52 százaléka szerint a kormány reformintézkedései "hatékonyak lesznek a gazdasági növekedés beindulása" szempontjából, de 61 százalékuk úgy ítéli meg, hogy a reformokból "közvetlenül semmi hasznuk nem származik" - derül ki a BVA közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Kedden hirdeti ki határozatát az Ab kitüntetésekkel kapcsolatos beadványról

Olvastuk - 2007-07-02
Kedden hirdeti ki határozatát az Alkotmánybíróság (Ab) Sólyom László kitüntetés-adományozással kapcsolatos beadványáról - közölte a testület sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel közleményben.

Szigorodnak a bányászati hulladék kezelésének szabályai

Olvastuk - 2007-07-01

Szigorúbbak lesznek a bányászati hulladék kezelésének előírásai és szigorodik a hulladékgazdálkodás ellenőrzése is. A bányászati tevékenység környezeti kockázatainak csökkentése a célja a bányászatról szóló törvény módosításának - a javaslatról szerdai ülésén döntött a kormány.

A Rába-Lapincs-folyórendszer helyreállításának összköltsége 20 millió euró

Olvastuk - 2007-06-28

Mintegy 20 millió euróra becsülte csütörtöki kismartoni (Eisenstadt) sajtóértekezletén a Rába-Lapincs-folyórendszer természetes állapotának helyreállítási összköltségét Stájerországtól Szentgotthárdig Niki Berlakovich burgenlandi tartományi környezetvédelmi tanácsos.

Születőben Európa második legnagyobb televíziós csoportja

Olvastuk - 2007-06-27

Európa második legnagyobb televíziós társasága jön létre, miután a német ProSiebenSat.1 megveszi a Magyarországon a TV2-ben érdekelt európai SBS csoportot. Az összevont társaság azonban nem elégszik meg a második hellyel, céljuk az első hely elhódítása az RTL csoporttól.