Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1912 találatból.

Átfogó innovációs lista készült

Olvastuk - 2009-01-08

A párizsi Insead Üzleti Iskola, a világ egyik legnagyobb gazdasági iskolája átfogó innovációs rangsort készített, melyen a 130 közül Magyarország a 47. helyen szerepel. Ezzel a helyezéssel a környező kelet-európai országok szinte mindegyike megelőzi hazánkat - adja hírül a Világgazdaság.

Sok családban karácsonyra is megszűntek a vágyak

Olvastuk - 2008-12-25

Mintha a törvényhozók nem értenék az utolsó két évtized történéseit – mondta lapunknak adott interjújában Ferge Zsuzsa. Ahol évek óta nincs rendszeres kereső, és kénytelenségből „berendezkedtek a segélyre”, ott mélységes a szegénység. Ezen nem segít a januártól életbe lépő „Út a munkához” program, és rosszul hat a szeptemberig befagyasztott családi pótlék is. A növekedés eredményei nem „csurognak le” sehová, a korábbi megértés és türelem a szegények felé most váltott át az áldozatból bűnbakot gyártó türelmetlenségbe – véli a szociológus.

Kiderült, mi okozta Kolonics halálát

Olvastuk - 2008-12-17

Kolonics György halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége miatt következett be - tudta meg a Népszabadság hivatalos forrásból.

Molnos Péter „Derkovits. Szemben a világgal” című könyvének sajtóbemutatójáról

Olvastuk - 2008-12-15

 Pajlócz Júlia a Népszabadság Zrt. és a Kieselbach Galéria kiadásában megjelent, Derkovits Gyula életművét bemutató kötetről elmondta, hogy ez az album abba a művészeti könyvsorozatba illeszkedik, melynek első darabja a 2006-ban kiadott, Aba-Novákról szóló, második kötete pedig a 2007-es, gróf Batthyány Gyulát bemutató könyv volt.

Az alábbi idézetek  rendőrök jegyzőkönyveiből  származnak.

Olvastuk - 2008-11-30

 "A helyszínen megállapítást nyert, hogy a fent nevezett személy a birtokában lévő lőszereket szétszerelte, azzal játszott, melynek során az a kezében elműködött!"

 

"Négyen voltak, három rendész és két németjuhász kutya."

Recesszióban is legjobbként

Olvastuk - 2008-11-23

Cégösszevonások, a mozgóbérrendszer újragondolása és ingatlaneladás is szerepel a debreceni önkormányzat tárházában, amellyel a hazai gazdasági válság helyi hatásait próbálja csökkenteni - tudtuk meg pénteki tájékoztatóján Kósa Lajos polgármestertől.

Reptér: hasznosítva

Olvastuk - 2008-11-06

A Debreceni Repülőtér üzemi területének bérbe adásáról és a környező, fejlesztési ingatlan eladásáról határozott csütörtökön a városi képviselő-testület. Az előterjesztés – zárt ajtók mögötti – tárgyalásán nem vettek részt azok az ellenzéki politikusok, akik nem értenek egyet az ülés és az ügylet módszerével. Kósa Lajos polgármester szerint viszont jó döntés született.

A GKI Gazdaságkutató ZRt. előrejelzése 2008-2009-re

Olvastuk - 2008-10-27

A GKI szeptember második felében készült 2008-2009. évi előrejelzése óta radikálisan megváltoztak a világgazdasági körülmények, s ezzel a magyar gazdaság is teljesen új pályára került. A nemzetközi pénzpiacokon kialakult pánikot annyiban sikerült megfékezni, hogy a szerteágazó állami (fiskális és monetáris) beavatkozás révén a bankrendszer működőképessége fennmaradt, azonban a hitelezési hajlandóság rendkívül összeszűkült, általános finanszírozási nehézségek állnak fenn.

Tíz kicsi frakciótag

Olvastuk - 2008-10-14

Agatha Christie-t messze lepipálták a magyar politikusok. Igaz, a Tíz kicsi indiánban az angol krimiszerző sorra elteszi láb alól a szereplőket, így aztán a kilencből sosem lesz tíz. Nem így a budapesti parlamentben, ahol a gyilkos ösztönök legfeljebb politikaiak, ezért, ha a tízből kilenc lesz, az még sosem végleges. Lehet belőle újra tíz. Mint az MDF-frakcióban.

Örökzöld sportriporterek

Olvastuk - 2008-10-11

> Mező rúgja ki a labdát a róla elnevezett mezőnybe.

> (Vass István Z.)

> x x x

> Most pontot tehetett volna a továbbjutás kérdőjelére.

> (Hajdú B.)

A MATULA-NAPOK 2008. évi programja

Olvastuk - 2008-10-02

2008. október 4. szombat 17.00

A MATULA-NAPOK ELŐRENDEZVÉNYE A 12. évfolyamos diákok szalagtűző ünnepélye a Kölcsey Központban (Hunyadi utca 1-3.)

