Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1741-től 1760-ig 1847 találatból.

A bíróság elutasította a Microsoft keresetét az Európai Bizottsággal szemben

Olvastuk - 2007-09-17

Elutasította az Európai Közösségek luxembourgi székhelyű Elsőfokú Bírósága a Microsoft számítástechnikai óriásvállalat keresetét, amelyet az Európai Bizottság ellen adott be, bírósági felülvizsgálatot kérve.

Az iraki al-Kaida vérdíjat tűz a svéd karikaturista fejére

Olvastuk - 2007-09-15

Vérdíjat tűzött az iszlámot megsértő svéd karikaturista fejére az al-Kaida terrorszervezet iraki részlegének vezére és a ramadán böjthónap idejére újabb offenzívát ígért egy iszlamista honlapokon szombaton hozzáférhetővé tett üzenetben.

Stagnált a szállodák kihasználtsága

Olvastuk - 2007-09-14

Január-augusztusban a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák a 2006 első nyolc havival megegyezően, átlagosan 59 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 1 százalékkal nőtt, a nettó szobaárbevétel 3 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A Nabucco az első lépés egy valódi közös energiaügyi külpolitika felé - Szent-Iványi István közleménye

Olvastuk - 2007-09-14

A Szabad Demokraták Szövetsége üdvözli, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szervezésében Nabucco-gázvezetékről szóló konferenciára kerül sor Budapesten. Az eseménynek különös aktualitást ad, hogy az Európai Bizottság szeptember 12-én nevezte ki a Nabucco-projekt európai koordinátorát Jozias van Aartsen, holland liberális politikus, volt külügyminiszter személyében.

Takács Albert levele Sólyom Lászlóhoz

Olvastuk - 2007-09-13

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön (szeptember 13-án)  levélben fordult Sólyom Lászlóhoz, reflektálva a köztársasági elnök Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján elhangzott  beszédének rendészeti szerveket érintő megállapításaira.

Elveszíthetik egyetemüket a szlovákiai magyarok a pozsonyi Pravda szerint

Olvastuk - 2007-09-12

Megszüntetheti a szlovák oktatási tárca az egyetlen szlovákiai állami magyar felsőoktatási intézményt, a révkomáromi székhelyű Selye János Egyetemet - írta szerdán a pozsonyi Pravda.

Magyar református egyházvezetők állásfoglalása a nagyszebeni  diszkriminatív jelenségekről

Olvastuk - 2007-09-11

A nagyszebeni III. Európai Ökumenikus Nagygyűlésen résztvevő hivatalos küldöttek megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a nagyszebeni rendőrség, öt nagyváradi református fiatalt feltartóztatott, majd indoklás nélkül rendőrségre kísért, és három órán keresztül fogva tartott. A királyhágómelléki fiatalok, egyházkerületi felkérésre, és a szervezők tudtával és beleegyezésével információs anyagot szállítottak a rendezvény színhelyére.

Lezárták a budai alsó rakpart egy részét

Olvastuk - 2007-09-10

Nem sokkal vasárnap este 7 óra után lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd és Mozaik utca között a Duna áradása miatt - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője az MTI-vel. Horváth László elmondta: a rakpart lezárásával egyidőben megszűnt a Margit hídon a biciklisáv és visszaadták a kétszer két sávot az autósoknak.

Egy gárdistához

Olvastuk - 2007-09-07

Ön magyarabb mint én, mert gárdát szervez. Én nem értem miért, és amit

nem értek, attól tartok.

 

Ön magyarabb mint én, mert családfája van, él apja, anyja, kiterjedt

rokonsága. Nekem mára senkim: a család(fa) elégett.

 

Ön magyarabb mint én, hiszen dicső múlt előtt áll. Én ma élek.

Idén 12,1 százalékkal nőtt az ipari termelés

Olvastuk - 2007-09-06

Az ipari termelés az idén júliusban az előző év azonos időszakához képest 12,1 százalékkal nőtt, munkanaphatástól megtisztítva és korrekciók nélkül pedig 9,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatok alapján.

