Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1744 találatból.

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-ügyben?

Olvastuk - 2007-05-21

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-gyilkosság ügyében, féltve a "jó" brit-orosz kapcsolatokat - adta hírül vasárnap a londoni News of the World.

Brit lap: Busht figyelmeztették, hogy Brown nem lesz háborúpárti

Olvastuk - 2007-05-20
Fordulat várható az iraki katonai jelenlét melletti, eddig feltétlen brit elkötelezettségben, amikor Tony Blair néhány hét múlva esedékes távozása után Gordon Brown veszi át a brit miniszterelnöki tisztséget - vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint tanácsadói erre figyelmeztették George Bush amerikai elnököt.

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről írt a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-18

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről közölt beszámolót gazdasági mellékletében pénteken a Die Presse című osztrák lap. A konzervatív újság budapesti tudósítója, Peter Bognar szerint a magyar egészségügy jelenleg olyan, mint egy építkezési helyszín.

A Fidesz és az MSZP közösen lép fel Malina Hedvig ügyében

Olvastuk - 2007-05-17
A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében.

Támogatás a szőlőültetvények kivágásához

Olvastuk - 2007-05-16

Aki ki akarja vágni a szőlőültetvényét, az június 22-ig adhatja be a kérelmet, a támogatás hektáronként 1.450-12.300 euró - az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg. A szőlőültetvény kivágásához támogatás csak akkor igényelhető, ha a terület meghaladja a 0,1 hektárt

Eltűnhetnek a reklámszatyor szeméthegyek

Olvastuk - 2007-05-15

Budapesten a  képviselői irodaházban találkozott hazai bolthálózatok és hipermarket-láncok vezetőivel dr. Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja. Az egyeztetésen a résztvevők áttekintették a vállalatok eddigi, a környezet védelme érdekében folytatott tevékenységét, és felmérték a lehetőségeket, a gazdasági szereplők és a jogalkotás mozgásterét.

MDF: nem szabad felbontani a hosszú távú áramszerződéseket

Olvastuk - 2007-05-13

Az MDF szerint nem szabad felbontani a hosszú távra lekötött áramszerződéseket, s az áramot tőzsdén megvásárolni - mondta Katona Kálmán, a párt országgyűlési képviselője.

NY Times: naponta 100-300 ezer hordónyi olaj tűnik el Irakban

Olvastuk - 2007-05-12

Naponta 100-300 ezer hordónyi hivatalosan termelt olaj tűnik el nyomtalanul Irakban, feltehetően a korrupció és a csempészet útvesztőiben - írta a The New York Times internetes honlapja szombaton a washingtoni kormánynak készülő jelentésére hivatkozva.

Horváth Ágnes: felülvizsgálják a kórházak teljesítményvolumen-korlátját

Olvastuk - 2007-05-11

Az egészségügyi tárca két-három hónap múlva felülvizsgálja a teljesítményvolumenek elosztását, vagyis azt, mekkora teljesítményt finanszíroz egy-egy kórház esetében maximálisan - jelentette be Horváth Ágnes csütörtökön Szegeden.

Dávid Ibolya nyílt levele Semjén Zsolt KDNP-elnök részére

Olvastuk - 2007-05-10

Tisztelt Elnök Úr!

 

Mint bizonyára arról Ön is értesült, a Figyelő című hetilap április 26-i számában megjelent tényfeltáró cikkre alapozva a Magyar Demokrata Fórum parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. szövevényes ügyeinek és gyanús pártkötődéseinek kivizsgálása céljából.

Az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjai

Olvastuk - 2007-05-09

Ádám Veronika (rendes tag) 

idegtudományok, neurokémia

Orvosi Tudományok Osztálya

 

  Arató Péter (rendes tag) 

digitális technika, logikai szintézis

Műszaki Tudományok Osztálya

Gyurcsány: költségvetési politikánk hitelessége lassan helyreállt

Olvastuk - 2007-05-08

A költségvetési és az államháztartási politikánk hitelessége lassan helyreállt Európában, a tőke- és pénzpiacokon. Ez mutatkozik meg abban is, hogy a magas infláció mellett a forint tartósan erős - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi internetes naplójában.