Debrecen padlóra küldi a Hajdú Volánt?

Olvastuk - 2008-09-21

Szolgáltatóváltásra készülnek a debreceni tömegközlekedésben

 

A Hajdú Volánnak 3,5 milliárd forintos bevételkiesésre és legalább 600 dolgozó elbocsátására kell felkészülnie, ha Debrecen városa úgy dönt: más céget bíz meg a helyi autóbusz-közlekedés lebonyolításával. A helyi MSZP népszavazásra akarja vinni az ügyet.

Levágták a nő válláról a táskát…!

Olvastuk - 2008-09-19

2008. július 10-én 23.30 óra körüli időben a Belváros felől a Jókai utcán tartott haza egy 22 éves nő. A Cserepes utcai kereszteződéshez érve két ismeretlen személy hátulról megtámadta, míg  egyikük a nő szemét és száját hátulról befogta, addig másikuk levágta a vállán keresztbe átvetve viselt bútorvászonból készült táskáját. Cselekményüket követően elfutottak a helyszínről.

A miniszterelnök közleménye Albánia és Horvátország  NATO-csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálása kapcsán

Olvastuk - 2008-09-17

A Magyar Köztársaság kormányának nevében üdvözlöm az Országgyűlés tegnapi egyhangú döntését, amellyel ratifikálta az albán és horvát NATO-csatlakozási jegyzőkönyvet. Azzal, hogy Magyarország a NATO-tagállamok közül elsőként ratifikálta a nyugat-balkáni országok csatlakozási jegyzőkönyvét, nemcsak azt fejezi ki, hogy hazánkban széles körű politikai konszenzus övezi a két nyugat-balkáni ország euró-atlanti integrációs törekvéseit, hanem elkötelezettségünket is mutatja a NATO bővítési politikája iránt.

Gyurcsány kegyetlenül elbánt Fodorral!

Olvastuk - 2008-09-16

Gyurcsány új oktatási programot, távhő kompenzációt és a fűtési rendszerek állami felújítását ígérte a parlament első őszi munkanapján. Szót ejtett masszív állami beavatkozásról a munkaerő piacon és a nagy energiacégek rendkívüli megadóztatásáról, de sarokba szorította az SZDSZ-t is.

Innovációs "Oscar-díj" Rátai Dániel magyar feltalálónak

Olvastuk - 2008-09-10

Magyar innováció diadalmaskodott a kaliforniai San Josében az emberiség jövőjét leghatékonyabban szolgáló technológiai megoldások világversenyén. A Tech Museum of Innovation bejelentése szerint Rátai Dániel feltaláló veheti át a 3D for All Kft. nevében november 12-én az innovációs Oscarnak számító Tech Awards díjat, amellyel a rangos személyiségekből álló zsűri a magyar Leonar3Do-projekt érdemeit ismerte el. A több napon át tartó ünnepségsorozatot és a díjátadó gálát a Szilícium-völgy központjában, San Joséban rendezték meg.

A hétvégén ismét szúnyogirtás Debrecenben

Olvastuk - 2008-09-06

Az idén második alkalommal irtják a szúnyogot szeptember 6. és 9. között. Kedvező időjárás esetén szombaton és vasárnap permeteznek majd városunk légterében, ellenkező esetben hétfőn és kedden végzik el a munkát

Közlekedési konfliktus szemtanúit keressük!

Olvastuk - 2008-08-05

2008. június 29-én 13.50 óra körüli időben a Szoboszlói úton az Erzsébet utca irányába tartva közlekedési konfliktus alakult ki egy Citroen Xantia típusú személygépkocsi és egy Harley Davidson motorkerékpár vezetője között. Az Erzsébet utca útkereszteződés fényjelző készülékének tilos jelzése révén az útkereszteződés előtt megállásra kényszerültek, ahol a motor 43 éves vezetője ököllel leütötte az autó jobb oldali visszapillantó tükrét.

Biogyógyszergyár épül Debrecenben

Olvastuk - 2008-07-23
Még az idén megkezdődhet a Richter Gedeon új, biotechnológiai termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemének építése a debreceni ipari parkban. A beruházás értéke 15 milliárd forint.

„Egyenes Út Mindenkinek”

Olvastuk - 2008-07-21

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Egyenes Út Mindenkinek” napján több ezer résztvevő ismerkedhetett meg a fogyatékkal élők mindennapjaival, valamint a civil szervezetek működésével. A július 19-ei egész napos rendezvényen a sport és szórakoztató programok mellett az uniós pályázati lehetőségeket sikeresen felhasználó civil szervezetekkel és az akadálymentesítést szolgáló, európai uniós forrásból megvalósuló beruházásokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.