Sztrájkjog: pro és kontra

Olvastuk - 2007-09-05

Kontur Pál országgyűlési képviselő, a Fidesz Munkástagozatának elnöke a munkaügyi miniszterhez fordult levelével.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Máig párttag az SS-egyenruhás fideszes képviselő

Olvastuk - 2007-09-04

A terézvárosi elnök egyedül nem zárhatta ki Gyenge Zsoltot - Goró Oszkár is maradt

 

Hiába szeretné kizáratni a Fidesz soraiból Illés Zoltán terézvárosi elnök a botrányba keveredett Gyenge Zsoltot, támogatók hiányában képtelen rá. Az MTV tavaly szeptemberi ostroma kapcsán büntetőeljárás alá vont Goró Oszkár is fideszes önkormányzati képviselő maradt.

Elérte a legmagasabb fokozatot a Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán

Olvastuk - 2007-09-03

A Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán vasárnap elérte a trópusi szelek osztályozására szolgáló Saffir-Simpson-skálán mért legmagasabb, ötös fokozatot - közölte az amerikai hurrikán-előrejelző központ.

Kizárták a Fideszből az egyik leányfalui önkormányzati képviselőt

Olvastuk - 2007-08-31

Kizárták a Fideszből a párt leányfalui önkormányzati képviselőjét, Cs. Kovács Gabriellát, aki egy internetes portál szerint különféle honlapokon antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg. A kizárásról Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója tájékoztatta pénteken az MTI-t.

Auschwitzos kép Szeteyről: a Lánchíd rádió kirúgta két szerkesztőjét

Olvastuk - 2007-08-30

Azonnali hatállyal elbocsátották Pásztor Zoltánt, a lanchidradio.hu internetes oldal főszerkesztőjét és Veress Gabriella ügyeletes szerkesztőt. A konzervatív rádió honlapjára egy olyan kép került fel, amely Szetey Gábort államtitkárt auschwitzi háttérrel, zakóján pedig rózsaszín háromszöggel ábrázolja.

Legközelebb szeptember 4-én ülésezik a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletét vizsgáló munkacsoport

Olvastuk - 2007-08-29

A kormány kiemelt kisebbségpolitikai feladatának tekinti a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének megoldását. A sok éve húzódó, kétharmados parlamenti támogatást igénylő kérdés szakmai előkészítése érdekében a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága 2007 első felében közjogi munkacsoportot hozott létre.

Elítélte a Magyar Gárda létrehozását az Európai Szocialisták Pártja

Olvastuk - 2007-08-28

Elítélte az Európai Szocialisták Pártja (PES) a Magyar Gárda megalapítását hétfőn Brüsszelében kiadott közleményében.

A nemzetközi sajtó a Jobbik által létrehozott félkatonai alakulatról

Olvastuk - 2007-08-27

A demokratikus, az antifasiszta, a nemzetközi és a magyarországi zsidó, valamint roma szervezeteknek a Magyar Gárda megalakulása elleni tiltakozásáról tudósított tegnap  több európai lap és más tömegtájékoztatási eszköz.

Vágatlan / Vágott ?!

Olvastuk - 2007-08-24

A Hír Tv. Csatornáján először 2007. augusztus 17-én a Célpont c. műsorban, azt követően többször más műsorban is lejátszott "Veres János fiai megzsaroltak egy büfést" c. rejtett kamerás és manipulált filmjük közlése ellen tiltakozásunkat fejeztük ki, majd kértük a teljes felvétel nyilvánosságra hozatalát. A Hír Tv először cáfolta, hogy lenne másik felvétel, azt állítva, hogy "Nem volt vágott a Veres fiukról szóló felvétel".

PARKOLÓ ÜGY

Olvastuk - 2007-08-23

A mai napon újabb megbeszélést folytatott az Egészségügyi Minisztériumban az egészségügyi miniszter és az V. kerületi polgármester.

Az egészségügyi miniszter a kölcsönösség jegyében - a jogszabályi kereteket figyelembe véve -nyitott minden olyan javaslatra, amely a bíróság végleges döntéséig megnyugtatóan rendezi a vitát.