Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1681-től 1700-ig 1744 találatból.

Görögországban készültségbe helyezték a mentőket a hőség miatt

Olvastuk - 2007-06-25

Fokozott készültségbe helyezték hétfőn a görög hatóságok a mentőszolgálatokat, miközben a lakosságnak áramkimaradásokkal kell számolnia a 46 fokos hőségben. A hatóságok felszólították az athénieket, hogy ne tartózkodjanak a nyílt napon, ha tehetik, ne utazzanak, kapcsolják ki az energiaigényes háztartási gépeket, a mosógépeket, a bojlereket és légkondicionálókat.

Kína egyre inkább függ az importolajtól

Olvastuk - 2007-06-24

Miközben Kína jelentős nyersolajtermelő és exportál is belőle, mégis egyre inkább függ az olajimporttól és szakértők szerint éveken belül a hazai olajszükségleteknek már legalább a felét az importolaj elégíti ki. Az ország jó tíz évvel ezelőtt még nettó exportőre volt a nyersanyagnak.

Debrecenben is: Múzeumok éjszakája

Olvastuk - 2007-06-19

Debrecen három közművelődési intézménye - együttműködve -  első alkalommal kapcsolódik be a Múzeumok Éjszakája programsorozatba - jelentették be a Déri Múzeum, a Református Kollégium Múzeuma, valamint a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ vezetői. A Déri Múzeum előtti téren már szombaton délután megkezdődnek a gyermekprogramok, majd éjszaka a múzeum állandó kiállításai mellett japán időszaki tárlat és ehhez illően japán teaház várja a múzeumba látogatókat.

Kiss Péter lesz Szilvásy György utóda

Olvastuk - 2007-06-14

Az MSZP szerda esti elnökségi ülésén eldőlt, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter váltja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élén, s a jelenleg a munkaügyi és szociális tárcát irányító Kiss június végéig leteszi kancelláriaminiszteri esküjét - írja a csütörtöki Népszabadság

Hungarikumok

Olvastuk - 2007-06-13

Tudjuk, vannak a világban parlamentek, ahol a képviselők néha össze is verekszenek, de azért a magyar Országgyűlés is kuriózum. A maga nemében persze. Amikor a házelnök megadja a szót a kormányfőnek, megkezdődik a vonulás. Kifelé. Így aztán a házelnök türelemre inti a szónokot, mert az ellenzéki zaj, csattogás és trappolás bizonyára zavarná. Midőn kiürül a majdnem fél ház, már beszélhet is az ország törvényesen megválasztott miniszterelnöke. Akiről az ellenzék ily látványos módon fejti ki véleményét.

Mégis sportolhat kétmillió ember egészségpénztárral

Olvastuk - 2007-06-12

  A parlament tegnap elfogadta a pénztártörvény módosítását, így az önkéntes egészségpénztárak szolgáltatási körében a sporttevékenység támogatása nem adóköteles életmódjavító, hanem adómentes kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatás lett.

Londonban 8 százalék feletti magyar inflációt várnak májusról

Olvastuk - 2007-06-11

Az előző havi 8,8 százalékról jelentősen lassuló, de továbbra is 8 százalék feletti magyarországi fogyasztóiár-inflációt várnak - éves összehasonlításban - májusról londoni feltörekvő piaci elemzők.

Áramtovábbítás, vezeték nélkül

Olvastuk - 2007-06-09

Hamarosan elfelejthetjük a konnektorokat és a különböző csatlakozó zsinórokat. Amerikai kutatók ugyanis sikerrel transzportáltak elektromosságot egyik helyről a másikra. Természetesen úgy, hogy a két pont között nem volt vezeték.

Átfogó békeszerződés esetén Izrael kivonulna a Golán-fennsíkról

Olvastuk - 2007-06-08

Izraeli lapjelentés szerint Ehud Olmert izraeli kormányfő felajánlotta egy titkos üzenetében Bassár el-Aszad szíriai elnöknek, hogy egy átfogó békeszerződés jegyében az izraeliek kivonulnának a Golán-fennsíkról.

Kormányszóvivői: változnak a gépjármű-felelősségbiztosítás szabályai

Olvastuk - 2007-06-07

Biztosítóváltás esetén az eddiginél könnyebb lesz érvényesíteniük kedvezményeiket az autósoknak, motorosoknak - közölte Gál J. Zoltán államtitkár a kormány szerdai ülését követő sajtótájékoztatón, ahol ismertette a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló rendelet július elsejétől hatályos módosításait.