A reform folytatódik - a koalíciós pártok elnökeinek közleménye

Olvastuk - 2007-05-07

A 2007. május 6-i, lovasberényi koalíciós egyeztetésen - egyéb témák mellett - a kormánypártok képviselői értékelték az egészségügyi reform első szakaszát is. Az eddigi lépések indokoltságában egyetértettek és hitet tettek a reform következetes folytatása mellett. Ez a biztosítási oldal megújítása mellett magában foglalja a háziorvosi és járóbeteg, illetve sürgősségi betegellátás fejlesztésén túl a kórházi infrastruktúra fejlesztését, valamint a népegészségügyi programok bővítését is.

Lovasberényben még meglevő törzsbázisát védi az MSZP  

Olvastuk - 2007-05-06
Gyurcsány Ferenc kormányfő mögül mára kihátráltak az MSZP "erős emberei" – értesült lapunk –, s s a pártelnök mindkét pozíciójában elszigetelődött. Szekeres Imre és Szili Katalin (akit eddig sem sorolhatott hívei táborába) már nyíltan szemben áll a pártelnökkel, Kiss Péter csendes ellenállást tanúsít.

FAZ: Gyurcsány kételyeket ébreszt a saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban

Olvastuk - 2007-05-05

Kételyeket ébreszt saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati kommentárja szerint.

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platform nyilatkozata a politikai célú történelemhamisításról

Olvastuk - 2007-05-04
A jobboldali-szélsőjobboldali politikai radikalizmus Magyarországon és a világ több országában is felerősödőben van, elég csak Lengyelország és Észtország példáját említeni. A belpolitikai küzdelmek során a nemzeti érvrendszert magukra öltő, önös politikai érdekeket szem előtt tartó pártok gyakorta élnek a populizmus eszközeivel, a történelmi múlt eseményeit, szimbólumait igyekeznek felhasználni a társadalom széles rétegeinek félrevezetésére.

10 pont - az egészségügyi reform a gyakorlatban

Olvastuk - 2007-05-01

A Liberális Egészségügyi Tanács tíz pontból álló nyilatkozatot fogadott el, amely tartalmazza az SZDSZ-nek a biztosítási rendszer átalakítására vonatkozó elképzeléseinek alapelveit, így azt is, hogy a biztosítottak vegyes rendszerben választhatnak az állami biztosító és a magánbiztosítók között.

Sólyom László kitüntette Charles Simonyit

Olvastuk - 2007-04-30

Magyarország és a magyarság hírnevének öregbítése, nemzetközi tekintélyének növelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Sólyom László köztársasági elnök - a miniszterelnök előterjesztésére - a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Charles Simonyinak hétfőn Budapesten.

Eltemették Moszkvában Msztyiszlav Rosztrovopicsot

Olvastuk - 2007-04-29

A gyászolók tisztelgő tapsvihara közepette helyezték örök nyugalomra vasárnap a moszkvai Novogyevicsi temetőben Msztyiszlav Rosztropovicsot, a világhírű orosz csellóművészt és karmestert. A 80 éves korában elhunyt művészt és egykori emberi jogi harcost mintegy 2000 ember, köztük az ország politikai és kulturális életének számos kiemelkedő képviselője kísérte utolsó útjára.

Martonyi Jánosnak tulajdonított ügynöki jelentéseket közöl az ÉS

Olvastuk - 2007-04-27

Kétség merült fel, hogy a politikus hitelessége és szavahihetősége "ellentmondás nélkül fedi-e egymást Martonyi János közszerepléseiben" - olvasható az ÉS című hetilap pénteken megjelenő számában. A felmerülő "kétségeket" megfogalmazó riport, amit Kende Péter jegyez, felidézi a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének Orbán Viktor tavalyi évértékelő beszéde előtt elmondott szavait.