Patikanap-megnyitó

Olvastuk - 2007-06-06

Június 6-án, tíz órakor a budai Nemere Patikában ünnepélyes keretek között nyílt meg a IV. Országos Patikanap. 2004-ben, amikor a Magyar Gyógyszerész Kamara először szervezte meg a nyílt napot az ország összes gyógyszertárában, az volt a cél, hogy a nyilvánosság előtt bemutassák a gyógyszerészi hivatást, a gyógyszertári munkát, és erősítsék a gyógyszerész-beteg kapcsolatot.

Sokkoló adatok az elhízott magyar gyerekekről

Olvastuk - 2007-06-05

Két uniós kutatás is foglalkozik a gyerekkori túlsúllyal. Magyarországról a Pécsi Tudományegyetem vesz részt a felmérésben, illetve programkidolgozásban. A gyerekek körében az utóbbi húsz évben hét-nyolcszororsára nőtt a súlyproblémával küzdők száma, ma már minden ötödik túlsúlyos, vagy elhízott. Molnár Dénes, a Pécsi Gyermekklinika anyagcsere osztályának vezetője kiemelte: olyan programot kell alkotni, amely hatásosan tud beavatkozni a gyermekek életmódjába.

Lapindító értekezlet leendő "rokkant" újságíróknak

Olvastuk - 2007-06-03

Népszabadság • Kácsor Zsolt   • 2007. június 1.

A Debrecenben szerkesztett Hajdú-Bihari Napló megyei napilap több munkatársa azt állítja: a lapot kiadó Inform Média Kft. értekezleteket hívott össze, ahol azt éreztették a dolgozókkal - újságírókkal, tördelőkkel és korrektorokkal -, hogy ha vannak egészségügyi problémáik, akkor rokkantnyugdíjaztassák magukat.

Leszakadás vagy felzárkózás?

Olvastuk - 2007-05-31

A gazdasági stabilitás helyreállítása elkerülhetetlen, ebben egyetértett tegnap a K&H Bank konferenciáján Bokros Lajos, a Közép-európai Egyetem vezérigazgatója, Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke és Barcza György, a meghívó kereskedelmi bank vezető közgazdásza. A reformok szükségességéről, megvalósíthatóságáról, sorsáról azonban már kissé árnyaltabban fogalmaztak.

Itt a Surface, a kávézóasztal formájú Microsoft-számítógép

Olvastuk - 2007-05-30

Kávézóasztal formájú, egér és billentyűzet nélkül, érintőképernyővel működő számítógépet mutatott be a Microsoft, a világ első számú szoftvergyártója. A Surface (felszín, felület) nevű számítógépből leginkább a hatalmas, vízszintesen elhelyezett érintőképernyőt látható.

A magyar rendőrségi botrányokról számolt be a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-29

A magyar rendőrség háza táján történt botrányokról, rendőri vezetők leváltásáról és az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásáról számolt be Rendőrök mint erőszaktevők és pénztolvajok című cikkében kedden a Die Presse.

A pozsonyi Új Szó szerint két feljelentője volt Malina Hedvignek

Olvastuk - 2007-05-26

Két feljelentője volt Malina Hedvignek - számolt be szombaton a Pozsonyban megjelenő Új Szó a magyar diáklány ügyének legújabb fejleményéről.

Wolfowitz lehetséges utódjai a Világbank élén

Olvastuk - 2007-05-24

A Fehér Ház bejelentése szerint rövid időn belül kijelöli a Világbank új elnökét, miután a nemzetközi pénzügyi intézet eddigi vezetője, Paul Wolfowitz lemondásra kényszerült, mert pozícióját felhasználva járt közben élettársának előmenetele és fizetésemelése ügyében a banknál.

Az ázsiai intézmények megelőzhetik az európaiakat

Olvastuk - 2007-05-22

Hamarosan a kínai és indiai felsőoktatási intézmények veszik majd át a vezető szerepet és megelőzik az európai intézményeket, ha azok nem fejlődnek elég gyorsan. Ennek gazdasági következményei is lehetnek - jelentette ki a The Times-nak adott interjújában Ján Figel az EU oktatási biztosa - adja hírül az InfoRádió.